Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
7/11/2013 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be
INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 17
Nummer 825 van 2/11/2013



Gegroet lezer,

Blijkbaar is er verleden week iets fout gegaan bij de verzending van onze wekelijkse nieuwsbrief, waardoor vele abonnees hun wekelijkse portie leesvoer niet ontvangen hebben. Spijtig, want daarin hadden wij onze lezers enkele vragen gesteld in de inleiding van de nieuwsbrief. Wil je deze vragen alsnog lezen, dan kan je terecht bij de online versie van vorige editie:
http://www.netties.be/archief_edities/2013.1026_824.htm

We hebben ondertussen al wel van enkele lezers een reactie ontvangen - waarvoor onze grote dank!

Deze week iets minder leesvoer dan u gewend bent van ons - er was immers de verlofdag van 1 november, die we doorgebracht hebben met, hoe netjes, grote kuis te houden in het huis. Fysieke arbeid, in plaats van altijd achter het computertje, het is een welkomen afwisseling :)

Veel leesplezier gewenst met deze editie, en bij leven en welzijn tot volgende week!

Hilde



Netties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 





 




Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.




EERSTE PINAUTOMAAT VOOR BITCOIN
Wordt virtuele munt dan toch echt - of is het een gimmick?

Bitcoin, die geheimzinnige munt op het internet die in korte tijd enorm in waarde gestegen is (van $13 in januari, tot meer dan $250 in de lente, om dan te crashen, en opnieuw aan een stijle klim te beginnen, tot nu $200 voor een bitcoin), is virtueel. Je maakt virtuele overschrijvingen, je betaalt virtueel iemand met Bitcoins. Niemand heeft ooit een "echte" Bitcoin munt gezien, laat staan in handen gehad. En toch wordt er deze week in Canada een muntautomaat voor Bitcoins geopend, en wel in een coffee shop in Vancouver. De makers ervan hebben de bedoeling om in de nabije toekomst nog vier meer automaten in heel Canada te plaatsen.

Maar als Bitcoin een virtuele munt is, wat heb je dan aan een automaat? Wel, je kan "echt" geld, echte dollars gaan afhalen in een andere automaat, om die in de Bitcoin machine te stoppen en zo Bitcoins op je rekening te zetten. Nogal omslachtig, wanneer je dat even goed online vanuit je luie zetel kan doen, niet?

En om de privacy moet je het al evenmin doen. Want de automaat vereist dat je jezelf legitimeert met de afdruk van je handpalm, om witwaspraktijken tegen te gaan.

Maar misschien heeft zo'n automaat, in het Engels een ATM machine genoemd, wel zin in landen waar een financieel onstabiel klimaat heerst, zoals Cyprus. Burgers zouden daar wel eens hun heil kunnen gaan zoeken in de Bitcoin, en zo'n automaat zou dan helpen om geld om te zetten. Meer bij Wired en GigaOm.
http://www.wired.com/wiredenterprise/2013/10/worlds-first-bitcoin-atm/
http://gigaom.com/2013/10/25/first-bitcoin-atm-goes-live-next-week-but-does-it-have-a-purpose/


HOE STAAN DE BELGEN TEGENOVER APPS?
Tapptic onderzoek leert ons: 60% gebruikt minder dan 15 verschillende apps

Toen Apple in 2007 zijn eerste iPhone uitbracht, deed ook het begrip "apps" de intrede. Lezers zullen zich nog herinneren hoe de Netties-redactie heel wantrouwig stond tegenover die fenomeen - vooral wanneer het om nieuws-apps gaat: waarom werken met een app, waarvoor de ontwikkelaar verschillende versies moet maken voor iOS, Android, Windows en Co, wanneer alles perfect werkt in een neutrale browser?

Heeft de tijd ons ongelijk gegeven? Ja en neen. Apps zijn nodig, maar dan wel op een wijze zoals je software gebruikt: om taken te doen. Apps voor nieuws zijn enkel een alternatieve manier om het nieuws te bekijken, buiten de browser. De ultieme nieuwe nieuwsbeleving waarop iedereen zijn hoop gesteld had, is uitgebleven - al is het maar omdat je werkt met links, links wil delen met anderen, die universeel moeten werken.

In deze context is het interessant om een onderzoek te bekijken dat verricht werd in opdracht van Tappptic, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van apps voor mobiele toestellen. Enkele conclusies:

- 90% van de geïnstalleerde apps wordt binnen 90 dagen terug verwijderd

- 69,4% van de gebruikers is vooral geïnteresseerd in apps voor de sociale media, 61,7% voor productiviteitsapps, 57,7% in games en informatie apps.

- 71,1% van de gedwonloade apps is gratis, en slechts 22,1% zegt bereid te zijn om te betalen voor een app.

En dat laatste is wel een zorgwekkende conclusie, vooral wanneer je ontwikkelaar bent. Op voorhand laten betalen voor een app lukt dus niet, en dus proberen ontwikkelaars het met reclame in de app. Maar dat valt niet in de smaak van de gebruikers: bij 1/3 van de gebruikers is dat een reden om de app te verwijderen, en bij vrouwelijke gebruikers is dat zelfs 85%!

