| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 25/10/2021
[Nieuws]Nieuwe regels van Apple jagen prijs advertent...
[Nieuws]Facebook in chronologische volgorde bekijken:...
[Nieuws]Algoritme van Twitter en politiek
[Hardware]Razer brengt zijn Zephyr masker uit
[Oor]Stemmen van Assisen: een Facebookrel die voor...
[Site]Steden onder water
[Site]Gezond en ongezond eten
[Site]Leven na Facebook
[Software]LatencyMon: real time audo
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Nieuwe regels van Apple jagen prijs advertenties de hoogte in
Zoals je weet, heeft Apple in april dit jaar veranderingen doorgevoerd in iOS, waardoor apps expliciet jouw toestemming moeten vragen vooraleer zij jouw data mogen delen et derden. Die derden zijn dan meestal adverteerdiensten, die jouw data gebruiken om meer doelgerichte advertenties te plaatsen - niet alleen op iOS maar ook op andere platformen.

Die nieuwe regels hebben uiteraard gevolgen voor de adverteerdiensten, en de Wall Street Journal heeft de gevolgen eens bekeken. Volgens Flurry, een analytische tool voor apps, zouden Amerikaanse gebruikers in 16% van de gevallen dat zij een dergelijke vraag voor toestemming krijgen, ermee instemmen. Hierdoor krijgen de adverteerbedrijven veel minder data, en gebruikers kunnen minder nauwkeurig getarget worden. Met als gevolg dat voor de gebruikers die wél toestemming geven, de kosten om de advertenties aan hen te serveren gestegen zijn.

Zo zegt het bedrijf Get Stix, dat zwangerschaps- en fertiliteitsproducten verkoopt, dat de zogenaamde "acquisitie"kosten verdriedubbeld zijn. Het verplaatste zijn advertentieruimtes daarom van Facebook naar TIkTok en naar e-mail. Het behield nog wel advertenties op Facebook, maar sleutelde eraan zodat die een grotere boost zouden krijgen van het algoritme.

Dat is uiteraard maar één geval, maar het wordt bevestigd door Snap Inc, moederbedrijf van Snapchat, dat het slechts 1 miljard dollar in inkomsten had, waar het 4 miljard verwacht had. Wat voor een deel te wijten is in een daling van de reclame-inkomsten.

Maar de gevolgen gaan verder: advertenties gericht sturen wordt niet alleen moeilijker en duurder, maar het is ook moeilijker om te meten hoeveel effect de advertenties hadden. Omdat een adverteerder niet weet wanneer een gebruiker iets koopt op zijn website, dit als gevolg is van een website of andere oorzaken heeft.

En dan is er natuurlijk ook de olifant in de kamer: het feit dat Apple de grootste winnaar is van deze wijzigingen in iOS, want ook Apple vertoont advertenties, en het heeft het veel gemakkelijker om aan toestemming te komen van de gebruiker...

https://www.wsj.com/articles/apples-privacy-change-is-hittin ...
https://www.cnbc.com/2021/10/21/snap-earnings-q3-2021.html
geef uw reactie hier

[Nieuws] Facebook in chronologische volgorde bekijken: het kan
Er is heel wat te doen over het algoritme van Facebook. Dat zou berichten met veel controversiële discussies versterken en vaker tonen bijvoorbeeld, en zo meehelpen aan polarisatie. Nu is het echter zo dat je wel degelijk op Facebook het algoritme ontsnappen kan.

In een artikel in Wired legt auteur Brian Barrett uit hoe je kan kiezen voor een chronologische volgorde in je tijdlijn. Op de desktop bijvoorbeeld moet je op "Most recent" klikken in het linkerpaneel. Op het mobiele toestel moet je het hamburgermenu aantikken, daar "Most recent" aantikken.

Maar Facebook heeft dat niet graag. En het zet telkens je de app opnieuw opent, de algoritmische versie terug aan. Je kan dat oplossen door in je browser een bookmark aan te maken voor
www.facebook.com/?sk=h_chr

Dat brengt je automatisch naar de chronologische view. Wees echter wel voorbereid dat je tijdlijn er plots veel leger zal uitzien, wat je meteen vertelt hoe vaak je vrienden die jij volgt posten - wat bedroevend weinig is.

