| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 28/09/2023
[Nieuws]Reddit: gebruikers die het meeste bijdragen w...
[Nieuws]Intrigerend: Sam Altman en Jony Ive zouden sa...
[Nieuws]Staking scenaristen vorbij
[Hardware]Besturingssystemen OS en Windows brengen bela...
[Oor]Jammen bij Spotify: samen lijstjes maken
[Site]Cladder: woordjes
[Site]Callgraphr
[Tip]OneDrive verwijderen uit de opties om bestand...
[Software]TabBrew: organiseer je tabs
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Reddit: gebruikers die het meeste bijdragen worden beloond
In de voorbije maanden was er heel wat onvrede bij Reddit. Nadat het zijn voorwaarden voor het gebruik van de API's wijzigde, kwam er heel wat protest. Want Reddit zou daarmee geld verdienen, zonder dat te delen met de moderatoren van de verschillende subreddits - die toch de motor vormen van het platform.

Uit protest tegen die maatregel gingen verschillende moderatoren in staking, waarna Reddit eerlijk gezegd redelijk hard tegen hen optrad. Maar nu lijkt er toch een positieve wending in het verhaal te komen.

Reddit zou namelijk de moderatoren met ťcht geld gaan betalen voor hun werk. Er horen wel enkele voorwaarden bij dit Contributor Program.

Om te beginnen wordt de manier waarop postings en commentaren beloond worden, voortaan uitbetaald in Goud, wat de Reddit Coins moet vervangen. Zo'n Goud zou 90 dollarcent waard zijn. Om in aanmerking te komen moet je minstens 18 jaar oud zijn, en leven op een plek waar het systeem actief is (momenteel enkel de VS). Je moet een betrouwbare account hebben, en aan minimum "karma" vereisten voldoen.

Ben je iemand die als "Top Contributor" beschouwd wordt, dat wil zeggen: minstens 10 Gold en meer dan 5.000 karma punten verdiend hebben in de 12 voorbije maanden, dan verdien je 1 dollar per Gold.

Kortom: cash geld voortaan - en dat is erg welkom! Meer bij Engadget en The Verge.

https://www.engadget.com/reddit-turns-top-contributors-reddi ...
https://www.theverge.com/2023/9/25/23887226/reddit-gold-syst ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Intrigerend: Sam Altman en Jony Ive zouden samenwerken aan AI hardware
Woensdag was het de dag dat Meta zijn nieuw producten zou voorstellen - en daar hebben wij het morgen uitgebreid over. Je kent ons: eerst even de commentaren afwachten, om daarvan een synthese te maken.

Ondertussen is er wel een intrigerend bericht dat tot nadenken stemt: Volgens The Information zou Sam Altman, de CEO van OpenAI (maker van o.a. ChatGPT), samenwerken met Jony Ive, de voormalige designer bij Apple die garant stond voor heel wat moooie ontwerpen. Samen zouden zij aan een nieuwe hardware werken.

Meer is daarover niet bekend, maar velen vermoeden dat die hardware, wat voor soort toestel het ook mag zijn, ongetwijfeld artificiŽle intelligentie zal bevatten in zijn software. The Verge wijst erop dat Altman al eerder samengewerkt heeft met een andere Apple designer, Thomas Myerhoffer, met als resultaat de Orb. En Altman zou ook een investeerder zijn in het bedrijf Humane, dat in handen is van verschillende voormalige werknemers bij Apple, en dat momenteel werkt aan een draagbaar AI toestel - een wearable.

Wij zijn alvast benieuwd wat hier van gaat komen, want de namen die achter het project staan zijn echt niet van de minste!

https://www.theverge.com/2023/9/27/23892135/jony-ive-sam-alt ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Staking scenaristen vorbij
Oef - binnenkort kunnen acteurs en al wie betrokken is bij het maken van films en tv-reeksen terug aan de slag. En zal je weldra terug nieuwe reeksen kunnen zien op Netflix en andere streamingdiensten. Want de staking van de scnearisten, verenigd in de Writers Guild of America, is voorbij.

Deze vakbond is ingegaan op een contract dat aangeboden werd door de Alliance of Motion Picture & Television Producers.

Belangrijk hierbij is dat er afspraken gemaakt worden over het gebruik van artificiŽle intelligentie. Kort samengevat:

-Wanneer er AI tools gebruikt worden om in scripts materiaal te creŽren, dan moet de oorspronkelijke schrijver van het script nog altijd het krediet krijgen voor dat script.