Wie toch voor een betalende app kiest, laat zich daarbij vooral door de mening van familie en vrienden leiden (47,6%). Een advertentie voor een app heeft niet veel zin, want slechts 7% laat zich door een advertentie beïnvloeden. En een van de functies waarop vele bedrijven hoog inzetten op de smartphone, betalen met je mobieltje, blijkt toch niet echt vertrouwen te wekken: slechts 53,3% is positief bij de Nederlandstaligen, 42,7% bij de Franstaligen.

De volledige resultaten kan je in een document bij Prezly nalezen. (1)

Nu we toch over statistieken bezig zijn, toch nog even dit. Jarenlang was het zo dat uit cijfers bleek dat enkel ontwikkelaars geld verdienden met apps die zij voor iOS toestellen maakten. Dat zou, zo weet Business Insider te melden (2)nu veranderd zijn. De achterstand tussen Apple en Android zou bijna weggewerkt zijn: oor elke dollar die een iOS ontwikkelaar verdient, verdient een Android ontwikkelaar 90 dollarcent. Android draait bovendien op 76% van alle mobiele toestellen, en 80% van alle smartphones. Android bepaalt nu het mobiele computing, net zoals Windows software de onbetwistbare leider was in het PC tijdperk.  Meer interessante cijfers in het rapport, dat gratis te downloaden is.
http://mindshake-pr.prezly.com/belg-staat-open-voor-apps-maar-onder-bepaalde-voorwaarden
http://www.businessinsider.com/android-has-solved-its-revenue-problem-2013-10


GOOGLE TWEAKT RECAPTCHA
Eindelijk zijn ze bruikbaar voor gewone mensen, zonder hersenbrekers te zijn..

Heb jij ook al geworsteld met de CAPTCHA, de barrière die opgebouwd wordt op vele websites vooraleer je een posting mag schrijven, jezelf mag aanmelden voor een abonnement op een nieuwsbrief, en dergelijke? Daar moet je dan in het invulvak de letters invullen die je, vervormd, in een afbeelding ziet. De bedoeling is natuurlijk dat zo vastgesteld wordt dat jij wel degelijk een mens bent, en geen spamrobot, want die kan geen afbeeldingen "lezen".

Toch is zo'n CAPTCHA erg hinderlijk, vooral omdat de letters vaak erg onduidelijk zijn. Google wil daar nu wat aan doen, en dus ook met de reCAPTCHA's die het gebruikt. Bij die laatsten bestaat de puzzel uit twee delen: een echte captcha, en een stukje beeld van een tekst, ingscand tijdens het Google Books project. Normaal gezien kan OCR software de ingescande teksten omzetten naar digitale versies van de tekst, maar soms is er twijfel. Wat jij invult bij een reCAPTCHA helpt Google om die twijfel weg te nemen, en de teksten te ontcijferen.

De verbetering die Google voorstelt, is gebaseerd op een algoritme, waarbij Google kan vaststellen of je een mens bent of een robot, en als je een mens bent, dan krijg je een simpeler CAPTCHA. Waarbij je je kan afvragen of Google, als het toch al kan bepalen dat je een mens bent, die CAPTCHA nog nodig hebt....

Meer bij Ars Technica en Google.
http://googleonlinesecurity.blogspot.be/2013/10/recaptcha-just-got-easier-but-only-if.html
http://arstechnica.com/information-technology/2013/10/recaptchas-are-finally-readable-by-normal-humans/


SEXTING: OOK DE VIJFTIGERS DOEN HET...
25% van de 50-plussers met smartphones waagt zich eraan!

Het woord "sexting" ken je wellicht al. Het is een variant op het woord "texting", dus sms-jes sturen, waarbij de inhoud van de sms tamelijk intiem is. Vaak gaat het daarbij om geflirt in woorden, maar soms ook met beelden. Nu wordt algemeen verondersteld dat sexting een bezigheid is voor jongeren, die hun sexualiteit nog moeten ontdekken. Maar uit een nieuw onderzoek blijkt dat ook vijftig-plussers zich eraan bezondigen!

Een onderzoek naar het gedrag van vijftigplussers online, uitgevoerd door McAfee, peilde 1.258 Amerikanen tussen 50 en 75 jaar. Van degene die hierbij aangaf dat hij toegang heeft tot het internet op zijn smartphone, bekende 24% dat hij reeds "intieme" foto's, sms-berichten of e-mails verzonden te hebben. Wat eigenlijk niet mag verwonderen, want het zal sommige jongeren verbazen, maar het leven stopt echt niet bij vijftig (en daarvan kunnen wij getuigen!)

Een andere vaststelling bij het onderzoek is dat een derde van deze gebruikers zijn smartphone niet met een paswoord beveiligt. Wat dus betekent dat iedereen die het toestel oppakt, zomaar alle boodschappen lezen kan. De kinderen van de vijftigplussers zouden dus wel eens informatie kunnen zien die ze liever niet gezien hadden!