Wat ook positief is aan de chronologische tijdlijn, is dat je bij een nieuwsfeit verschillende bronnen te zien krijgt die over hetzelfde schrijven, en dat jij dan kan kiezen wat je gaat lezen. Bij de algoritme-versie krijg je maar één bericht te zien, gekozen door Facebook. Dat zijn alvast de conclusies van Barrett, wanneer hij algoritme en chronologische versie vergelijkt.

Maar misschien moet jij zelf eens het experiment doen?

https://www.wired.com/story/how-to-use-facebook-no-algorithm ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Algoritme van Twitter en politiek
Twitter heeft de resultaten vrijgegeven van een intern onderzoek dat het deed naar de effecten van zijn algoritme op het versterken van boodschappen, en dan met name politieke boodschappen.

Het analyseerde daarvoor tweets van politieke partijen en nieuwsmedia in Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan, Spanje, het VK en de VS, en dat gedurende de periode van 1 april tot 15 augustus 2020. Daarbij klasseerde het de politieke strekking van een tweet op basis van bronnen van derden die publiek te raadplegen zijn, het maakte geen eigen klassement of deed er ook geen gooi naar.

En volgens Twitter zou het algoritme extreme content niet meer versterken dan mainstream content. Wat het onderzoek wel aan het licht bracht, is dat content die eerder rechts te noemen valt, meer versterkt werd dan content die eerder links is. Maar het kon niet bepalen of dit een vooroordeel was in het algoritme, of dat makers van rechtse content gewoon beter het systeem kunnen bespelen...

https://blog.twitter.com/en_us/topics/company/2021/rml-polit ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Razer brengt zijn Zephyr masker uit
Het lijkt eerder een masker van Darth Vader, maar het ziet er wel afdoend uit: het Zephyr mondmasker van Razer. Het heeft RGB LED's en een ventilator, en echt, je moet het zien!

Het masker kost 100 dollar, en voor dat geld krijg je het masker zelf, een draagtas en een USB-C herlaadkabel, plus 3 N95 filters en een spuitbus tegen het aandampen van het masker.

Er is ook een pakket met 33 N95 filters voor $150, of van 10 filters voor $30.

Hierbij dient wel vermeld te worden dat het masker officieel niet getest is als bescherming tegen COVID, en dat het officieel niet genoemd wordt als persoonlijk beschermmiddel - het wordt op de markt gebracht als een luchtreiniger.
Maar het ziet er wel cool uit, niet?

https://www.theverge.com/2021/10/21/22726468/razer-zephyr-fa ...
https://www.engadget.com/razer-zephyr-face-mask-release-date ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Stemmen van Assisen: een Facebookrel die voor assisen belandde
Deze aflevering van de Stemmen van Assisen is echt wel interessant om volgen. Want het is een première: hoe een man, die op Facebook berichten postte die enkel zijn vrienden konden zien, toch voor de rechter kwam omdat de openbare aanklager zijn filmpjes een bedreiging vormden.
Aanbevolen!

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20211022_94633863
geef uw reactie hier

[Site] Steden onder water
Paniekzaaierij of realistisch beeld? Er wordt voorspeld dat de klimaatverandering vele steden onder water zal zetten. Dit artikel van FastCompany gaat over de hele wereld na hoe die steden er dan zouden uitzien.
[Taal: ENG]

https://www.fastcompany.com/90684703/these-frightening-graph ...
geef uw reactie hier

[Site] Gezond en ongezond eten
Dit voedselkompas bij Elemental bevat niet echt verrassingen, over welke producten gezond en ongezond zijn. Als een avocado 100 is op de "goede" schaal, dan zijn frietjes dat slecht 55, wit brood 8, en instant noodles slechts 1!
[Taal: ENG]

https://elemental.medium.com/foods-ranked-healthiest-to-the- ...
geef uw reactie hier

[Site] Leven na Facebook
OK, je bent het beu, en je wil je Facebook account sluiten. Maar hoe kan je je online leven elders onderbrengen? En ga je daar je vrienden nog wel terugvinden?
Dit artikel bij Washington Post vertelt je de pro's en contra's van een verhuis van Facebook.
[Taal: ENG]

https://www.washingtonpost.com/technology/2021/10/12/leave-f ...
geef uw reactie hier