-Een AI kan nooit krediet krijgen als bron van een script.

-Bedrijven moeten altijd bekendmaken wanneer materiaal, gegeven aan een schrijver, door AI tools aangemaakt werden.

-Een studio kan een schrijver niet verplichten om AI tools te gebruiken.

-Maar andersom: bedrijven mogen het materiaal van de schrijvers gebruiken om hun eigen AI modellen te trainen.
Meer bij The Verge en WSJ.
De moraal van het verhaal: dat de doorbraak van AI in de verschillende takken van de industrie niet tegen te houden is. En dat de industrie stilaan zelf zijn eigen regels maakt, wat een goed ding is.

https://www.theverge.com/2023/9/26/23891835/wga-contract-sum ...
https://www.wsj.com/business/media/hollywood-studios-can-tra ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Besturingssystemen OS en Windows brengen belangrijke updates uit
Deze week brachten zowel Microsoft als Apple belangrijke updates uit voor hun besturingssysteem. Bij Microsoft gaat het om een update voor Windows 11, waarmee meteen Copilot, de door AI aangedreven assistent, in het besturingssysteem verweven wordt. Verder krijgt Paint mogelijkheden la Photoshop, met transparantie en alyers. Voor de bestandsverkenner is er ook een nieuwe kleedje voorzien. En er is ook ondersteuning voor Passkeys, de hardware tokens die als bijkomende factor dienen om jezelf aan te melden op je computer.

Maar ook Apple heeft een update voor zijn besturingssysteem: het lanceerde macOS Sonoma, nadat het een week geleden iOS 17 uitbracht. Enkele van de nieuwigheden: het vergrendelscherm van de Mac ziet er nu net zoals bij de iPhone uit, maar dan met een invoerveld voor je wachtwoord, in plaats van het numeriek invoerscherm van de iPad/iPhone. Je kan voortaan ook widgets van de iPhone op een Mac plaatsen, zonder dat je de bijhorende app volledig installeert. En bij de nieuwe Game modus worden er voorrang systeembronnen toegekend aan CPU en GPU, om de games optimaal te laten weken.

Meer bij The Verge, voor zowel Windows als MacOS updates.

https://www.theverge.com/2023/9/26/23890621/microsoft-window ...
https://www.theverge.com/2023/9/26/23890599/apple-macos-sono ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Jammen bij Spotify: samen lijstjes maken
Een leuk idee, dat nieuwe concept bij Spotify, Jam. Daarmee kunnen maximaal 32 gebruikers samen een playlist maken. De technologie die erachter zit, zou gelijkaardig zijn als die ook bij Blend en Duo Mix gebruikt worden, met dit verschil dat de samenwerking aan die lijst in real time gebeurt.

Engadget geeft een voorbeeld: stel dat je op een verjaardagspartijtje niet ťťn persoon hebt die bepaalt welke muziek er gespeeld wordt, maar dat verschillende personen dat doen, en DJ spelen op het evenement.
Meer uitleg bij Engadget.

https://www.engadget.com/spotifys-new-jam-feature-lets-frien ...
geef uw reactie hier

[Site] Cladder: woordjes
Bij dit online woordspelletje heb je 60 seconden om alle 10 tips op te lossen. Je moet in het vorige woord telkens 1 letter veranderen om het antwoord te vinden. Je kan ook 2 keer een tip overslaan, maar dat kost je 5 seconden extra per gemiste tip. Succes!
[Taal: ENG]

https://playcladder.com/
geef uw reactie hier

[Site] Callgraphr
Via deze website kan je van je eigen handschrift een heus lettertype maken. Dat kan je dan gebruiken in je documenten, je website, om een echt persoonlijk karakter aan je teksten te geven. De basisfuncties zijn gratis, voor de meer speciale functies moet je betalen.
[Taal: ENG]

https://www.calligraphr.com/en/
geef uw reactie hier

[Tip] OneDrive verwijderen uit de opties om bestanden op te slaan in Office
Wij ondervonden de voorbije maanden een echt probleem: wanneer wij in Word een bestand wilden opslagen, en te snel klikten, hadden wij blijkbaar ervoor gekozen om die in OneDrive op te slaan - iets waarmee wij niet werkten. Dat opent dan een inlogscherm voor die OneDrive, wat wij wegklikken zonder in te loggen. Om vervolgens het bestand op te slaan op een gewone plek op onze computer, of op Dropbox. Vervelend, die extra stap. En om een of andere reden konden wij (maar dat zal wellicht aan onszelf liggen) daarna dat document niet meer printen. Tenzij wij de computer terug opstartten. Kortom: tijdverlies tot en met.
Wij gingen daarom op zoek naar een methode om bij de optie om documenten ( Word, Excel, ...) op te slaan, de optie naar OneDrive te verwijderen. En na veel zoekwerk vonden wij dit filmpje. En het werkt!

