| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 22/02/2024
[Nieuws]Apple: goed nieuws over AI, slecht nieuws ove...
[Nieuws]Apple garandeert: nieuwe beveiliging is zelfs...
[Nieuws]Google lanceert Gemma, een slank AI model, en...
[Hardware]Samsung ondersteunt Auracast op meer toestell...
[Oor]Kan je binnenkort bij Apple Music songs van c...
[Site]Chessguessr: Wordle voor schakers
[Site]xLog: bloggen op de blockchain
[Tip]Wat moet je doen als je iPhone per ongeluk in...
[Software]WiFi Analyzer
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Apple: goed nieuws over AI, slecht nieuws over App Store
Steeds meer geruchten tonen aan dat Apple wel degelijk bezig is met AI - alhoewel het eerste concrete product nog altijd op zich laat wachten. Maar zo is Apple nu eenmaal: het kijkt de kat uit de boom, ziet wat anderen doen (en fout doen) en brengt dan zijn eigen product uit, dat de nagel op de kop slaat.

Volgens bronnen bij Bloomberg zou Apple de ontwikkeling van een bepaalde AI-tool in een hogere versnelling gezet hebben. Het zou gaan om een tool die je kan vergelijken met Github Copilot van Miccrosoft, waarmee het interne testen uitgebreid wordt van nieuwe generatieve AI functies voor zijn Xcode programmeersoftware. Apple zou die nog dit jaar uitbrengen voor ontwikkelaars.

Net zoals Copilot gebruikt de programmeertool van Apple een Large Language Model om coderegels te voorspellen en aan te vullen, en mogelijk ook code te schrijven om apps te testen. Het is dus niet dat dergelijke tool "weet" wat hij aan het doen is, hij voorspelt alleen maar, gebaseerd op ontelbare regels code. (1)

Het slechte nieuws voor Apple is dan weer dat er een boete van 500 miljoen dollar boven zijn hoofd hangt. Dit als gevolg van een klacht die Spotify ingediend had tegen Apple omwille van zijn beleid in de App Store - met name dat apps die je op je iPhone zet, van Apple niet mogen vertellen dat er goedkopere alternatieven zijn om muziek te beluisteren / aan te kopen dan via Apple Music. (2)

Apple had al wel wijzigingen aan dat beleid aangebracht, waardoor ontwikkelaars bijvoorbeeld hun app via de eigen website mochten aanbieden, om zich zo in regel te stellen met de vereisten van de Europese Digital Markets Act. Maar de ontwikkelaars waren daar niet erg gelukkig mee, omdat die regels hen zelfs nog meer geld zouden kunnen kosten dan nu het geval is (3).

De ontwikkelaars krijgen in elk geval steun van Meta en Microsoft: zij lobbyen de EU regulatoren om die wijzigingen af te wijzen, omdat die niet ver genoeg gaan, zo vertelt de Financial TImes (4)

https://www.theverge.com/2024/2/15/24074455/apple-generative ...
https://www.macobserver.com/news/eu-slaps-apple-with-500-mil ...
https://www.netties.be/v20/toon_artikel.php?id=38561&cat=Nie ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Apple garandeert: nieuwe beveiliging is zelfs bestand tegen aanvallen met quantum computers
De volgende vorm van computing is "quantum computing". Daarbij kan de processor in één keer dezelfde berekeningen uitvoeren over een zeer grote hoeveelheid data. Meer bij Wikipedia (1)

Maar dat zou de huidige versleuteling van data wel eens kunnen bedreigen. Apple wil daarop anticiperen. In zijn volgende iOS 17.4 update komt er een nieuwe functie in iMessage die volgens Apple zo'n goede versleuteling bevat dat die zelfs door quantum computing niet gekraakt kan worden. Iets wat volgens beveiligingsbedrijven in de volgende decennia ongetwijfeld zou kunnen gebeuren, als jouw computer daar niet op voorzien is. (2)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kwantumcomputer
https://www.cnet.com/tech/mobile/apples-next-ios-update-prot ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google lanceert Gemma, een slank AI model, en hernoemt zijn Duet AI voor business ook naar Gemini
Google heeft een open AI model gelanceerd, Gemma. Dat is gebaseerd op dezelfde research en technologie die gebruikt werd om zijn Gemini AI modellen te bouwen. Het is een lichtere versie, door Google zelf zijn bijdrage aan de open community genoemd.

Want met Gemma wil Google ontwikkelaars helpen om AI op verantwoordelijke wijze toe te passen. Daarom heeft het, samen met Gemma, de Responsible Generative AI Toolikt uitgebracht. Die bevat een debuggin tool, naast een gids met de beste praktijken voor AI-ontwikkeling, zoals Google dat zelf geleerd heeft doorheen zijn ervaringen.

