Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
6/2/2014 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 18
Nummer 838 van 1/2/2014



Gegroet lezer,

Wellicht hebt u ook deze week de uitslag ontvangen van onze NETTIES-verkiezing. Het blijft ons, elk jaar weer, verbazen dat er zo'n prachtige websites, podcasts, apps, gemaakt worden door gewone (of liever: ongewone) mensen. Zij offeren hun vrije tijd op om voor anderen informatie bijeen te sprokkelen, en het speciale eraan is dat zij hun geesteskind, waarop zij zelf heel trots zijn uiteraard, blijven vertroetelen. Proficiat aan de winnaars. In de volgende weken zullen de genomineerde sites, podcasts enz. ook besproken worden in ons e-zine. Dan krijgen zij toch nog een troostprijs - jullie aandacht.

Door de verkiezing deze week is dit nummer iets minder dik dan u van ons gewend bent. Toch hebben we het een en ander gevonden dat u interesseren kan. Privacy, spionage, Google, Facebook, ... het zijn de "usual suspects" die u ook deze week weer vindt. Veel leesplezier gewenst, en bij leven en welzijn tot volgende week.

Hilde



Netties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 





 




Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.




METEN IS WETEN: UPDATE VOOR APP INSIGHTS VAN FACEBOOK
en Analytics voor Twitter Cards

Jij en ik zijn allang tevreden wanneer wij ons zegje gedaan hebben op Twitter of Facebook, en onze berichten hebben kunnen delen met vrienden. Weten hoeveel mensen onze boodschap gelezen hebben, streelt misschien onze ijdelheid, maar is niet echt belangrijk. Voor bedrijven en uitgevers ligt dat anders: die willen weten hoever hun boodschap reikt, welke boodschap meer of minder impact heeft, zodat zij in de toekomst hun boodschappen kunnen aanpakken.

Tools die hen die metingen kunnen aanreiken zijn dan ook erg belangrijk voor uitgevers en bedrijven. Twee berichten vandaag over nieuwigheden over zulke tools. Om te beginnen Twitter. Daar bestaan al langer de Twitter cards, waarbij een tweet aangevuld wordt met foto's, video's en links. Wanneer een uitgever zo'n twitter card maakt, en een Twitter-gebruiker hertweet een van zijn tweets, dan wordt automatisch die card aan de retweet geplakt, en alle volgers van die twitteraar zullen die card te zien krijgen.

Twitter heeft nu een analysetool uitgebracht waarmee je kan zien hoe vaak een kaart aangeklikt hebben of geretweet, en bij kaarten die een app bevatten, tot hoeveel installaties ervan de kaart geleid heeft. Bij TechCrunch vind je een video die het een en ander duidelijk maakt. (1) Op de eerste link vind je wat meer info over de Twitter Cards. (2)

Ook bij Facebook valt er nieuws te rapen over een analysetool. Daar heb je namelijk de App Insights; daarmee kunnen de makers van Facebook apps te weten komen hoe de gebruikers hun app gebruiken. Deze App Insights tool heeft nu een update gekregen waardoor hij er wat mooier en overzichtelijker uitziet. Maar wat belangrijker is: de ontwikkelaar krijgt ook meer inzage in het verkeer op de site: waar de mensen vandaan kwamen bijvoorbeeld. Het wordt ook gemakkelijker voor een ontwikkelaar om die gegevens dan voor de verschillende Facebook apps die hij heeft, te vergelijken. Alle ontwikkelaars kunnen vanaf heden gebruik maken van de App Insights 2.0, maar Facebook beklemtoont dat de tool nog in bèta is. (3)
http://techcrunch.com/2014/01/23/analytics-for-twitter-cards/
https://dev.twitter.com/docs/cards
http://www.webpronews.com/facebook-updates-app-insights-to-be-cleaner-more-reliable-2014-01


APPLE BRENGT UPDATE UIT AAN IWORK
Ondertussen blijven speculaties circuleren over grotere iPhones...

Soms is de aandacht die media schenken aan speculaties echt wel overdreven, vooral als het op Apple aankomt. Het is nu al dagen dat er berichten circuleren over iPhones met een groter scherm, die mogelijk, eventueel, later dit jaar zouden verschijnen. Deze berichten krijgen zelfs meer aandacht dan wat er nu concreet aan nieuws te melden valt, namelijk dat Apple een update uitgebracht heeft aan iWork voor iCloud.

Deze productiviteitssoftware, die je als de tegenhanger van Office mag beschouwen, of van Google Docs, lat je toe om via het internet samen te werken aan documenten. In deze update kan je spreadsheets, presentaties en documenten beschermen met een paswoord, en die dan toch nog delen met anderen.

Verder kan je zien voor welke bestanden anderen toegang verleend werd aan andern. De ondersteuning voor VoiceOver werd verbeterd met het oog op mensen die over minder beweeglijkheid beschikken. Bij de spreadsheet Numbers kan tekst voortaan overlopen in de volgende cellen, en kan tekst in cellen opgemaakt worden. Mogelijkheden die al aanwezig waren in de desktop versie, maar tot nu toe ontbraken in de cloud versie.

Een volledige lijst met alle nieuwigheden vind je bij Apple Insider (1) en GigaOm (2). Wist je tussen haakjes dat verleden week de Mac 30 kaarsjes uitgeblazen heeft? Deze computer is immers 30 geworden. Voor de gelegenheid heeft Apple de homepagina van zijn site aangepast. Je kan er nu een tijdlijn bekijken met de evolutie die de Mac in die 30 jaar onderging. En ook een filmpje, waarin creatieve mensen uitleggen hoe de Mac hen doorheen de jaren geholpen heeft om hun creativiteit tot uiting te brengen, ideeën te verwezenlijken. (3)
http://appleinsider.com/articles/14/01/23/iwork-for-icloud-gets-ios7-inspired-look-new-document-and-security-features
http://gigaom.com/2014/01/23/apple-rolling-out-iwork-updates-for-mac-ios-and-icloud/
http://www.apple.com/30-years/.