[Software] LatencyMon: real time audo
Met deze software kan je testen hoe goed je systeem omkan met real-time audio. Het enige wat je moet doen, is het proces op gang brengen via de startknop in de linkerbovenhoek.
Dan krijg je een tekstmelding of je systeem realtime audio aankan. De tool biedt ook gedetailleerde informatie en waarden van alle betrokken componenten.

https://www.resplendence.com/downloads
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Nieuwe regels van Apple jagen prijs advertent... 25/10
Facebook in chronologische volgorde bekijken:... 25/10
Algoritme van Twitter en politiek... 25/10
Brave browser gaat eigen zoekmachine promoten... 22/10
Wordt vrijdag Facebook dag: enkele berichten... 22/10
Facebook: een nieuwe naam en nog wat nieuws... 22/10
Binnenland: Koeriersdiensten onder vuur... 21/10
Binnenland: mag je alles zeggen op je FB acco... 21/10
Binnenland: staatssecretaris van Digitale Zak... 21/10
Ook Google heeft nieuws: Pixels... 20/10
Meer artikels ....
Hardware
Razer brengt zijn Zephyr masker uit... 25/10
Facebook brengt de Portal Go uit... 22/10
Europa: robots werken als mieren... 21/10
Zelfrijdende elektrische auto: enkele updates... 20/10
Nieuwe AirPods, maar nog geen noise cancellat... 19/10
Apple: nieuwe MacBook Pro en HomePod mini... 19/10
1Password: deel je wachtwoord tijdelijk... 18/10
Nieuwe computers van Acer... 15/10
Binnenland: eerste batterijopslag van Tesla... 14/10
Google geeft met AI de vernietigde meesterwer... 13/10
Meer artikels ....
Oor
Stemmen van Assisen: een Facebookrel die voor... 25/10
Podcast: zo maak je Apple Podcasts wat beter... 15/10
Podcast: De Stemmen van Assisen: Bart de Pauw... 13/10
Podcast: de universiteit van Vlaanderen... 06/10
Spotify: interactiviteit in podcasts... 01/10
Podcast: Commissaris van In: Wraak in het kwa... 29/09
HBVL podcast: Waar is Elke Wevers... 27/09
Het geheugen van de mug... 22/09
Podcast: de stemmen van Assisen... 20/09
Podcast: 25 jaar na de Witte Mars... 17/09
Meer artikels ....

Site
Steden onder water... 25/10
Gezond en ongezond eten... 25/10
Leven na Facebook... 25/10
TuneMyMusic: je playlist overzetten... 22/10
Felingua: talen leren... 22/10
Readini: boeken met vertaling... 22/10
Hier spreekt men Nederlands: Het bankje... 21/10
Hier spreekt men Nederlands: iPutitup... 21/10
Hier spreekt men Nederlands: de 100 beste ser... 21/10
Food Timeline... 20/10
Meer artikels ....
Tip
Hoe op andere toestellen te werken met Face T... 19/10
Outlook agenda beter toepassen... 15/10
Tip: welke foto mag je op je website plaatsen... 14/10
Wat is TPM... 13/10
Wat is het verschil tussen Font en Typeface e... 12/10
Firefox: weg met die suggesties... 11/10
Windows functies om uit te zetten: file shari... 08/10
Zo zorg je ervoor dat Spotify je batterij nie... 01/10
Tip: Google Duo en iPhone... 29/09
Apple beter laten samenwerken met Android: Fa... 27/09
Meer artikels ....
Software
LatencyMon: real time audo... 25/10
AIMP Portable... 22/10
Nederlandstalige app: Fietsersbond... 21/10
Old Classic Calculator... 20/10
AIDA64: je systeem controleren... 19/10
Slimste Mens ter Wereld app... 19/10
Sponsorblock for YouTube... 18/10
Snelheidslimieten op Google Maps... 15/10
Nederlandstalige app van Orange... 14/10
Sorted: tijdlijn... 13/10
Meer artikels ....

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

September
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c) www.netties.be 1.0 -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)