Dit gebrek aan voorzichtigheid is ook in andere cijfers weer te vinden: meer dan de helft bekent vertrouwelijke informatie online gedeeld te hebben; in 52% gaat het om het e-mailadres, in 27% het telefoonnummer, en in 26% het fysieke adres (e-commerce sites buiten beschouwing gelaten).

Nog een resultaat dat interessant is: de vijftigplussers zijn steeds meer vetrouwd met de nieuwe technologieën; zij brengen zelfs 5 uur per dag online door. 80% van de respondenten heeft zich ook ingeshreven op sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Voeg daar nog bij dat de vijftigplussers over het algemeen een publiek zijn met toch wat financiële armslag, en je weet als marketeer dat dit een publiek is dat je niet mag veronachtzamen!
http://www.20minutes.fr/article/1241763/ynews1241763?xtor=RSS-176
http://www.mcafee.com/us/about/news/2013/q4/20131023-01.aspx
http://www.theatlanticwire.com/entertainment/2013/10/hey-kids-your-parents-and-grandparents-might-be-sexting-too/70906/


LINKEDIN INTRO: NIET LEUK VOOR JE PRIVACY?
Tool geeft meteen in je mailbox info over je contacten

Verleden week heeft de professionele sociaal-netwerksite LinkedIn een nieuwe e-mail tool voorgesteld, die wel aantrekkelijk lijkt, maar beveiligingsexperts toch ook zorgen baart. Het is eigenlijk een extra laag die toegevoegd wordt aan je mail bij Gmail, Yahoo Mail, AOL Mail en iCloud en rechtstreeks informatie geeft over je correspondent. Momenteel is de tool enkel verkrijgbaar als app voor de iPhone, maar wellicht volgen toepassingen voor de andere (mobiele) besturingsssystemen.

Wat Intro doet, is meteen bij elke mail informatie geven over de afzender - zijn foto en titel, met een de mogelijkheid om meer te weten te komen, zoals de site die de afzender vermeld heeft in zijn LinkedIn profiel, hoe je met hem verbonden bent, welke vrienden je gemeen hebt, enz. De bedoeling is dat dit je meer vertrouwen zou moeten geven in de identieit van deze persoon, wanneer je een mail van hem krijgt, en die persoon eigenlijk nog niet kende.

Nu is LinkedIn niet de enige of de eerste die informatie uit sociale netwerken koppelt aan mails. Bij Outlook bijvoorbeeld kan je een add-on installeren die de gesprekken of de laatste postings van een persoon op Facebook, LinkedIn weergeeft bij elke mail die je van die persoon krijgt. Maar dan moet je wel met die persoon verbonden zijn op die sociale netwerken. En Google geeft in Gmail ook informatie over het Google profiel van de afzender.

Erg aantrekkelijk dus, en iets dat ook al door anderen gedaan wordt. Waarom is LinkedIn Intro dan zo gevaarlijk voor je privacy, zoals sommigen beweren? Wel, dat is omdat het werkt als een soort tussenpersoon, want alle mails die je ontvangt gaan voortaan via de proxy servers van LinkedIn. En volgens sommige waarnemers is LinkedIn niet te betrouwen als het op veiligheid aankomt - het bedrijf heeft verleden jaar namelijk de paswoorden van meer dan 6 miljoen gebruikers verloren, zou op slinkse wijze proberen om alle adressen van jouw contacten te weten te komen, enz.

Schrikt deze waarschuwing je niet af, en heb je een iPhone, dan kan je LinkedIn Intro via de onderstaande link uitproberen.
http://www.webpronews.com/does-linkedin-intro-give-you-shivers-or-b2b-email-optimism-2013-10
https://intro.linkedin.com/


TWITTER GEEN BETROUWBARE BRON VAN INFORMATIE BIJ RAMPEN
Meer valse informatie dan echte...

Ongetwijfeld zal je je de gebeurtenisssen op Pukkelpop herinneren: toen de storm losbarstte heb je wellicht ook aan Twitter gekluisterd gezeten, de tweets gelezen van mensen ter plaatse die geretweet werden, de berichten nadien waarin hulp werd aangeboden om de jongeren die hun onderdak kwijt waren te helpen... maar ook de tweets over het aantal slachtoffers, die achteraf onwaar bleken te zijn.

Welnu, het blijkt dat Twitter echt niet de betrouwbare informatiebron bij rampen is, die de meeste mensen denken. Het nieuws op Twitter is wel erg snel, maar niet accuraat. Meer nog: tijdens de ramp zelf worden er, ongelooflijk, in een razend tempo accounts aangemaakt die voortborduren op de ramp, en die zo trachten te spammen of malware te verspreiden.

Dat is wat blijkt uit een onderzoek dat IBM Research Labs uit Delhi uitgevoerd heeft. Het onderzocht 7,8 miljoen van de meest "populaire" tweets die tijdens de aanslag op de marathon van Boston gepost werden. 29% daarvan bevatte valse informatie of spam, 50% van de berichten bestond uit een opinie en commentaar, en 20% bevatte geverifieerde feitelijke informatie.

