| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 27/01/2023
[Nieuws]Laat je workout best niet opstellen door Chat...
[Nieuws]Trump binnenkort terug op Facebook en Insta
[Nieuws]Eye Contact van Nvidia: nooit meer wegkijken
[Hardware]Nieuwe woordjes leren: PTG
[Site]Calligrapher AI
[Site]De beste nachtelijke waarnemingen voor 2023
[Tip]Je Verder Kijken lijstje beheren op de stream...
[Software]HWMonitor: monitoring
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Laat je workout best niet opstellen door ChatGPT
Wellicht heb je met het nieuwe jaar enkele goede voornemens gemaakt. Wie weet wil je dit jaar zelfs proberen een marathon te lopen. Maar dan heb je wel een goed trainingsschema nodig, om naar dat hoogtepunt toe te werken. En bij voorkeur toewerkt naar 32 km, zodat je op de dag zelf de 42 km van de hele marathon haalt..

EÚn advies: vraag niet aan ChatGPT om een dergelijk schema uit te werken. Want dat advies is een regelrechte ramp. Dat mocht een redacteur bij MIT Technology Review ondervinden. Hij vroeg aan ChatGPT om hem een schema van 16 weken uit te werken. Die liet hem maximum 16 km lopen, om dan voluit voor de 42 km te gaan. Wat gegarandeerd leidt tot veel pijn en zelfs een risico op ernstige kwetsuren.

De redacteur vroeg het nog eens, en kreeg toen het advies om de dag tevoren 30 km te lopen. Twee verschillende antwoorden op dezelfde vraag. Raar? De man stak zijn licht op bij de makers van ChatGPT, OpenAI. En daar kreeg hij het antwoord dat de tool niet werkt met een database, maar bij elke vraag een nieuw antwoord probeert te formuleren. De tool kan wel leren uit de heen en weer gestelde vraag en antwoord in een gesprek, maar hij kan vroeger gesprekken niet gebruiken om toekomstige antwoorden af te leiden.

Op de vraag waarom ChatGPT een advies gegeven had da mogelijk schade had kunnen aanrichten, was het antwoord dat de tool een research preview is. Dat gebruikers gewaarschuwd worden dat er occasioneel foute informatie gegeven wordt. Je bent dus gewaarschuwd! (1)

Nog even herinneren dat ook CNet moest vaststellen dat de door AI geschreven artikels die het recent uitgebracht had, heeft moeten laten herschrijven door menselijke auteurs, juist omwille van de fouten (2)

https://www.technologyreview.com/2023/01/26/1067299/chatgpt- ...
https://www.engadget.com/cnet-corrected-41-of-its-77-ai-writ ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Trump binnenkort terug op Facebook en Insta
Het is al meer dan 2 jaar geleden dat Meta, het moederbedrijf achter Facebook en Instagram, de voormalige president Donald Trump "onbeperkt" geschrapt. En kijk, nadat eerder ook al Twitter had laten verstaan dat Trump terug welkom is, zou nu ook Meta de account terug toelaten "in de volgende weken". Het bedrijf zou wel extra maatregelen genomen worden om te voorkomen dat Trump terug de regels zou schenden.

De verbanning van Trump kreeg heel wat kritiek, ook van zijn eigen Oversight Board, een orgaan dat Meta in het leven geroepen had om over dergelijke beslissingen objectief te oordelen. Dat Trump nu terug toegelaten worden, heeft uiteraard alles te maken met het feit dat er binnenkort weer voorverkiezingen zijn voor het presidentschap.

Maar volgens sommige waarnemers zou de terugkeer van Trump naar deze sociale media wel eens minder impact kunnen hebben dan je zou verwachten.. De populariteit van Trump is tanende. En die van Facebook ook. Maar wie weet zal de controverse die de man nog altijd veroorzaakt, weer wat leven in de brouwerij brengen...

https://www.engadget.com/donald-trump-will-get-facebook-and- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Eye Contact van Nvidia: nooit meer wegkijken
De nieuwe versie van de Broadcast software van Nvidia heeft een interessante mogelijkheid: Eye Contact. De software zal namelijk je eigen ogen vervangen door een digitale versie, die altijd recht in de webcam kijkt - ook als je ergens anders naartoe kijkt.