Volgens Google zou Gemma beter zijn in het uitvoeren van kleinere taken zoals simpele chatbots of samenvattingen van teksten. Het Gemma model zou het beduidend beter doen dan de grotere taalmodellen bij belangrijke benchmarks, en zouden in staat zijn om gewoon op de computer of laptop van de ontwikkelaar te draaien. Je kan Gemma uitproberen op Kaggle, Hugging Face, Nemo (van Nvidia) en Vertex AI van Google.Meer hierover bij Engadget en The Verge (1)(2)

Een andere aankondiging van Google doet weerom de wenkbrauwen fronsen. Google staat erom bekend dat het regelmatig zijn producten van naam veranderd, en daarin... hoe zullen we het zeggen: niet altijd consequent is?

Deze week kondigde Google aan dat het zijn Duet AI voor bedrijven die gebruik maken van Workspace ook gaat hernoemen naar Gemini. Die naam werd al gebruikt voor het AI-model dat Google verleden jaar aankondigde, maar die het nu ook gebruikt voor zijn AI chatbot.

Bedrijven die nu gebruik maken van Workspace, kunnen dus voortaan kiezen uit verschillende abonnementen van Gemini for Workspace: Gemini Business van 20 dollar, en Gemini Enterprise van 30 dollar.
Meer bij Engadget ((3)

https://www.engadget.com/google-introduces-a-lightweight-ope ...
https://www.theverge.com/2024/2/21/24078610/google-gemma-gem ...
https://www.engadget.com/googles-duet-ai-for-businesses-is-n ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Samsung ondersteunt Auracast op meer toestellen
Goed nieuws voor wie een al iets ouder Samsung toestel heeft (smartphone of tablet). Want Samsung heeft aangekondigd dat het op meer toestellen Auracast zal gaan ondersteunen, een Bluetooth functie waarmee verschillende headsets of oortjes toegang hebben tot audio van één en dezelfde bron.

Concreet betekent het dat oudere toestellen zoals de Galaxy S23 en Tab 29 voortaan net zoals de S24, Galaxy Buds 2 Pro en andere slimme tv's deze functie zullen ondersteunen. Leuk: voortaan kan je dus met twee in de kamer zitten en rustig vanop je koptelefoon naar tv kijken, zonder de baby in de kamer ernaast te storen.

Samsung heeft trouwens nog meer audio-updates aangekondigd. Zoals de live vertalingsfunctie die je kan gebruiken wanneer je een S24 smartphone gebruikt in combinatie met de Galaxy Buds oortjes nu wereldwijd uitgerold wordt, terwijl die tot nu toe beperkt was tot enkele landen. En Samsung 360 audio, de surround van Samsung, wordt nu ook uitgerold naar de Neo QLED en OLED tv's. Veel luisterplezier gewenst!

https://www.theverge.com/2024/2/20/24078026/samsung-galaxy-b ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Kan je binnenkort bij Apple Music songs van concurrerende diensten importeren?
Deze week kon je al lezen dat Apple Music van de jaarlijkse Replay functie een maandelijkse versie maakt, zodat je elke maand kan zien wat jouw favoriete songs waren. Maar er is nog nieuws van Apple Music: het test momenteel een nieuwe functie waarbij je songs en playlists kan importeren naar Apple Music vanuit andere concurrerende streaming diensten, zoals Spotify. Dit bericht komt van lezers op Reddit, die de functie ontdekten in software updates, en werd ondertussen bevestigd door MacRumors.

De functie zou mogelijk gemaakt worden door een partnerschap met SongShift, een al langer bestaande dienst die ervoor zorgt dat je je muziekbibliotheek en playlists van de ene streaming dienst naar de andere kan overzetten.

https://www.macrumors.com/2024/02/20/apple-music-testing-pla ...
geef uw reactie hier

[Site] Chessguessr: Wordle voor schakers
Sinds Wordle bedacht werd, zijn er ontelbare puzzels ontstaan waarbij je, bij het invullen van de puzzel, tips krijgt over je antwoord. Dit is er een van: bij Chessguessr kan je raden wat de 5 volgende zetten waren die in een schaakspel gespeeld werden. Een uitdaging voor de echte schaakfanaten!
[Taal: EN]

https://www.chessguessr.com/
geef uw reactie hier

[Site] xLog: bloggen op de blockchain
Waarom niet bloggen op de blockchain? Het zou ervoor zorgen dat jij echt eigenaar blijft van je content, xLog zal je data niet bijhouden en kan die niet verwijderen of wijzigen, evenmin als jouw rechten erop - zelfs als het dat zou willen.
Een intrigerend concept. Maar zolang de lezer daarvan niets merkt , en het voor de blogger gebruiksvriendelijk blijft, dan lijkt het toch iets om uit te proberen.
[Taal: EN]

https://xlog.app/
geef uw reactie hier

[Tip] Wat moet je doen als je iPhone per ongeluk in het water gevallen is?
Tja, het gebeurt vaker dan je zou vermoeden: je iPhone die in water belandt. Denk maar aan de situatie dat je in de keuken bezig bent, en per ongeluk je toestel in het water van het aanrecht stoot. Of, erger nog: je hebt je telefoon in je broekzak, je staat recht van het toilet, en die valt erin. Wat dan?