FACEBOOK GEEFT ORIGINEEL WEERWERK OP PRINCETON STUDIE
Princeton zou sneller verdwijnen dan Facebook...

Een opmerkelijk nieuwsbericht verleden week: tegen 2018 zou 80% van de Facebook gebruikers afgehaakt zijn, aldus onderzoekers van de Amerikaanse Princeton universiteit. In het onderzoek werd uitgegaan van toch wel een merkwaardige premisse: als je Facebook bekijkt als een besmettelijke ziekte, dan zou 80% "hersteld" zijn, en vrij zijn van de Facebook besmetting tegen 2018.

Nu is die conclusie (dat Facebook zijn aanhang zou verliezen) al door meerdere mensen getrokken. De Vlaamse IT-journalist Dominique Deckmyn stelde verleden week nog in een artikel bij De Standaard dat Facebook voor hem niet meer werkt, omdat de berichten daar begraven worden in een onoverzichtelijke berg. (1) Ook Netties had hierover al vaker geschreven - om het niet eens te hebben over de gevaren voor uw privacy, die Facebook voor u kunnen betekenen.

Uiteraard was Facebook niet opgezet met het nieuwsbericht van de Princeton wetenschappers. Het heeft daarom heel slim teruggeslagen. De eigen wetenschappers gingen aan de slag, en voerden een onderzoek uit naar Princeton zelf, gebruik makend van dezelfde "robuuste methodologie" die de Princeton onderzoekers naar eigen zeggen toegepast hadden. En daarbij kwamen ze tot de "onthutsende vaststelling" dat er gevaar was dat Princeton volledig zou verdwijnen. Het bekeek verschillende bronnen, zoals Facebook Pagina's, vergeleek die van Princeton met die van Harvard en Yale, het aantal artikels gepubliceerd op het internet waarin de naam van Princeton vermeld werd door de jaren...

Een fijn koekje van eigen deeg dus. Slim gespeeld: Facebook zegt niet dat de studie niet waar is, maar wel dat je zulke studies niet moet geloven. Een welles-nietes spelletje dus, maar als je het ons vraagt kiezen wij de kant van de Facebook-verdoemenis kant kiezen. De opmerkzame toeschouwer zal trouwens zien dat steeds minder bedrijven Facebook inschakelen in hun reclamecampagne, en de eigen website als uitvalsbasis gebruiken, met behulp eventueel van een minisite speciaal voor de campagne.

Over het ja/neen kan je lezen bij The Next Web en TechCrunch.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20140124_00946643
http://mashable.com/2014/01/23/facebook-princeton/
http://techcrunch.com/2014/01/23/facebook-losing-users-princeton-losing-credibility/



ZUID-KOREA VERBIEDT NIET VERWIJDERBARE BLOATWARE OP DE SMARTPHONE
Een verbod voor pc's ook, graag!

Wie een nieuwe smartphone koopt, start niet met een blanco canvas die hij mag invullen met apps die hij nodig heeft of leuk vindt. Neen, er staan vaak al heel wat apps op, en verschillende daarvan kan je niet of heel moeilijk verwijderen. Die apps worden er in sommige gevallen gezet door telecom providers; door een akkoordje af te sluiten met bepaalde fabrikanten van software zetten zij deze apps tegen betaling op de toestellen. Een win/win voor iedereen: de maker van de software heeft weer een (betalende) gebruiker extra. De telecomprovider kan het toestel goedkoop aanbieden, en dus een klantje winnen. En de gebruiker heeft een goedkoper toestel - maar wel een toestel met heel wat bagage.

Het ergerlijke eraan is dat je sommige apps gewoon niet kan verwijderen. In Zuid-Korea willen ze daar nu iets aan doen: er komt een verbod op de installatie van niet-verwijderbare mobiele "bloatware". Een goed idee? Zou je je smartphone net als bijvoorbeeld je Windows 8 computer zelf volledig moeten kunnen inrichten, waarbij je bepaalt welke software je standaard browser is, je standaard programma voor foto's, voor muziek? Zou je de ingebakken Facebook app eraf moeten kunnen gooien, en vervangen door een ander programma naar keuze? Het mailprogramma door een mobiele mail? Of zou het toestel daardoor te instabiel worden, met het gevaar op crashes?

Bij Ars Technica ontketende het artikel over deze maatregel alvast heel wat commentaren, met daarin ook tips over hoe je bloatware (of toch minstens de apps die je niet gebruikt) kan verwijderen of uit het gezicht kan opbergen. De maatregel in Zuid-Korea verdient alvast navolging. En uitbreiding naar gewone pc's, want het eerste wat je moet doen bij je nieuwe pc, is altijd een resem programma's verwijderen, voor zover je dat kan!
http://arstechnica.com/tech-policy/2014/01/south-korea-bans-unremovable-mobile-bloatware/?comments=1



GOOGLE TIKT AI BEDRIJF DEEPMIND OP DE KOP...
... en vraagt patent op taxi's naar bedrijven

Twee berichten die wellicht niets met elkaar te maken hebben, behalve dat ze over Google gaan. Om te beginnen het nieuws dat Google het startende bedrijf DeepMind gekocht heeft, en er meer dan 400 miljoen dollar voor betaald heeft. Waarom dit nieuws belangrijk is?Omdat DeepMind zich bezig houdt met AI of Artificial Intelligence - machines dus die slimmer worden door te leren uit hun ervaring.

Google is al langer bezig met AI. In 2012 heeft het al een uitvinder en futurist Ray Kurzweil in dienst genomen en tot directeur benoemd van de afdeling machine-learning het verwerken van talen. Kurzweil heeft al gezegd dat hij een zoekmachine wil bouwen die zo geavanceerd is, dat zij als het ware een "robot-vriend" wordt. Meer over het bedrijf bij TechCrunch (1)

Omdat er aan die hele robotica en artificiële intelligentie ook heel wat ethische kanten zitten (is een robot geen levend wezen, wanneer hij zelfstandig leert denken?) heeft Google aangekondigd dat het een ethisch comité zal oprichten, om te voorkomen dat de AI technologie misbruikt zou worden. Het comité, dat er kwam op aandringen van DeepMind, zal regels vastleggen over wat Google wel en niet mag doen met de technologie. (2).