https://www.youtube.com/watch?v=ceBw9eyGCKs
geef uw reactie hier

[Software] TabBrew: organiseer je tabs
Deze extensie voor je Chrome browser biedt je een eenvoudige manier om de tabblaadjes in je browser te beheren en er orde in te scheppen. Je kan met een filter je tabs organiseren, en ook werken via een zijbalk.

https://www.tabbrew.com/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Reddit: gebruikers die het meeste bijdragen w... 28/09
Intrigerend: Sam Altman en Jony Ive zouden sa... 28/09
Staking scenaristen vorbij... 28/09
Google: podcasts verhuizen, meer tools voor c... 27/09
X blijkt niet in orde met het bestrijden van ... 27/09
Apple: goed en slecht nieuws... 27/09
OpenAI: diverse nieuwigheden bij ChatGPT... 26/09
Meta zou AI persona uitbrengen... 26/09
Amazon investeert in Anthropic... 26/09
Getty Images lanceert Generative AI by Getty ... 26/09
Meer artikels ....
Hardware
Besturingssystemen OS en Windows brengen bela... 28/09
Microsoft: nieuwe hardware... 25/09
Amazon: nieuwe hardware... 22/09
Google stopt ondersteuning Zoom en Google Mee... 19/09
Apple wil probleem met iPhone 12 oplossen met... 18/09
Ring brengt wearable uit voor je hond of kat... 15/09
Thunderbolt 5: nieuwe aansluiting belooft vee... 13/09
BMW gaat in op klachten van gebruikers... 11/09
Geen scooterdiensten meer in Parijs... 04/09
Fairphone brengt de Fairphone 5 uit... 01/09
Meer artikels ....
Oor
Jammen bij Spotify: samen lijstjes maken... 28/09
Spotify: AI voor podcasts... 26/09
UK: Eerste onafhankelijke Podcast Top 25 verr... 25/09
Podcast: De Insider... 22/09
Nieuwe hitlijst, speciaal voor TikTok... 15/09
Oor: de grote podcasting... 14/09
Spotify gaat nu ook voor audioboeken... 11/09
Soundcloud: verticaal bladeren in je Discover... 08/09
Grote gok van Spotify op exclusieve podcast d... 06/09
YouTube Music haalt commentaren binnen... 01/09
Meer artikels ....

Site
Cladder: woordjes... 28/09
Callgraphr... 28/09
De 100 beste horrorfilms... 27/09
HTTP STATUS DOGS... 27/09
Business Name Generator... 26/09
The History of the Web... 26/09
Cultural Reads: bekijk eens een Koreaanse fil... 25/09
Apartment Therapy: je woning inrichten... 25/09
Where can I watch this... 22/09
Codedex: leren programmeren... 22/09
Meer artikels ....
Tip
OneDrive verwijderen uit de opties om bestand... 28/09
Gesprekken doorsturen op Android... 21/09
Tip: het volledige pad van een bestand... 13/09
Tip: Foutcode in Windows kopi?ren... 08/09
Tip: zo verspringt Task Manager niet meer... 01/09
Tip: een screenshot nemen op je Android... 25/08
Tip: zo draai je een afbeelding in Microsoft ... 18/08
Tip: por je computer aan tot sneller werken... 16/08
Tip: lees eens een website in een andere taal... 04/08
Tip: zo voorkom je dat jouw afbeeldingen gebr... 03/08
Meer artikels ....
Software
TabBrew: organiseer je tabs... 28/09
Dagelijkse kost: nieuwe versie... 27/09
Rainbow AI... 26/09
Sweet Home 3D: plannen... 25/09
Post-it App... 22/09
Opera browser: nu met schaak... 21/09
Kyugo: tijd is rond... 20/09
Synthesizer Workstation... 19/09
Subtitle Edit... 18/09
Artifact: naast nieuws ook Links... 15/09
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
(c) www.netties.be 1.0 -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)