Dat oogcontact is wat de kijker boeit. Maar het is echt moeilijk om 100% van de tijd in de camera te staren. En mensen met bijvoorbeeld autisme vinden oogcontact ook een uitdaging. Die software biedt in deze gevallen een oplossing.

En streamers kunnen nu gewoon naar hun papiertje kijken om een tekst voor te lezen, ze moeten niet meer investeren in een teleprompter, of hun tekst van buiten leren.

Nog een andere nieuwigheid in deze tool is dat er meer opties zijn voor de achtergrond van je video. Er is ook een tool voor ontwikkelaars om de SDK's van Maxine (zoals de tool heet), in hun apps te integreren.

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/jan-2023-nvidia-br ...
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/broadcasting/broadcast- ...
https://kotaku.com/creepy-eye-contact-stare-ai-nvidia-broadc ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Nieuwe woordjes leren: PTG
Neen, we maken geen schrijffout en het gaat niet over ChatGPT. PTG staat voor Perceptually-enabled Task Guidence. En het is een technologie die door DARPA, de researchafdeling van het Amerikaanse ministerie van Defensie ontwikkeld wordt. De bedoeling is dat PTG technologie het militaire personeel helpt om complexe taken uit te voeren.

Bij PTG wordt gebruik gemaakt van sensoren om te zien en horen wat de gebruiker ziet en hoort, en hem dan via instructies die door een AI aangemaakt worden, te begeleiden. Die instructies worden weergegeven in augmented reality of AI.

Momenteel focust DARPA zich op enkele praktische toepassingen: geneeskunde op het oorlogsveld (zodat ongeoefend personeel artsen in het veld kunnen helpen), onderhoud (militaire uitrustingen in goede staat van werking houden) en als co-piloot optreden (in het bijzonder voor helikopters).

Maar om met een demo aan te tonen wat deze technologie moet kunnen, wordt er iets heel anders uitgetest:koken. Want dat is een complexe fysieke taak die op verschillende manieren gedaan kan orden. Er zijn ook verschillende voorwerpen om te gebruiken, vaste, vloeibare, dingen die van staat veranderen. En er is gespecialiseerde terminologie, er zijn gespecialiseerde materialen in de keuken om te gebruiken. En dus zou iemand met een PTG headset op perfect in staat moeten zijn om met de instructies die in AR weergegeven worden, een complex gerecht te bereiden.
Meer bij Engadget.

https://www.engadget.com/darpa-ptg-program-hololens-ai-ar-in ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Calligrapher AI
Met deze AI kan je zelf een handschrift bedenken. Je bepaalt de snelheid, leesbaarheid (hanepoten of mooi geschrift), of het brede letters moeten zijn of niet, en tikt een zin in. Druk op Write, en de AI bedenkt een handschrift. Speel wat met de knoppen, druk weer op Write, en bekijk de evoluties. Knap!
[Taal: ENG]

https://www.calligrapher.ai/
geef uw reactie hier

[Site] De beste nachtelijke waarnemingen voor 2023
Ben je ge´nteresseerd in de ruimte en de sterren? De website Space.com vertelt je in dit artikel welke belangrijke nachtelijke waarnemingen je in 2023 kan doen. De website heeft ook allerlei informatie over de Webb ruimtetelescoop, over hoe je goed sterren kan waarnemen, wat een goede telescoop is, en meer.
[Taal: ENG]

https://www.space.com/39231-top-skywatching-events-this-year ...
geef uw reactie hier

[Tip] Je Verder Kijken lijstje beheren op de streaming media
Vaak begin je aan een reeks te kijken bij Netflix, Amazon rime Plus, of andere streaming dienst. Die reeks bevalt je niet, en je stopt met kijken. Maar die staat nu wel in je "verder kijken" lijst - naast al die andere reeksen die je niet verder wil kijken. Hoe los je dat op?
Dit artikel bij Lifehacker vertelt je hoe je die lijst beheren kan, met aparte instructies voor de meest gebruikte streaming diensten.