Een tweede bericht over Google betreft een patent dat het toegekend kreeg over een nieuwe vorm van advertenties. Het zou gaan om advertenties waarbij de gebruiker die op de ad klikt, gratis of goedkoop vervoer zou krijgen om naar de fysieke plek gebracht te worden waar de zaak van de adverteerder zich bevindt. Google zou daarbij gebruik maken van de kennis die het ondertussen heeft opgedaan over plaatselijk transport, zoals taxi's en, wie weet, ooit ook wel de autonome auto's waarmee Google nu al experimenteert.

Hoe kan zo'n zakelijk procedé eigenlijk als patent gedeponeerd worden, zal je je afvragen? Wel, omdat er algoritmes aan te pas komen die rekening houden met dingen zoals de plek waar de gebruiker zich op dat moment bevindt, de route die hij moet nemen, de verschillende mogelijke vormen van transport naar het bedrijf, zelfs de agenda van de gebruiker, tot slot ook de prijs die concurrerende adverteerders bereid zijn te betalen om de klant op hun drempel afgeleverd te krijgen.

Nu is het wel zo dat naar een winkel gebracht worden niet hetzelfde is als er iets aankopen; een advertentie kan je misschien wel lokken met een aanbieding voor een lunch, en dan de optie "klik hier, en je bent er binnen de 10 minuten", wat heel verleidelijk klinkt, maar hoe zit het met de aankoopverplichting? Wie slim is laat zich gewoon naar een winkel brengen en gaat dan gewoon zijn eigen gangetje...
http://techcrunch.com/2014/01/26/google-deepmind/
https://www.theinformation.com/Google-beat-Facebook-For-DeepMind-Creates-Ethics-Board
http://techcrunch.com/2014/01/23/google-awarded-patent-for-free-rides-to-advertisers-locations/



WIKIPEDIA WORDT MEER MULTIMEDIAAL
Voortaan ook stemmen van beroemde personen vastgelegd

Online encyclopedie WIkipedia heeft deze week aangekondigd dat het de stem van beroemde personen zal toevoegen aan de artikels over hen. Dit project kreeg de naam WikiVIP mee, wat staat voor Wikipedia Voice Intro Project. Het wil een collectie maken van publieke, gratis te hergebruiken opnames van hoe beroemde personen klonken, zodat dit vastligt voor de huidige en toekomstige generaties.(1)

Als eerste werd aan Stephen Fry gevraagd om een voorbeeld te geven van hoe zijn stem klinkt; dat kan je alvast op de pagina over de man beluisteren (2). Het is de bedoeling dat dit voorbeeld anderen aanzet, artiesten, wetenschappers en andere mensen met een Wikipedia-pagina, om contact op te nemen met het project en hun stem aan te bieden. De BBC heeft alvast zijn samenwerking aangekondigd: de Britse zender zal korte fragmenten uit zijn programma's met o.a. Sir Tim Berners-Lee en Aung San Suu Kyi aanbieden ter bewaring voor het nageslacht. Die collectie vind je op de derde link.

http://thenextweb.com/media/2014/01/25/wikipedia-adding-celebrity-voices-biography-pages-preserve-celebrity-voices-future-generations/#!ttXtu
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Stephen_Fry_voice.flac
http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:BBC_voice_samples



SKYDRIVE WORDT ONEDRIVE
Nog maar net gewoon aan nieuwe naam...

Een echt goede zet kan je het niet noemen. Nog maar net was je gewend geraakt aan het feit dat de online opslagruimte van Microsoft SkyDrive heet, of de naam zal al terug veranderd worden: binnenkort wordt het OneDrive.

De naamgeving van Microsoft is wel erg ongelukkig. Je zit met een wirwar van recente wijzigingen. Wie kan nog zijn weg vinden tussen Hotmail dat nu Outlook.com geworden is? Live.com dat verwijst naar Outlook? En Skydrive dat naar Live.com verwijst - en binnenkort dus OneDrive heten zal?

In dit geval kan Microsoft echt niet anders, het is verplicht deze naamsverandering door te voeren. Het heeft namelijk een proces verloren dat de Britse TV-zender en breedband provider BSkyB aangespannen had over het gebruik van de naam "Sky" in zijn SkyDrive.

De naamsverandering komt ongelukkig uit, en zal de gebruiker alleen maar in nog meer verwarring brengen. Al een geluk dat je als gebruiker niets moet doen bij deze naamsverandering. Alhoewel: op onze computer staat nu een map die SkyDrive heet, en wellicht ook van naam zal moeten veranderen. Alle andere bestanden met links die naar deze map verwijzen, zullen dus een foutmelding geven. En dat vinden we echt minder leuk - we waren juist gewend aan het gebruik van deze map voor synchronisatie van onze bestanden, zodat het ding diep in onze computer geworteld zit.

Foei, Microsoft, dat is echt geen goede strategie en getuigt niet van vooruitziendheid. Anderzijds is het wel zo dat deze nieuwe naam ergens wel meer strookt met andere poten van Microsoft, zoals Xbox One en OneNote. In elk geval vertolken de commentaren op de naamsverandering erg gemengde gevoelens; lees daarover The Verge maar na.
http://www.infoworld.com/d/cloud-computing/microsofts-skydrive-becomes-onedrive-after-trademark-dispute-235066
http://www.theverge.com/2014/1/27/5349830/microsoft-onedrive-new-name-for-skydrive


VOORTAAN DE DEUR VAN JE HOTELKAMER OPENEN MET JE SMARTPHONE
Geen NFC, wel Bluetooth

Het lijkt eigenlijk alleen maar een logische evolutie, en je kan je afvragen waarom het nog niet eerder gedaan werd: inchecken in het hotel met je smartphone, en je kamerdeur eveneens openen met je smartphone. Het inchecken in een hotel is namelijk een tijdrovende bezigheid voor de hotelgast, maar tevens een lastige opgave voor het hotel zelf. Wanneer grote groepen aankomen, is het aanschuiven, en is er nooit genoeg personeel - dat voor de rest van de dag vaak met zijn duimen moet zitten draaien.