En het zijn niet alleen de "gewone" Twitteraars die verantwoordelijk zijn voor de valse informatie, maar ook een groot aantal gebruikers met een hoge e-reputatie, zelfs mensen met een geverifieerde account. Wat nog erger is, is het feit dat er tijdens de incidenten meer dan 6.000 accounts aangemaakt werden met slechte bedoelingen.

Moet je dan niets geloven wat er op Twitter verschijnt? UIteraard zou dat een stap te ver zijn. Twitter is trouwens niet de enige informatiebron die soms de bal misslaat bij incidenten. Maar het is wel een goede zaak dat steeds meer instellingen en bedrijven een officiële Twitter-account geopend hebben, zodat de burger weet dat de informatie die daar verstrekt wordt, betrouwbaar is.
http://www.slate.fr/life/79342/attentats-boston-twitter-informations-fausses
http://precog.iiitd.edu.in/Publications_files/ecrs2013_ag_hl_pk.pdf


LOGITECH LANCEERT COVER/KLAVIER VOOR IPAD AIR
Maar waarom blijft Apple vasthouden aan een klavierloze tablet?

Nog maar pas heeft Apple de iPad Air aangekondigd, de nieuwste vorm van de iPad die nog lichter, nog sneller - en nog duurder is dan de vorige. En kijk, Logitech kondigt al een klavier/cover aan voor het toestel. Het gaat om vier nieuwe producten. Enerzijds de FabricSkin Keybord Folio en de Ultrathin Keyboard Folio, waarbij een klavier geïntegreerd is in een hoes voor de iPad; de FabricSkin is ietsje mooier en ietsje duurder. Beiden kosten rond de 100 dollar, maar verdubbelen wel meteen het gewicht van de iPad. Anderzijds de Ultrathin Keyboard Cover is een ultradun extern klavier, dat ook als protectie dient voor de iPad Air, en tevens als voet om de tablet te dragen. En tot slot de Folio Protective Case, die dus enkel een hoes is (1)

Het feit dat er meteen covers en klaviertjes voor de iPad uitgebracht worden door derden, doet de vraag rijzen: waarom doet Apple het niet? Waarom blijft Apple vasthouden aan een klavierloos product, terwijl Microsoft juist een andere weg inslaat: de combinatie van tablet (ontspanning, amusement) en van desktop (productiviteit). In een interessant artikel bij The Age (2) worden de beweegredenen van Apple onderzocht. Bij zijn recente voorstelling van de nieuwe iPad Air gaf Apple nog een flinke sneer naar Microsoft, dat het "in de war" noemde, omdat het tablets wil uitbrengen met klavier.

Maar, zo stelt The Age, is het niet eerder zo dat Apple een nieuw product, de tablet met aanraakscherm, uitgebracht heeft,dat nu aan zijn plafond zit, en dat Microsoft de vernieuwer is, door het nieuwe product, de hybride tablet, uit te brengen? Als de tablet de computer moet vervangen, dan moet hij immers ook productiviteit brengen, en daar heb je een klavier voor. Microsoft gokt op die hybride wereld.

Anderzijds is het zo dat je, door tablet met desktop te combineren, compromissen moet maken. De som van de twee toestellen samen is dan minder dan wat elk toestel apart zou zijn. En dat is waar Apple dan ook op gokt: op de gebruiker die ervoor kiest (en het geld heeft om het te betalen) om zowel voor zijn smartphone, zijn tablet als zijn desktop voor het beste te gaan. Alleen is het dan wel belangrijk, indien de gebruiker voor die laatste optie kiest, dat het sync'en van gegevens erg simpel verloopt. En daar lijkt Apple dan weer een initiatief genomen te hebben dat niet in dank afgenomen wordt door de gebruikers, zo lees je bij Webwereld (3): locaal sync'en kan niet meer, alles moet via iCloud gebeuren...
http://fr.ubergizmo.com/2013/10/logitech-lance-ipad-air-claviers-covers/?utm_source=yahoonewsfrance
http://www.theage.com.au/digital-life/tablets/why-apple-refuses-to-put-a-keyboard-on-the-ipad-20131024-2w2qn.html
http://webwereld.nl/cloud/79846-apple-maakt-lokaal-syncen-onmogelijk-in-mavericks


MOZILLA START MET ZIJN EIGEN LOCATIE DIENST
Wil verschil maken door openbaar te stellen

Er zijn al heel wat systemen die ervoor zorgen dat je locatie weergegeven kan worden op een landkaart. Er is GPS (global positioning system), er is satnav (satelliet navigatie, vooral in de VS gebruikt). Maar, zo meent men bij Mozilla, er is geen enkele grote openbare dienst die locatiegegevens mogelijk maakt, wereldwijd.

