| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 29/02/2024
[Nieuws]Afhaalindustrie: ghost keukens laten foto van...
[Nieuws]Ondergraaft Google de journalistiek?
[Nieuws]Auttomatic zou data van WordPress en Tumblr b...
[Hardware]The Humane broche binnenkort in de winkels in...
[Oor]Verbroken relatie tusen UMG en TikTok zorgt v...
[Site]Keyboard Yoga
[Site]Boeken lezen haalt niets uit
[Software]ColorPicker Max: kleuren
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Afhaalindustrie: ghost keukens laten foto van gerecht door AI genereren
Wanneer je het menu van een afhaaldienst bekijkt, dan zal je meestal wel weten dat het gerecht dat je thuis geleverd krijgt, hoogstwaarschijnlijk er niet hetzelfde zal uitzien als de foto die je op de website ziet. Dat is nu eenmaal omdat foto's die bij gerechten, ook die van sterrenrestaurants en kookboeken, geplaatst worden, door specialisten gemaakt worden. Die ervoor zorgen dat elk detail van de foto klopt. Maar specialistenwerk kost geld, en dus zijn die foto's duur.

Volgens 404 Media zouden daarom steeds meer door AI aangedreven foto's van gerechten opduiken. Vooral bij menu's van de zogenaamde "ghost kitchens" - restaurants die enkel voor de afhaalindustrie werken, zelf geen eigen verbruikzaal hebben, en vaak in een simpel magazijn of zelfs burgerhuis werken. Of onderaannemers die gerechten bereiden in opdracht van een bepaald restaurant.

Volgens 404 Media gebruiken steeds meer van die spookrestaurants generatoren zoals Stable Diffusion en DALL-E om afbeeldingen te maken. Dat werd ontdekt door Reality Defender, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opsporen van deepfakes.

Nu is het wel zo dat Grubhub en Doordash, twee grote afhaaldiensten in de VS, beklemtonen dat de restaurants waarmee zij samenwerken realistische foto's gebruiken in hun menu's. Maar toch gebeurt het.

404 Media geeft, en dat is interessant, enkele voorbeelden van foto's gemaakt door mensen, en door AI.

https://www.404media.co/ghost-kitchens-are-advertising-ai-ge ...
https://imgur.com/a/bVUw1Uc?ref=404media.co
https://imgur.com/a/pWClrDp?ref=404media.co
geef uw reactie hier

[Nieuws] Ondergraaft Google de journalistiek?
Een artikel dat toch even doet schrikken. Dat Google uitgevers wil betalen voor hun content, om daarop zijn AI taalmodellen te trainen, dat heb je ongetwijfeld al gelezen. En dat lijkt logisch - alhoewel daar uiteraard vragen bij gesteld kunnen worden: worden de auteurs van die artikels ook vergoed, bijvoorbeeld?

Maar dat Google nu ook uitgevers gaat betalen om nieuwe generatieve tools te gebruiken om artikels te publiceren, dat lijkt ons toch iets de wenkbrauwen te fronsen. Dit initiatief zou kaderen in het Google News Initiative, een programma dat al van zes jaar geleden dateert, en waarbij Google fondsen ter beschikking voor projecten rond mediageletterdheid, fact-checking tools, en andere bronnen voor redacties.

Volgens Adweek zou het gaan om een handvol kleinere uitgevers. Het project zou het voor hen gemakkelijker maken om content te verzamelen van verschillende bronnen en daar dan een samenvatting van te maken, tot een nieuw artikel te gieten.

Om hoeveel geld het gaat, maar volgens Adweek "sommen met vijf cijfers". In ruil zouden de uitgevers dan minstens 3 artikels per dag moeten publiceren die aldus gegenereerd werden, een wekelijkse nieuwsbrief en een maandelijkse marketingcampagne. met die tools.

Toch nog even dit: de uitgevers die deelnemen aan het programma zouden volgens de voorwaarden niet verplicht worden om te vermelden dat zij AI gebruiken. En de websites waarvan de content verzameld wordt, zouden ook niet verwittigd worden dat zij gebruikt worden om AI-content te laten schrijven door andere sites.
Eerlijke kan je het niet noemen...

https://www.engadget.com/google-is-reportedly-paying-publish ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Auttomatic zou data van WordPress en Tumblr blogs verschaffen aan OpenAI en Midjournay
Aan de hele AI-evolutie voor journalistiek en content zijn er toch twee facetten die niet lekker zitten. Enerzijds heb je dus Google, dat uitgevers wil betalen om artikels te laten schrijven door AI. En anderzijds heb je websites, die bestaan dankzij de content die gebruikers op hun hosting zetten, en nu die content gaan verkopen aan AI-bedrijfen om zo hun taalmodellen te trainen.