Door de gast te laten inchecken via een speciale app, wordt die file voorkomen. Bovendien kan de app dienen als digitale sleutel voor de hotelkamer. Het systeem wordt nu uitgetest in twee hotels in de VS. Het opvallende daarbij is dat er geen gebruik gemaakt wordt van NFC, Near Field Communication, maar van Bluetooth met een laag energieverbruik, zoals gebruikt wordt op de laatste nieuwe iPhones en op de meeste high-end Android smartphones. De gast zal dus gewoon door met zijn toestel te wuiven kunnen inchecken of zijn kamer openen.

De eigenaar van de twee Starwood hotels, waar de technologie uitgetest wordt, is alvast overtuigd van de slaagkans. "Dit wordt de nieuwe standaard", zo vertelt hij aan Wall Street Journal. Een mening die niet gedeeld wordt met andere hoteleigenaars. Een van hen, die 55 hotels in de VS heeft, zei dat hij een experiment met check-in kiosken stopgezet heeft, omdat de meeste mensen die kiosk toch links lieten liggen. De mensen verkiezen het menselijk contact met de receptionist, zelfs al moeten zij daarvoor in de file staan, om er zeker van te zijn dat zij de juiste kamer hebben, om een upgrade te proberen, of gewoon omdat zij habitué zijn in het hotel, en het personeel willen groeten.

Maar misschien ligt de waarheid tussenin, en zullen beide systemen (digitale check-in en menselijke interactie) gewoon naast elkaar gaan bestaan...
http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304856504579339130820876304
http://techcrunch.com/2014/01/27/pilot-project-begins-to-replace-your-hotel-key-with-your-smartphone-using-bluetooth/


GOOGLE TREKT STEUN VOOR ADOBE STANDAARD TERUG
CSS Regions wordt opgeofferd aan snelheid in de browser

We zijn vandaag begonnen met de wispelturigheid bij de naamgeving door Microsoft te betreuren. Microsoft heeft echter geen patent op wispelturigheid, Google kan er ook wat van. De vele veranderingen die het voortdurend doorvoert bij zijn ranking doen SEO bedrijven grijze haren krijgen. Zo zette Google elke uitgever aan om het belang van het auteurschap te beklemtonen, door naam en foto van de auteur naast elk artikel te zetten. Om dan enkele maanden nadien te beslissen dat Autorship toch niet zo belangrijk is, en dat de hele strategie omgegooid werd.

Zo'n wispelturigheid kan op tech gebied grote gevolgen hebben, zoals Adobe nu mag ondervinden. Adobe werkt namelijk al een hele tijd aan een nieuwe standaard, CSS Regions. Dat is een technologie waarbij tekst op een website mooier vertoond kan worden, waarbij die dus rond een afbeelding  kan vloeien. Adobe wou met deze technologie mogelijkheden terug invoeren die ook in Flash Player zaten - maar we weten ondertussen allemaal dat Flash uit de gratie gevallen is, ten voordele van HTML5 .

Adobe wou van CSS Regions een nieuwe webstandaard maken; het werkte daarvoor nauw samen met Google, dat CSS Regions wou integreren in zijn Blink browser engine, en het WebKit project van Apple, waaruit Blink eigenlijk ontstaan is. En nu is Google dus plots van mening veranderd: CSS Regions zou de browser namelijk vertragen. Snelheid heeft voorrang op schoonheid en rijkdom van beeld, zo heet het.

Dat deze beslissing van Google niet bij iedereen in goede aarde gevallen is, mag blijken uit de argumenten pro en contra die je bij CNet en Ars Technica leest...
http://news.cnet.com/8301-1023_3-57617840-93/reversing-course-google-rejects-adobe-web-publishing-tech/
http://arstechnica.com/information-technology/2014/01/google-plans-to-dump-adobe-css-tech-to-make-blink-fast-not-rich/



NIEUWE MOGELIJKHEDEN VOOR WEBVERSIE TWITTER...
... en samenwerking met CNN voor breaking news
Twee berichten vandaag over Twitter. Om te beginnen over de "gewone" Twitter, dus de versie die je te zien krijgt wanneer je naar Twitter.com gaat - dus niet wanneer je Twitter oproept via een app. Bij de webversie zijn er nu nieuwe zoekfilters, waarmee je gerichter kan zoeken: naar foto's, video's, nieuws, mensen die je volgt, en locaties in de buurt. Wat handig is om bijvoorbeeld een tweet die je eerder die dag bij een van je Twitter-vrienden zag verschijnen, terug op te roepen. En ook voor adverteerders opent dit mogelijkheden, vooral dan de mogelijkheden om te zoeken tot de omgeving round jou: door bijvoorbeeld naar "lunch deals" te zoeken zou je relevante promo's kunnen vinden die enkel tellen voor de omgeving waar jij je bevindt. (1)

Een tweede bericht betreft een samenwerking met CNN. Die zou, volgens sommige bronnen, een "revolutionaire" nieuwe manier brengen om nieuws te vergaren. Bij de samenwerking zou gebruik gemaakt worden van Dataminr, een tool die op basis van zelf bijlerende algoritmes de grote strom berichten neemt en daar de spreekwoordelijke naald in de hooiberg kan vinden, om die te serveren aa de CNN reporters. Dit zou moeten leiden tot meer betrouwbaar nieuws via Twitter.

Dataminr heeft ook een systeem waarbij het nieuws in verschillende feeds opgedeeld wordt, met verschillende categorieën voor de specialiteiten van de journalisten. Reporters zouden gealarmeerd worden op hun desktop computer of via een mobiele app wanneer er breaking news is. De dienst heeft in het verleden al enkele malen zijn betrouwbaarheid getoond: het kon bijvoorbeeld financiële klanten vijf minuten vroeger vertellen dat de AP tweet, verstuurd van een gehackte account, over een bomexplosie op het Witte Huis, een vals bericht was, terwijl de officiële ontkenning van AP pas 5 minuten later volgde. Dataminr was ook, naar eigen zeggen, de eerste om de dood van Osama Bin Laden te melden dan andere nieuwsbronnen. Meer over deze samenwerking bij The Verge.