Daarom start Mozilla zelf met een experimenteel pilootproject, Mozilla Location Service. Daarbij wordt geolocatie mogelijk gemaakt op basis van gsm-masten en WiFi toegangspunten. De dienst is nog wel in zijn beginfase, en levert momenteel enkel een minieme dekking. Daarom vraagt Mozilla de hulp van het brede publiek, om de dienst uit te bouwen. Daarvoor zou je dan de Android MozStumbler moeten installeren op je mobiele toestel, die je locatie doorgeeft.

Voor wie zich onbehaaglijk voelt bij dat idee, en zich zorgen maakt om zijn privacy, geeft Mozilla de geruststelling dat het zijn best doet om de privacy te waarborgen van alle deelnemers aan het project.

Waarom je aan het project zou moeten deelnemen? Wal, als Mozilla erin slaagt om de dienst echt uit te bouwen, dan zou die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden door mobiele telefoons wanneer er een zwak GPS signaal is, of door laptops die geen ingebouwde GPS hebben. Bovendien stelt Mozilla een API ter beschikking, zodat app makers en ontwikkelaars gebruik kunnen maken van de data die het localiseringssysteem verzamelt.

Meer bij The NExt Web, Mozilla en PC World
http://thenextweb.com/insider/2013/10/28/mozillas-location-service-pilot-project-provides-geolocation-lookups-based-public-cell-tower-wifi-data/
https://blog.mozilla.org/services/2013/10/28/introducing-the-mozilla-location-service/
http://www.pcworld.com/article/2058741/mozilla-developing-geolocation-data-service-for-public-use.html


GOOGLE BRENGT NIEUWE VERSIE UIT VAN GOOGLE GLASS
En de Explorers kunnen nu 3 vriendjes uitnodigen voor het project

Google Glass: wellicht heb jij deze high-tech bril van Google nog niet in het wild gezien, laat staan er een van op je neus gezet. Dat laatste voorrecht is voorbehouden voor de "Glass Explorers", zoals Google de testpersonen noemt die de stap naar Google Glass hebben mogen zetten.

Een ding bij die bril was wel opvallend: het was geen bril. In die zin dat de bril alleen maar diende als "kapstok" om de technologie te verpakken - wie echt een bril draagt, voorgeschreven door de oogarts, kon geen gebruik maken van Google Glass, omdat de technologie niet overweg kan met die speciaal geslepen glazen.

Dat verandert nu. Google heeft een update aangekondigd van zijn Google Glass, waarbij ook optisch geslepen glazen gebruikt kunnen worden, en de "echte" brillendragers ook kunnen genieten van het project. Bovendien wordt het bestaande testpubliek uitgebreid: elke Glass Explorer mag drie vrienden uitnodigen.

Met andere woorden: Google past hierbij dezelfde techniek toe als waarmee het de gebruiker overtuigd heeft zijn Gmail dienst te gaan gebruiken: exclusiviteit, en invitaties. Met dit verschil dat je bij Gmail niets moest betalen, en je voor een Google Glass nog altijd een 1.500 dollar kwijt bent.

Wat zit er nog voor nieuws in de nieuwe bril? De luidspreker die via het kaaksbeen werkte, wordt vervangen door een oortje, zo weet Ars Technica te melden. Daaruit zal helaas enkel wel mono muziek komen. Meer details zijn er momenteel nog niet bekend over de update.
http://www.theverge.com/2013/10/28/5039356/google-glass-production-accelerating-ahead-of-consumer-launch
https://plus.google.com/+GoogleGlass/posts/PVioN5i3jiY
http://arstechnica.com/gadgets/2013/10/google-glass-2-is-coming-finally-compatible-with-prescription-glasses/



TWITTER: NU NOG MEER PREVIEWS IN DE TIJDLIJN
Maar je ziet wel minder tweets per scherm...

Twitter is interessant om meteen een hele hap informatie te krijgen. Het laatste nieuws hoor je eerst op Twitter, de meest interessante links vind je er... als je tenminste de juiste bronnen volgt, afgestemd op jouw interessegebieden. Maar voor de nieuwe gebruikers blijft het toch nog altijd een vreemde ervaring, met simpele tekstjes.

Dat wil Twitter nu verbeteren, door de tijdlijn aantrekkelijker te maken. En daarbij gaat het uit van het gezegde "Een beeld zegt meer dan 1000 woorden": het zal voortaan previews van video's en foto's in jouw twitter stream vertonen. Deze nieuwigheid wordt meteen al verpakt in de nieuwe update van de apps voor iOS, Android, en ook voor het web.

Leuk van Twitter? Ja en neen. Het verlevendigt natuurlijk je tijdlijn. Maar tegelijk zie je ook minder tweets per scherm, en moet je dus meer bladeren, iets wat niet iedereen leuk zal vinden. En het blijkt dat deze nieuwigheid meteen de voorbode is van advertenties in je tijdlijn: door ons gewoon te laten worden aan die afbeeldingen, hoopt Twitter dat we ons minder gaan ergeren aan die advertenties. En die advertenties zijn dan weer een aanloop naar de beursgang van Twitter: door de would-be beleggers te tonen dat het wel degelijk een business-model heeft, en concreet met deze advertenties uit te pakken, hoopt Twitter de belegger te kunnen verleiden.