Concreet gaat het om Automattic, het moederbedrijf boven Tumblr en WordPress.com - en voor alle duidelijkheid: dit betreft niet mensen die een blog hebben op een zelf gehoste WordPress-website, want die blijven buiten schot.

Welnu, Automattic zou op het punt staan om een darl af te sluiten om de postings op WordPress.com en Tumblr ter beschikking te stellen van OpenAI en Midjourney, zodat die hun taalmodellen daarop kunnen trainen. En dat stuit op verzet.

Niet alleen omdat Automattic zo geld verdient op de rug van bloggers en hun content, die niets van dat geld in hun richting zien komen. Maar ook omdat het gevaar bestaat dat ook privépostings in die data zullen zitten. Het is namelij zo dat Automattic, toen het Tumblr overnam, de content van de jaren 2014 tot 2013 schraapte voor een data dump. Maar per ongeluk ook privépostings in die dump stak.

Automattic biedt wel een opt-out tool aan de bloggers aan, maar het is niet duidelijk of dat data die al gedeeld waren, ook retroactief verwijderd zullen worden.

Het is nu eenmaal zo dat door al die bloggers en websites aangemaakte "menselijke" content het nieuwe goud is voor het trainen van AI-modellen. Voor de bloggers zelf wordt het steeds duidelijker dat hun gegevens, hun data, dat goud zijn. En zij staan machteloos - hun postings worden gebruikt zonder hun toestemming, zonder respect voor hun privacy, en zonder financiële vergoeding. De ontevredenheid over deze gang van zaken neemt dus toe.

https://www.404media.co/tumblr-and-wordpress-to-sell-users-d ...
geef uw reactie hier

[Hardware] The Humane broche binnenkort in de winkels in de VS
We hebben het al enkele keren gehad over The Humane, een broche die Ai-technologie aan boord heeft. Het apparaatje reageert op gesproken commando's, en wil je virtuele assistent zijn.

Welnu, in de VS ligt die begin maart in de winkels, aan een prijs van $699, maar je moet er ook een data-abonnement bij nemen dat 24 dollar kost per maand.

Voor die prijs krijg je een telefoonnummer, onbeperkte dat en kan je gewoon onbeperkt vragen stellen en antwoorden krijgen van de AI, die je virtuele assistent "spreekt", of die virtueel geprojecteerd worden op gelijk welke oppervlakte.

Humane heeft voor de uitrol in de VS samengewerkt met T-Mobile voor de datadienst. Zuid-Korea zal zijn volgende markt zijn, en daar gaat het samenwerken met SK Telecom.

https://techcrunch.com/2024/02/27/humane-announces-first-int ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Verbroken relatie tusen UMG en TikTok zorgt voor stomme filmpjes
Even ter verduidelijking: filmpjes op TikTok zijn vaak al dom, maar hier gaat het over "stom", zoals doofstom - filmpjes zonder klank dus. Het is namelijk zo dat Universal Music Group en TikTok geen akkoord konden bereiken over de licentierechten om door UMG verdeelde muziek te laten gebruiken als achtergrond voor de TIkTok filmpjes. Daardoor verdwenen er maar liefst 3 miljoen songs uit dat aanbod - wat er dan weer voor zorgde dat TikTok filmpjes die gemaakt waren met die muziek als achtergrond, nu ineens zonder muziek getoond worden.

Niet leuk voor de makers van die filmpjes. Maar het zou nog erger kunnen worden. Een tweede deal die TikTok afgesloten had met de songwriters van UMG, eindigt einde deze week, nadat ook daar de onderhandelingen afgesprongen waren. Daardoor zullen nog eens 4 miljoen songs niet meer gebruikt kunnen worden op TikTok. Maar omdat het p songwriter gebaseerd is, niet per artiest, zal dit voor verwarring zorgen. Sommige songs van een artiest zal je nog horen bij die filmpjes, maar andere songs waaraan een UMG songwriter meegewerkt heeft, zullen niet meer te horen zijn.

https://www.engadget.com/tiktok-is-muting-more-songs-amid-it ...
geef uw reactie hier

[Site] Keyboard Yoga
Hele dagen, uren achter elkaar achter je computer zitten, dat kan je niet echt gezond noemen. Deze website wil je meenemen tijdens een ontspanningsreis voor je handen, je pols, je ellebogen, je schouders, en je ogen, om de druk die je tijdens het typen op je lichaam legt - iets wat de site Keyboard Yoga noemt, klavieryoga dus.
Eigenlijk is het een slimme vondst van een bedrijf dat ergonomische klavieren verkoopt, maar wij vonden de yoga-oefening alvast ontspannend.
[Taal: EN]

https://keyboardyoga.space/experience
geef uw reactie hier

[Site] Boeken lezen haalt niets uit
Een provocerende bewering, maar het gaat dan ook niet over fictie, wel over boeken die je moeten helpen om een betere persoon te worden, om bij te leren. In dit artikel vind je verschillende tips om "productiever" te lezen. En om een boek te bestuderen, niet echt te lezen. Handige tips voor wie aan "self-improvement" wil doen. Maar niet aan ons besteed, wij willen genieten van de spanning, drama, de karakters, het verhaal, van een goed en meeslepend fictie-boek.
[T aal: EN]

https://medium.com/@kevinnokiawriting/reading-books-is-usele ...
geef uw reactie hier