Hoe je het ook draait of keert: Twitter blijft een belangrijke bron voor nieuws. Daar kan geen Facebook tegenop!
http://searchengineland.com/people-videos-news-twitter-adds-new-search-filters-182945
http://www.theverge.com/2014/1/29/5357826/cnn-announces-partnership-with-twitter



FACEBOOK WIL MENSEN HET NIEUWS LATEN BRENGEN
Maar zal het ooit professioneel genoeg zijn?

In een vorig artikel hadden we het over Twitter als nieuwsbron. Iets wat Facebook ook probeert te doen, maar waarin het tot nu toe niet echt slaagt. Het nieuws zit immers te diep verborgen, en Facebook kan maar geen algoritme bedenken waardoor dat nieuws komt bovendrijven tussen alle pokes, foto's, vriendschapsverzoeken, foto's van de kat en meer. Want zeg nu eerlijk: het is al niet meer in staat om de gewone berichten op een ordentelijke manier weer te geven, tot grote teleurstelling van de Facebook-gebruikers,  hoe zou het dan echt nieuws kunnen brengen?

Facebook is zich hiervan bewust en zal volgens verschillende bronnen voortaan beroep doen op... menselijke redacteurs. Die zouden aan het werk moeten voor een nieuw product van Facebook: Paper. Dat is een mobiele app die een beetje doet wat Flipboard doet: het nieuws verzamelen, en in een mooie vorm gieten. Paper zou verticaal nieuws brengen, met andere woorden gespecialiseerde krantjes uitbrengen met de beste verhalen rond een bepaald onderwerp; verhalen die dan geselecteerd worden door de redacteurs.

Zo'n Paper met verticaal nieuws, is natuurlijk ook heel gemakkelijk om advertenties te slijten. En dat is natuurlijk waar het om draait bij Facebook, dat onlangs zijn resultaten bekend maakte, en het uitzonderlijk goed bleek te doen. De beleggers zullen het graag horen!
http://www.digitaltrends.com/social-media/facebook-hiring-editors-upcoming-paper-project/
http://recode.net/2014/01/27/facebook-is-seeking-editors-for-news-app/


 

 



 
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!



DELL MAAKT VAN HDMI SCHERMEN VIRTUELE ANDROID DESKTOPS
Voor 130$ overal je computer bij...

Voortaan heb je je computer altijd in je zak zitten. Letterlijk dan. Dell heeft namelijk een stick uitgebracht die $130 dollar kost, en die Wyse Cloud Connect technologie bevat. Je kan de dongle aansluiten op je TV of op een scherm met een HDMI of MHL (mobile high-def) poort. En je kan een muis en klavier verbinden via Bluetooth of mini-USB. Via de microSD sleuf kan je een geheugenkaart tot 32 GB in de stick stoppen.

De bedoeling is dat je na de aansluiting via virtualiseringssoftware je eigen desktop kan oproepen - dus via Citrix, Microsoft of VMWare, of je computer nu een Windows of Mac machine is. Je kan ook gewoon in een Android omgeving werken (Jelly Bean). (1)

Het concept is innoverend, maar niet volledig nieuw. Er bestaat al een New Pocket Key, die zelfs wat geavanceerder is: hij heeft KitKat 4.4.2 aan boord, en zelfs 2GB RAM en een 4-core CPU. (2) Een demo van die Pocket Key vind je op de derde link.

Het is in elk geval een goede oplossing: je werkomgeving op een stick, zodat je overal aan de slag kan gaan, en je bestanden via de cloud bereikbaar. Een oplossing die velen zal aanspreken.
http://www.engadget.com/2014/01/29/dell-wyse-cloud-connect-android-hdmi-dongle/
http://www.cloudproject.it
https://www.youtube.com/watch?v=rXGwFDjIPZE


BINNENKORT EEN IN 3D GEPRINTE PLAATS DELICT?
Veiligstellen van sporen eerste vereiste

CSI. Crime Scene Investigation. Dankzij de populaire CSI-reeksen op tv weten we ondertussen heel veel van het onderzoek van een plaats delict, of Crime Scene. Het lijkt ons echt wel te fascineren, te leren hoe zo'n plaats delict ontleed wordt, hoe er gezocht wordt naar sporen, hoe de onderzoekers alles doen om sporen veilig te stellen zodat een plaats delict niet besmet wordt met sporen die de onderzoekers eventueel zelf zouden kunnen meebrengen van elders.

Nu blijkt er een nieuwe technologie onderweg te zijn, die nog meer fascinatie belooft. In Roswell, Nieuw Mexico, heeft men een 3D printer van Faro aangekocht, waarmee het de bedoeling is om een 3D afbeelding te maken van een plaats delict. Hierdoor zullen niet alleen de onderzoekers de plaats delict ook elders kunnen bekijken, maar kan het 3D voorwerp ook bijvoorbeeld in het gerechtshof gebruikt worden tijdens het latere proces. De informatie zal "op enkele millimeters" nauwkeurig zijn, zodat het een zeer getrouwe grafische weergave is van de plaats delict. Om de afbeelding te maken zou er voor het maken van het beeld gebruik gemaakt worden van lasersignalen, uitgezonden vanuit verschillende punten in een bepaald gebied. Bij Motherboard vind je een filmpje waarin de technologie aangekondigd wordt.
http://motherboard.vice.com/blog/3-d-printed-crime-scenes-are-coming-to-a-courtroom-near-you




 


 
 
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop



[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]




Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet










Voor u gelezen op

 _            _ _   _           
| |          (_) | | |          
| |___      ___| |_| |_ ___ _ __
| __\ \ /\ / / | __| __/ _ \ '__|
| |_ \ V  V /| | |_| ||  __/ |  
 \__| \_/\_/ |_|\__|\__\___|_|  



@pieterbl Paper, by Facebook. @BrechtDC: Facebook compleet heruitgevonden? http://vimeo.com/85421325  #Vimeo

@madeInMetropool Startup @TapazzCrew verhuurt je wagen aan de buren http://www.madeinmetropool.be/nieuws/verhuur-je-auto-aan-de-buren/

@StevenVBe 13 Dark side of big data: how a family tragedy ended up on retailer's mailing. http://on.wsj.com/MzXkak  pic.twitter.com/wtkx2I1yUh via @fonsvandyck

@mbaeten Steeds meer mensen stoppen met het aanklikken van artikels over mensen die stoppen met facebook.