https://lifehacker.com/how-to-edit-your-continue-watching-li ...
geef uw reactie hier

[Software] HWMonitor: monitoring
Met deze gratis tool kan je de temperatuur, spanning en snelheid van de ventilator in je computer in het oog. Moderne computerhardware heeft namelijk verschillende bewakingssensoren. Daardoor kunnen defecte onderdelen snel opgespoord worden. Deze tool leest heel wat van die sensoren uit en geeft die in een gebruiksvriendelijke vormgeving weer.

https://www.chip.de/downloads/HWMonitor_54269258.html
https://www.cpuid.com/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Laat je workout best niet opstellen door Chat... 27/01
Trump binnenkort terug op Facebook en Insta... 27/01
Eye Contact van Nvidia: nooit meer wegkijken... 27/01
Mastodon: Financial Times geeft zijn server o... 26/01
Shutterstock: AI toolkit... 26/01
Twitter: abonnement zonder ads plus discussie... 26/01
OpenAI zou abonnement op AI chatbot overwegen... 25/01
Microsoft Edge: test met twee tabs... 25/01
Apple Mixed headset: meer details... 25/01
Trump zou van plan zijn om naar Twitter terug... 24/01
Meer artikels ....
Hardware
Nieuwe woordjes leren: PTG... 27/01
Starlink gedwongen om op te treden tegen lich... 24/01
Nieuwe vaardigheden van Boston Dynamics robot... 20/01
Apple kondigt nieuwe MacBook Pro en Mac Mini ... 18/01
Kritiek op Duits plan om warmte datacenters t... 17/01
Meta Quest headset synchroniseert data met je... 13/01
Microsoft: geen tweeledig scherm voor de Surf... 12/01
Meta Quest 1 headset: geen verdere ondersteun... 11/01
Sol Reader: een boek als bril... 10/01
CES: voederbakje voor vogels... 06/01
Meer artikels ....
Oor
Podcast All-In: een aanrader... 26/01
Podcasts: enkele cijfertjes... 25/01
Podcast Nieuwe Feiten: over artifici?le intel... 20/01
Podcast tip: All-In... 17/01
Criminal podcast: they came for the judges... 09/01
Radio: Nieuwe Belgische speler ? Business AM... 04/01
Podcast: Andere ogen... 30/12
Lijstjes: de beste podcasts volgens De Standa... 23/12
Spotify: gedaan live audio shows... 19/12
Podcasts: Vlaanderen wil eigen podcastplatfor... 16/12
Meer artikels ....

Site
Calligrapher AI... 27/01
De beste nachtelijke waarnemingen voor 2023... 27/01
Trendquiz: Google trends... 26/01
Musero: voor artiesten... 26/01
Scan of the Month... 25/01
Prompto Chat... 25/01
Hier Niet: tegen haatspraak... 24/01
Vogeltelweekend... 24/01
ChatCGT: een AI met marxistische achtergrond... 23/01
Niche museums... 23/01
Meer artikels ....
Tip
Je Verder Kijken lijstje beheren op de stream... 27/01
Tip: iPhone automations... 20/01
Tip: zo kan je je game streamen: uitgelegd pe... 17/01
Tip van Computertaal: Zo los je een Steam Ser... 12/01
Tip: geen autoplay voor filmpjes... 30/12
Tip: volledig komaf maken met Meta... 23/12
Tip: 20 tips en tricks voor Snapchat... 20/12
Tip: met deze instellingen profiteer je meer ... 16/12
Zo kan je een Instagram foto downloaden... 09/12
Tip: Het Find My alternatief van Android... 06/12
Meer artikels ....
Software
HWMonitor: monitoring... 27/01
BirdFont: handschrift... 26/01
Rambox: alle chat apps in een... 25/01
Obs Identify: app... 24/01
Extended GodMode... 23/01
J Album: gratis fotoalbum voor je website... 20/01
AirParrot: streamen... 19/01
UltraVNC: op afstand... 18/01
Sandboxie Classic: veilig werken... 17/01
GAS: iPhone app voor tieners... 16/01
Meer artikels ....

Januari
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

December
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

November
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       
(c) www.netties.be 1.0 -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)