En de gebruiker? Tja, die staat aan de zijlijn en die moet maar slikken... Meer bij Twitter, TechCrunch, BussFeed
https://blog.twitter.com/2013/picture-this-more-visual-tweets
http://techcrunch.com/2013/10/29/twitter-apps-for-ios-android-and-web-get-in-stream-video-and-image-previews/
http://www.buzzfeed.com/jwherrman/why-twitter-just-turned-itself-inside-out


GOOGLE VERBETERT HANGOUTS EN GOOGLE+
Nu 540 miljoen actieve Google+ gebruikers

Om de een of andere reden is onze redactie er nog niet toe gekomen om actief gebruik te gaan maken van onze Google+ account. En wellicht zijn wij daar fout in. Dat bewijzen alvast de 540 miljoen gebruikers, die elke maand actief zijn op Google+. Nu moet je die cijfers wel relativeren. "Actief" zijn betekent niet dat zij zelf iets op hun Google+ account gepost hebben, gewoon dat zij bijvoorbeeld een commentaar gepost hebben op een blog of website waarin de Google+ commentaren verweven zijn, of op YouTube, of op de +1 button geklikt hebben bij een artikel. (1)

Actief is dus relatief. Wat niet wil zeggen dat Google niet zijn best doet om meer mensen naar Google+ te lokken. Daarbij speelt het wel zijn sterkste troef uit - het onderdeel van Google+ dat het leukste is, namelijk de Hangouts (2). Voortaan zal je ook sms boodschappen kunnen sturen naar je vrienden vanuit de Hangouts app. En je kan Hangouts in de toekomst plannen, waarna je het adres krijgt van een speciale pagina voor die Hangout. Zo kan je die Hangout veel gemakkelijker promoten - wat veel gemakkelijker is, en Google, als je het ons eerlijk vraagt, al veel vroeger hadmoeten doen. Verder kan je ook visuele filters activeren tijdens een live videogesprek, altijd leuk om eens wat dolle pret te makenonder vrienden, maar voor de rest eigenlijk overbodig. (2)

Tot slot ook nog nieuwigheden voor Google+ zelf, en het is nieuws dat fotografen wel mooi zullen vinden. Voortaan krijg je namelijk een back-up op volle grootte van je foto's, dat wil zeggen dat al jouw foto's niet in lagere resolutie geüpload worden, maar in volle glorie. Deze mogelijkheid is momenteel beschikbaar voor Android toestellen, en zou binnenkort volgen voor iOS.

Er zijn nog meer extraatjes voor fotografen, zoals auto-awesome, waarbij de actie in verschillende foto's op één foto weergegeven wordt; auto-awesome eraser, waarmee je bijvoorbeeld iemand die voorbijkomt net op het moment dat jij een foto neemt, kan verwijderen van de foto; foto enhancements of uitbreidingen, waarmee je de intensiteit, contrast enz kan aan/uitzetten; en Highlight, waarmee het algoritme van Google niet alleen in jouw foto's gaat zoeken, maar ook in die van je kringen, om een bepaalde foto te vinden. Over deze mooie tools voor fotografen vertelt The Next Web je meer (3)
http://marketingland.com/google-hits-300-million-active-monthly-in-stream-users-540-million-across-google-63354
http://9to5google.com/2013/10/29/google-adds-location-sharing-animated-gifs-to-hangouts-integrates-sms/
http://thenextweb.com/google/2013/10/29/google-gets-new-backup-auto-enhance-hdr-filters-help-become-better-storyteller/



 

 



 
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!




LENOVO YOGA: ANDROID DIE 18U MEEGAAT
Drie standjes: Hold, Stand en Tilt

Lenovo heeft twee nieuwe tablets uitgebracht die toch wel intrigerend van vormgeving zijn. Het zijn twee Androids, de ene met een scherm van 8 inch, de andere van 10 inch, en dus heten ze toepasselijk de Yoga 8 en 10. Prijzen in de VS zullen $249 en $299 zijn, dus dat is zeker aantrekkelijk. Qua computerkracht mag je rekenen op 1,2 Ghz quadcore processor met 1 GB RAM.

Het bijzondere aan de toestellen is dat zij 16 tot 18u meegaan met één batterij. Dat is te danken aan een eigenaardigheid in het ontwerp: onderaan het toestel zit als het ware een cylinder, waarin deze batterij verpakt is. Deze cylinder dient tevens als voetje voor het toestel. Je hebt als het ware 3 manieren om het toestel te houden: in portretmodus, waarbij de cylinder zich aan de zijkant bevindt. In deze modus (Hold) komen ook speciale e-boek apps te voorschijn. Maar er is ook de Stand modus, waarbij je de cylinder uitklapt zodat je een voetje krijgt, en je het toestel in landschapmodus recht kan zetten op een oppervlak. En dan is er de Tilt, waarbij je toestel op een oppervlak kan leggen; dankzij het voetje krijg je dan een hellend vlak, waardoor het gemakkelijker is om te typen. Foto' van deze verschillende standjes vind je bij Laptopmag. Ars Technica heeft eveneens een bespreking, en bij YouTube vind je verschillende filmpjes.
http://blog.laptopmag.com/lenovo-yoga-tablet-specs-price
http://www.youtube.com/playlist?list=PLs18hw3X0NC4zMdJFw9HaBNk8BW7OzZQW
http://arstechnica.com/gadgets/2013/10/hands-on-with-the-lenovo-yoga-tablet-a-lopsided-design-and-18-hour-runtime/