@jhml top app! RT @hufkens: Learny is still at the #1 spot in the Belgian App Store ?? http://instagram.com/p/j03fh1SHYO/

@StefaanLesage De Powerbar Pro van Avanca onder de loep http://www.lookit.be/de-powerbar-pro-van-avanca-onder-de-loep/ … via @lookitBE

@jamiebiese: mie. magazine - een fijn project oa van aantal ex-collega's http://t.co/okKQuHgOlS

@Korben: Un site pour retrouver un appareil photo volé http://t.co/cSVofkAO1u

@schrijvenonline: Uit onderzoek van self-publishingplatforms Blurb en Pumbo blijkt dat uitgeven in eigen beheer sterke groeicijfers... http://t.co/gWB3AzUy1n

@DriesdeGelder: De Fashion Week APP - De Fashion week in New York krijgt nu een extra tintje. Elke deelnemer van de Fashion week h... http://t.co/JnFqYDoaWY
 





Netties werkt samen met:



EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Een lege maag is geen goede politieke raadgever.
-Albert Einstein-

 
De nieuwe oogst


   

MAGICACTIONS VOOR YOUTUBE
Firefox extensie
Deze extensie voor de Firefox browser brengt extra opties wanneer je filmpjes bekijkt op de YouTube website, zoals de geluidssterkte aanpassen met het wieltje van je muis, video's automatisch in HD afspelen, films bekijken in cinema-modus, aanpasbare achtergronden, en meer. De tool bestaat ook als extensie voor Chrome.
http://www.chromeactions.com/


50 BRONNEN OM WEBDESIGN TE LEREN

Webdesign is enerzijds een kwestie van smaak en creativiteit, maar anderzijds van kennis van technologie. Twee vakken die schijnbaar niet met elkaar te verenigen zijn - kunstzinnigheid versus de koude logica van wiskunde, de dwingende regels van de syntax van een programmeertafel. Welke studierichting moet een student in dat geval kiezen? Gelukkig zijn er ook heel wat cursussen te vinden online, zodat je kan uitproberen wat je ligt. Bij SkilledUp vind je een heel interessante verzameling websites met cursussen in webdesign.
[Taal: ENG]
http://www.skilledup.com/learn-web-design-guide/


DE PROGRAMMEERTALEN DIE JE IN 2014 MOET LEREN
Wanneer je je wil toeleggen op het ontwerpen van websites, of wanneer je andere aspecten van het programmeren wil leren, dan moet je knopen doorhakken. Je kan immers moeilijk àlle programmeertalen leren, en om echt goed te worden, moet je je specialiseren in één of twee bepaalde talen. Maar welke te kiezen?
Dit artikel probeert samen te vatten wat de meest gebruikte programmeertalen zijn in 2014. En opvallend is dat het daarbij nog altijd om dezelfde talen gaat als enkele jaren geleden. Bij elke taal wordt uitgelegd wat het is, waarom je het zou moeten leren, en waar je online bronnen vindt waar je het leren kan.
[Taal: ENG]
http://mashable.com/2014/01/21/learn-programming-languages/


20 MUSEA EN INTERESSANTE SITES DIE JE ONLINE KAN BEZOEKEN
Een interessant artikel bij Educators Technology: links naar 20 musea en plekken waaraan je met de klas een virtueel bezoek kan brengen. In het eerste deel vooral links naar Amerikaanse musea, maar het tweede deel bevat ook links naar plekken, zoals de maan via Google Earth, World Wonders, en Egypte. Om te ontdekken.
[Taal: ENG]
http://www.educatorstechnology.com/2014/01/20-wonderful-online-museums-and-sites.html


CITYMAPPER: STEDEN BEZOEKEN
Deze website biedt interactieve landkaarten van Londen, Parijs en New York. Je kan er een routebeschrijving van punt 1 naar punt B opvragen, en informatie vinden over de verschillende manieren van transport. Er hoort ook een app bij voor Android en iOS - handig voor wanneer je onderweg bent.
[Taal: ENG]
http://citymapper.com/london/superrouter?


CONCERTHOTELS - 100 JAAR ROCK

Een mooie interactieve tijdlijn, van de verschillende evoluties die er ontstaan zijn in de muziek. Het verschilt in die zin van de Google tijdlijn, dat je meer het verband ziet tussen de verschillende evoluties, wat tot wat geleid heeft. Bij elk soort muziek kan je ook via een geluidsfragment horen waarover het gaat.
[Taal: ENG]
http://www.concerthotels.com/100-years-of-rock


GOOGLE TIPS OP POSTER
Op deze website vind je een afbeelding met een samenvatting van hoe je best zoekt op Google. Wat Google heeft nu eenmaal zijn geheimtaal, zoals het gebruiken van quotes om een letterlijk citaat te vinden, of - om een bepaalde term uit te sluiten, enz. Downloaden en printen op een grote poster!
[Taal: ENG]
http://www.educatorstechnology.com/2014/01/google-search-tips-poster-for-your-class.html


MXHERO: TOOLBOX VOOR GMAIL
Een extensie voor de Chrome browser, die Gmail meteen wat handiger maakt. Zo voegt deze extensie o.a. de mogelijkheid toe om de verzending van een e-mail op een later tijdstip te plannen. Bovendien krijg je de optie om te zien of iemand jouw mail gelezen heeft, en je kan zelfs een herinnering instellen. Als kers op de taart kan je ook boodschappen versturen die zichzelf vernietigen... Bij MakeUseOf vind je een stap-voor-stap handleiding voor de tool.
https://chrome.google.com/webstore/detail/mxhero-toolbox/ijhapcklhkanndjbdnhichfmolhiaekg
http://www.makeuseof.com/tag/chrome-extension-need-gmail-mxhero-toolbox/