[Software] ColorPicker Max: kleuren
Dit is een handige applicatie voor Windows die je veel tools voor het bewerken van kleuren biedt en het selecteren van een grote verscheidenheid aan kleurtinten. Je kan heel eenvoudig de kleur ontdekken van een website of afbeelding. De gebruiksvriendelijkheid maakt deze tool ook voor beginners heel simpel.

https://www.chip.de/downloads/ColorPicker-Max_185167151.html
https://leocorporation.dev/store/colorpickermax
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Afhaalindustrie: ghost keukens laten foto van... 29/02
Ondergraaft Google de journalistiek?... 29/02
Auttomatic zou data van WordPress en Tumblr b... 29/02
Microsoft heeft nog wat andere AI-potjes op h... 28/02
Streaming: Netflix verplicht gebruikers nu re... 28/02
Apple: EU onderzoekt stopzetting Progressive ... 28/02
Meta breidt Oversight Board uit naar Threads ... 27/02
Operatie Cronos pakt LockBit ransomware aan e... 27/02
Geef punten aan de GPTs in de OpenAI Store... 27/02
Reddit trekt naar de beurs maar gebruikers zi... 26/02
Meer artikels ....
Hardware
The Humane broche binnenkort in de winkels in... 29/02
Samsung stelt zijn Galaxy Ring voor... 28/02
Samsung ondersteunt Auracast op meer toestell... 22/02
Monumental maakt robots die kunnen metsen... 19/02
Samsung krijgt goedkeuring van FDA voor een s... 13/02
AR bril van Frame: een interessante nieuwkom... 12/02
Apple zou nog altijd werken aan plooibare iPh... 08/02
Oversight Board van Meta stelt voor dat Faceb... 06/02
Google sluit deal met windmolenparken... 02/02
Neen, Elon Musk is niet de eerste die een dra... 01/02
Meer artikels ....
Oor
Verbroken relatie tusen UMG en TikTok zorgt v... 29/02
Podcast: Hoge Bomen - DPG Media... 28/02
Kan je binnenkort bij Apple Music songs van c... 22/02
Apple Music brengt maandelijkse versie uit va... 21/02
YouTube laat je muziek remixen in Shorts... 20/02
Podcast: Root of Evil... 12/02
Spotify doorbreekt exclusiviteit van Joe Roga... 08/02
Podcast: Van moord tot verdict: Moord zonder ... 02/02
All-in Podcast: ook te bekijken... 30/01
Oor: automatische transcript van podcast... 29/01
Meer artikels ....

Site
Keyboard Yoga... 29/02
Boeken lezen haalt niets uit... 29/02
Inkitt: boekenplatform... 28/02
Nex: generatieve AI om afbeeldingen te maken... 28/02
FaceFramer: haal het beste uit een foto... 27/02
Grake: woordslang... 27/02
Site: de juridische uitleg over het Acid arre... 26/02
Cinetimes: gratis en legaal... 24/02
Peerdiem: kunst... 23/02
Webcompare: telescopen... 23/02
Meer artikels ....
Tip
Zo maak je een avatar die je document voorlee... 28/02
Leren dankzij AI met gebruik van YouTube en C... 26/02
Wat moet je doen als je iPhone per ongeluk in... 22/02
Fotografie: bewegingseffect... 09/02
OneNote: enkele tips om die helemaal naarje h... 02/02
Microsoft: schakelen tussen rechte en kromme ... 22/01
PDF bestanden samenvoegen met Microsoft 365... 12/01
Het eigendom van een Google Drive map of best... 05/01
Tip: wat zijn AAE bestanden... 29/12
Tip: zo maak je stickers op je iPhone... 22/12
Meer artikels ....
Software
ColorPicker Max: kleuren... 29/02
Lapse maakt van je smartphone een ouderwetse ... 28/02
Giada Loop Machine... 27/02
Brave Browser met AI... 26/02
Vim: tekst editor... 23/02
WiFi Analyzer... 22/02
Scorpio Player: mediaplayer ... 21/02
Metro Commander: bestanden... 20/02
BloatynosyAI... 19/02
Microsoft PC Manager... 16/02
Meer artikels ....

Maart
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Februari
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Januari
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
(c) www.netties.be 1.0 -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)