 


 
 
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop



[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** Dell breng de Dell Precision M3800 uit, de dunste en lichtste 15 inch laptop, met Quad HD+ scherm en Intel Core - i7 Quad-Core processor
http://www.dell.com/speedoflight

*** Transatel Mobile biedt naar eigen zeggen het goedkoopste mobiel abonnement aan
http://www.datapressepremium.com/rmdiff/2005617/diff_20073412865.pdf

***De nieuwe Verbatim Folios bieden – naast volledige toegang tot alle aansluitingen, docks en knoppen en een buitenkant met veel grip – een zachte binnenkant om mobiele apparaten te beschermen tegen krassen. De hoezen voor iPad, iPad Mini, Galaxy Note en Galaxy Tab zijn verkrijgbaar in diverse opvallende designs en kleuren
http://www.verbatim.com/cat/accessories/

*** "Rusland wou Van Rompuy bespioneren met USB-stick"
Rusland heeft geprobeerd om andere G20-landen te bespioneren tijdens een top in Sint-Petersburg. Het Kremlin ontkent.
http://messagent.roulartamail.be/optiext/optiextension.dll?ID=ImHIetIdEyiCYJBhLtyIl8Si79aAJKIc2jKEW0zfWmU6XNEIb

*** 8 ziektes die door gadgets veroorzaakt kunnen worden
Het gebruik van gadgets kan ernstige kwalen met zich meebrengen, van misselijkheid en nek- en rugklachten tot slaapdeprivatie en huidproblemen.
http://messagent.roulartamail.be/optiext/optiextension.dll?ID=2y12xiWh4WvxOiaLVhBvM7LrLVuo3W2wIDWkLjvLtKza3vxwA

*** Facebook geeft toe: Jongeren haken af
De financiële topman van Facebook, David Ebersman, heeft in een gesprek met analisten toegegeven dat het Facebook-gebruik bij de jongere leden afneemt.
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/facebook-geeft-toe-jongeren-haken-af/article-4000437957472.htm

*** HTC One in limited edition beschikbaar in nieuwe kleur
HTC voegt met de HTC One 'Glamour Red' kleur toe aan de One-portfolio
http://www.whizpr.be/press/htc-one-in-limited-edition-beschikbaar-in-nieuwe-kleur

*** Orange Business Services wordt voor het derde opeenvolgende jaar erkend als leider in wereldwijde IP-telefonie en unified communications-diensten
http://www.orange-business.com/en/press/best-global-operator-best-cloud-service-and-users-choice-orange-business-services-wins-three

***  Worden online transacties ooit veilig?
Kaspersky Lab legt uit hoe we banking trojans kunnen vermijden
http://www.securelist.com/en/analysis/204792304/Staying_safe_from_virtual_robbers



Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet



BOOGIE BELGIQUE - WEEK-END

[trip hop] Een fantastische band, met enorm boeiende muziek. Ritme, sfeer, het verhaal dat in elke song steekt, het klopt allemaal. Een band om te volgen - hij gaat regelmatig on tour ook. En sommige albums kan je gratis downloaden! Op Soundcloud kan je in elk geval alle songs gratis in streaming beluisteren.
https://www.facebook.com/BoogieBelgique
http://soundcloud.com/boogiebelgique


I AM NOBODY - CALI (PART DEUX)
[electro / lounge] Traag ritme, maar heerlijke sfeer, met wat soul en jazz. Deze song kan gratis gedownload worden. En meer om te beluisteren op Soundcloud natuurlijk.
http://soundcloud.com/iamnobodi
http://soundcloud.com/iamnobodi/calipartdeux


ROUNDS - SEEKAE
[Electro] Elektronische muziek, tamelijk geladen van sfeer, met een trage beat. Erg afgewerkt, ook qua achtergrond geluiden. Niets gratis te downloaden, wel alles in streaming te beluisteren.
http://soundcloud.com/rounds/mingus
http://soundcloud.com/rounds


HOORSPEL: SATANAX

Nog een hoorspel uit de Aspe-reeks, en het is super spannend! Het draait rond drugs, afrekeningen uit het verleden, en geheimzinnige satanische rituelen. Persoonlijk vinden wij deze reeks hoorspelen eigenlijk spannender dan de reeks op tv, gewoon omdat zij veel meer de verbeelding aanspreken. Veel hoorplezier gewenst!
http://hoorspel.wordpress.com/2013/10/27/commissaris-van-in-reeks-5-satanax/