BLOGGEN OP JE SLOFFEN: ROON
Je wil een blog onderhouden, waarin je je ei kwijt kan, maar je wil het simpel houden. Dan had je tot nu toe slechts de keuze uit een handvol platformen, zoals WordPress, Blogger, Tumblr. Bij MakeUseOf vonden wij enkele alternatieven, die wij je natuurlijk niet willen onthouden.
Als eerste komt Roon aan de beurt. Dat is een eenvoudig maar mooi blogplatform, dat geen enkele setup vereist behalve natuurlijk het aanmaken van een account. Maar toch heeft Roon enkele erg opmerkelijke pluspunten. Je kan bijvoorbeeld verschillende blogs vanuit één account beheren, je kan je bloggegevens exporteren in Markdown formaat (onopgemaakte tekst dus). De Roon blogs zelf zijn gemaakt in responsive design, wat dus beteken dat ze zich automatisch aanpassen aan elk toestel waarop ze gezien worden. Maar er is ook een nadeel: je kan niet kiezen uit thema's, dus alle blogs zien er zowat hetzelfde uit.
[Taal: ENG]
https://roon.io/


VRIJDAG MULTIMEDIA: RUBEN NEUGEBAUER

Fotografie van een man die de actie volgt - ook wanneer die leidt tot gevaarlijke gebieden, zoals de oorlog in Syrië. En om foto's te maken van bergbeklimmers in alle mogelijke halsbrekende posities, sta je meestal zelf niet veilig op de grond... Indrukwekkende foto's. (Bron: Walkingmen.com)
[Taal: DE]
http://rubenneugebauer.de


VRIJDAG MULTIMEDIA: GOOGLE ALS BANK
Elke dag brengt De Ideale Wereld zijn eigen versie van het nieuws, en reken maar dat ze de draak steken met alles - er zijn geen heilige huisjes, zelf het eigen productiehuis moet eraan geloven in de satirische filmpjes. Een van onze favorieten is wel de Google Bank, over hoe de wereld eruit zou zien als Google een bank is...
[Taal: NL]
http://www.youtube.com/watch?v=aCPldOHTXng


VRIJDAG MULTIMEDIA: SHUFFLE
Voor de speelvogels: een simpel spelletje, maar je moet wel een muis hebben om het te kunnen spelen. Je klikt een van de rode ballen aan, en houdt de linkermuisknop ingedrukt. Door de muis te verslepen bepaal je vervolgens snelheid en richting. En wanneer je de muisknop loslaat, schiet je de rode bal af. De bedoeling is dat je alle gele ballen van het bord wegspeelt. Succes!
[Taal: ENG]
http://www.shockwave.com/content/shuffle/sis/shuffle.swf?_notoolbar





Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com



 
Bij de collega's



*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be  


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/


- Facebook en Storytelling: De app Paper is vanaf 3 februari beschikbaar in de VS
http://www.belgiancowboys.be/
- Northface Surge II Charged rugzak review
http://www.belgiancowboys.be/gadgets/northface-surge-ii-charged-rugzak-review/



*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
- Moslimbroeders opgepakt in Egypte om Facebook-activiteiten
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3586808/2014/01/30/Moslimbroeders-opgepakt-in-Egypte-om-Facebook-activiteiten.dhtml
- Forgotify: tweede kans voor vier miljoen 'vergeten' nummers van Spotify
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3586772/2014/01/30/Forgotify-tweede-kans-voor-vier-miljoen-vergeten-nummers-van-Spotify.dhtml
 
 

*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
 - IKEA lanceert eigen app
Winkelketen IKEA heeft naast een mobiele website nu ook een nieuwe applicatie klaar die je als klant meer shopplezier moet bieden.
http://www.elektrozine.be/ez/article/7850/IKEA-lanceert-eigen-app.html
- Bouw wat je wilt, waar je het wilt met Build with Chrome  filmpje
Google stelt met Build With Chrome een opvallende samenwerking met LEGO voor: je kan aan de hand van Google Maps een plaatsje uitkiezen waarop je virtueel ...
http://www.elektrozine.be/ez/article/7847/Bouw-wat-je-wilt-waar-je-het-wilt-met-Build-with-Chrome.html



*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- Google verkoopt zijn Motorola smartphones aan het Chinese Lenovo
http://www.digimedia.be/News/nl/15866/google-verkoopt-zijn-motorola-smartphones-aan-het-chinese-lenovo.html
- Prophets brengt Rubens tot leven met iBeacon
Prophets creëerde een prototype met de iBeacon technologie in het Antwerpse Rubenshuis. De mobiele applicatie voor smartphones en tablets blaast nieuw leven in de klassieke kunst van Peter Paul Rubens!
http://www.digimedia.be/News/nl/15862/prophets-brengt-rubens-tot-leven-met-ibeacon.html
 
 


*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Hoeveel tijd heb jij al op Facebook verdaan?
http://computertaal.info/2014/01/30/hoeveel-tijd-heb-jij-al-op-facebook-verdaan/
- Zo moet het: Nederlandse ISP’s hoeven The Pirate Bay niet meer te blokkeren
http://computertaal.info/2014/01/29/zo-moet-het-nederlandse-isps-hoeven-pirate-bay-niet-meer-te-blokkeren/

 

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- 'NSA bespioneerde klimaatonderhandelingen in 2009'
http://tweakers.net/nieuws/94009/nsa-bespioneerde-klimaatonderhandelingen-in-2009.html
- Synology DiskStation Manager 5.0 bèta Review
http://tweakers.net/reviews/3399/synology-diskstation-manager-50-beta-review.html