De meeste mensen zouden direct zeggen: stop hem in een pakje rijst, want dat kan al het vocht opslorpen. Maar blijkbaar is dat niet de juiste methode. Dat is tenminste wat je kan lezen in een nieuw Apple support document, waarop Macworld de hand kon leggen. De tips zeggen zelfs dat verschillende vaak geadviseerde methodes juist een negatief gevolg kunnen hebben.

Dit artikel bij 9to5Mac vertelt wat je dan wél best doet.

https://9to5mac.com/2024/02/19/dont-put-a-wet-iphone-into-ri ...
geef uw reactie hier

[Software] WiFi Analyzer
Heb je problemen met je WiFi op je Android? Dan kan dit progje van pas komen. Het geeft je een overzicht van je WiFi verbinding, een real-time beeld van de signaalsterkte, en toont de beste kanalen en plek voor je netwerk. Zo krijg je de nodige informatie om je verbinding te optimaliseren, interferentie te verminderen en de snelheid en stabiliteit van je verbinding te verhogen.

https://play.google.com/store/apps/details?id=abdelrahman.wi ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Apple: goed nieuws over AI, slecht nieuws ove... 22/02
Apple garandeert: nieuwe beveiliging is zelfs... 22/02
Google lanceert Gemma, een slank AI model, en... 22/02
Tinder wil catfishing moeilijker maken... 21/02
Adobe stopt AI in zijn Acrobat en Reader... 21/02
X blijft plaats voor nieuws: Musk over hersen... 21/02
Zoeken wordt nooit meer zoals vroeger: heeft... 20/02
Ook Amazon doet mee aan de AI-race... 20/02
EU: mogelijk 500 miljoen euro boete voor Appl... 20/02
Project Sora van OpanAI: indrukwekkend... 19/02
Meer artikels ....
Hardware
Samsung ondersteunt Auracast op meer toestell... 22/02
Monumental maakt robots die kunnen metsen... 19/02
Samsung krijgt goedkeuring van FDA voor een s... 13/02
AR bril van Frame: een interessante nieuwkom... 12/02
Apple zou nog altijd werken aan plooibare iPh... 08/02
Oversight Board van Meta stelt voor dat Faceb... 06/02
Google sluit deal met windmolenparken... 02/02
Neen, Elon Musk is niet de eerste die een dra... 01/02
Samsung: ook huishoudtoestellen zelf herstell... 25/01
Samsung en Apple: om ter snelst glucosemeting... 24/01
Meer artikels ....
Oor
Kan je binnenkort bij Apple Music songs van c... 22/02
Apple Music brengt maandelijkse versie uit va... 21/02
YouTube laat je muziek remixen in Shorts... 20/02
Podcast: Root of Evil... 12/02
Spotify doorbreekt exclusiviteit van Joe Roga... 08/02
Podcast: Van moord tot verdict: Moord zonder ... 02/02
All-in Podcast: ook te bekijken... 30/01
Oor: automatische transcript van podcast... 29/01
Podcast - Onder ons: Politiek... 24/01
EU wil artiesten eerlijker belonen... 18/01
Meer artikels ....

Site
Chessguessr: Wordle voor schakers... 22/02
xLog: bloggen op de blockchain... 22/02
World Radio History... 21/02
Play Half Earth... 21/02
Follow Up Then: herinnering... 20/02
I Have No Tv: documentaires... 20/02
Killer Crossword... 19/02
Emojifyer... 19/02
Routedokter: wandelwegen... 16/02
Flightconnections: vliegroutes... 16/02
Meer artikels ....
Tip
Wat moet je doen als je iPhone per ongeluk in... 22/02
Fotografie: bewegingseffect... 09/02
OneNote: enkele tips om die helemaal naarje h... 02/02
Microsoft: schakelen tussen rechte en kromme ... 22/01
PDF bestanden samenvoegen met Microsoft 365... 12/01
Het eigendom van een Google Drive map of best... 05/01
Tip: wat zijn AAE bestanden... 29/12
Tip: zo maak je stickers op je iPhone... 22/12
Windows: de eigenschappen van een bestand... 08/12
Mastodon: wat is het en hoe begin je eraan?... 29/11
Meer artikels ....
Software
WiFi Analyzer... 22/02
Scorpio Player: mediaplayer ... 21/02
Metro Commander: bestanden... 20/02
BloatynosyAI... 19/02
Microsoft PC Manager... 16/02
Memorizer: je digitale herinneringen... 15/02
Picolay: maak van meerdere opnamen een 3D fot... 14/02
Nachttreinen... 13/02
Apple Music, Apple TV en Apple Devices voor W... 12/02
Wiztree: visueel overzicht... 09/02
Meer artikels ....

Februari
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Januari
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
(c) www.netties.be 1.0 -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)