*** DATANEWS
http://www.datanews.be


- Lage advertentieprijzen drukken winst Google
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/lage-advertentieprijzen-drukken-winst-google/article-4000513556246.htm
- In beeld: Wat als onze smartphone een zelfbewustzijn had?
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/in-beeld-wat-als-onze-smartphone-een-zelfbewustzijn-had/article-4000512847352.htm


*** MOBILEREVOLUTION
http://www.themobilerevolution.be/



*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- Google moet deel Adwords-omzet afgeven door patentbreuk
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/google-moet-deel-adwords-omzet-afgeven-door-patentbreuk
- Belgische internetsnelheid in top tien wereldwijd
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/belgische-internetsnelheid-in-top-tien-wereldwijd



*** WIJS

- "De yin in digital." Keywords voor 2014 volgens @robbiedigitall zijn empathie en experience
http://t.co/hGbmBXPmnN







 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


DROPBOX VS. GOOGLE DRIVE: COMPATIBILITEIT MET VERSCHILLENDE OS

Dropbox is al op de markt sinds 2007, wat dus 5 jaar later is dan de online opslagdiensten van Google. Toch is Dropbox compatibel met veel meer besturingssystemen. Niet alleen Windows en Mac, maar ook met Linux -iets wat Google niet bieden kan.
Wat de ondersteuning voor mobiele toestellen betreft, doet ook daar Dropbox het beter dan Google Drive. Google biedt namelijk native apps voor iOS (iPhone en iPad), voor Android, maar ook voor BlackBerry. Google Drive van zijn kant heeft er slechts twee: uiteraard een voor Android, en de andere, sinds juni 2012, voor iOS.
Bij deze vergelijking wint Dropbox het dus.
http://www.journaldunet.com/solutions/cloud-computing/comparatif-stockage-cloud-google-drive-et-dropbox/systemes-d-exploitation-supportes.shtml



DROPBOX VS GOOGLE DRIVE: BESCHIKBAARHEID EN BEVEILIGING
Wie online opslaan zegt, zegt ook beveiliging en beschikbaarheid. Je moet de waarborg hebben dat je te allen tijde toegang hebt tot je online gegevens, en bovendien mag niemand anders toegang hebben - tenzij jij die natuurlijk toegang geeft, om samen aan een document te werken.
Op dat vlak zijn de twee opponenten aan elkaar gewaagd. Beiden bieden 2factor authenticatie, SSL en AES 256bit encryptie, en versleutelingen zoals SSAE 16 / ISAE 3402 Type II SOC 2-audited1 en ISO 27001 certification2.
Het enige verschil is eigenlijk haarfijn: Dropbox belooft een gegarandeerde toegankelijkheid van 99,999 %, terwijl Google Drive zich "beperkt" tot 99,9%. Concreet wil dat zeggen dat je bij Google gewaarborgd 364,63 dagen van de 365 toegang hebt, en bij Dropbox 364,99. Op een jaar tijd enkele uren verschil dus.
http://www.journaldunet.com/solutions/cloud-computing/comparatif-stockage-cloud-google-drive-et-dropbox/securite.shtml

 



 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

GRATIS VAN MICROSOFT: WINDOWS PHOTOGALLERY

Windows 7/8 - 136 MB - freeware
Met deze software kan je je foto's en filmen gemakkelijker organiseren, bewerken en online delen. Beeldbewerkers zijn er wel meer, en wellicht beter dan deze, maar het is vooral de manier om orde te brengen in je fotocollectie die de software zo interessant maakt. Bij Chip.de vind je een fotoreportage (in het Duits) die vertelt hoe je tewerk moet gaanbij het sorteren van je foto's.
http://www.chip.de/bildergalerie/Microsofts-neues-Bildbetrachtungstool-hat-s-drauf-Das-kann-die-Windows-Fotogalerie-Galerie_55592165.html
http://www.chip.de/downloads/Windows-Fotogalerie-2012_29177771.html
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-live/photo-gallery#photogallery=overview


GRATIS VAN MICROOSFT: EXPRESSION WEB
Windows - freeware
Dit is een professionele tool voor het ontwerpen, ontwikkelen en publiceren van websites, die voldoen aan de web standaards. De tool maakt gebruik van CSS, je kan met PHP, HTML, JavaScript, ASP.net werken. Er bestaan versies in verschillende talen, maar niet in het Nederlands.
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=36179



GRATIS VAN MICROSOFT: EXCEL VIEWER
Wil je een Excel-bestand bekijken, zonder dat je het risico loopt besmet te worden door Makro-virussen? Dan is de Excel Viewer ideaal. Bovendien kan je de Excel bestanden ook bekijken, zonder dat je een Excel licentie bezit. Maar natuurlijk kan je de gegevens in het rekenblad niet bewerken.
http://www.chip.de/bildergalerie/Top-77-Gratis-Tools-von-Microsoft-Galerie_38128636.html
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=10



APP NL: ON TRACK AGAIN
Android - freeware
Het is een delicaat onderwerp, een app voor jonge mensen die een zelfmoordpoging ondernomen hebben. Maar deze app zou hen nadien wel eens veel steun kunnen geven. In de app stop je namelijk contactgegevens van mensen die je kunnen helpen wanneer je het moeilijk hebt, rustgevende muziek, helpende quotes, en kan je ook een dagboek bijhouden.
[Taal: NL]
https://play.google.com/store/apps/details?id=be.powerstudio.ontrackagain
http://www.zelfmoord1813.be/app-track-again



APP NL: VUILBAKKEN APP

Android - iPhone
Deze app geeft je niet alleen een kalender voor de plek waar jij woont, met daarop de dagen waarop je de verschillende soorten vuilbakken moet buiten zetten, hij kan je ook eraan herinneren dat je het niet vergeten mag. En bovendien vind je de adressen en openingsuren van containerparken, plus een lijst van welk afval tot welke categorie behoort.
https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.inthepocket.fostplus.recyclage
https://itunes.apple.com/be/app/recycle!/id730904895?mt=8

 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.



 
 

Het laatste woord....



 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004



Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php



 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Wat mij betreft, ik verkies stille ondeugd, boven ostentatieve deugd.
-Albert Einstein-