Voor u gelezen op

 _            _ _   _           
| |          (_) | | |          
| |___      ___| |_| |_ ___ _ __
| __\ \ /\ / / | __| __/ _ \ '__|
| |_ \ V  V /| | |_| ||  __/ |  
 \__| \_/\_/ |_|\__|\__\___|_|  




@Microsoftbe: Edit your photos like a pro with #Fotor, free in the Windows Store #Surface http://t.co/du9eB3Qfqo

@johanptrs: RT @VincentJoris: I love #QuietHours on #Windows8.1! Learn how to get some notification-free quality time http://t.co/ONQodW3Pq6 http://t.co/LyGWhkahwr

@davy_v: Leer ze alvast kennen... What Are Psychographics? http://t.co/4yK3h0YJG9

@IEforum: HofDenBosch:Het plaatsen van foto's op erotisch website is inbreuk op levenssfeer/eer/goede naam http://t.co/8LZBXaFOlN

@altolabs: Un concurrent francais des #GoogleGlass à 300$ ? http://t.co/Xc7knRStJH #Optinvent (via @GlassFrance)





Netties werkt samen met:



EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Een wapen is een vijand, zelfs voor degene die het bezit...
-Truks gezegde-



De nieuwe oogst


   
EBOEKEN ONLINE LEZEN: FICTIONPRESS
Verleden week waren wij aan een reeks begonnen, gebaseerd op een artikel bij MakeUseOf, over sites waar je gratis online boeken kan lezen. De laatste site die we daarin bespraken was FanFiction, waar je ook boeken vindt van beginnende auteurs. Een gelijkaardige site is Fictionpress. Ook daar vind je verhalen/boeken die je gratis kan downloaden en lezen, met dit verschil dat Ficitonpress volledig uit originele verhalen bestaa, terwijl Fanfiction voortborduurt op verhalen die door anderen ontworpen zijn. Van fantasy tot romantiek en wetenschappelijke fictie of literaire fictie. Er zijn meer dan een miljoen originele stukken te vinden. Om te ontdekken!
[Taal: ENG]
http://www.fictionpress.com/


EBOEKEN ONLINE LEZEN: WEB FICTION GUIDE

"Web fiction" is een apart literatuur genre, dat de laatste jaren ontstaan is. Het is fictie die gratis online gezet wordt, in de vorm van blog postings waarbij een auteur delen van het verhaal gratis online posten, soms per hoofdstuk, soms per scene. Een "serial novel" is een andere naam voor dit genre.
De Web Fiction Guide is een website die deze web fictie tracht te catalogeren. Wij vonden niet meteen een Nederlandstalige site die hetzelfde doet. Als jullie die kenne, zeg het ons?
[Taal: ENG]
http://webfictionguide.com/


EBOEKEN ONLINE LEZEN: NEDERLANDSTALIG
Maar wat als je het Engels niet zo machtig bent, en liever e-boeken leest in het Nederlands? Deze site helpt je daarbij. De site is in de vorm van een blog gemaakt,met regelmatig nieuws over nieuwe boeken die je kan downloaden. Gelukkig staan die ook gecatalogeerd met tags, zodat je kan zoeken op genre zoals stripboeken, horror en meer.
Maar misschien kennen jullie nog meer sites waar je gratis Nederlandstalige boeken vindt? Laat het ons - en de andere lezers - weten!
http://www.ebook.gratis-downloaden.nu


LIGHTBEAM: HOE WORD JE GEVOLGD?
Firefox add-on - freeware
Met deze add-on voor je Firefox browser kan je zien hoe je getraceerd wordt tijdens je surftochten. De add-on noteert de websites die je bezoekt, en welke derde partijen er verbonden zijn met deze websites. Deze informatie wordt dan in een visueel aantrekkelijke manier voorgesteld, waarbij je kan kiezen tussen een grafiek, een klok, en een lijst.
http://www.mozilla.org/en-US/lightbeam/
http://www.makeuseof.com/tag/mozilla-introduces-lightbeam-to-help-users-visualize-how-they-are-tracked/


TUMBVIEW: ALLE AFBEELDINGEN
Deze webapp doet iets heel simpel: je moet gewoon het adres invullen van een Tumblr blog, en dan krijg je alle afbeeldingen van het blog: te beginnen met de eerste afbeelding, met een diashow om de rest te zien. Klik je op een foto, dan word je meteen doorgestuurd naar de bijhorende pagina van het blog.
[Taal: ENG]
http://tumbview.com/


HET MINIMALISTISCHE SPIEKBRIEFJE VOOR GMAIL
Werk je met Gmail, dan moet je op de website Visualeks de inforgraphic eens downloaden waarop de sneltoetsen staan die je in deze populaire webmaildienst kan gebruiken. Het is zoveel simpeler om met een toetscombinatie een actie uit te voeren, dan de menu-opties te moeten doorlopen! De afbeelding bestaat ook in het zwart/wit.
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/tag/the-minimalist-gmail-cheat-sheet/
http://visualeks.com/portfolio/gmailcs/


TRIDIV: ONLINE EDITOR

Dit is een mooie tool voor webbouwers: met deze online editor kan je 3D vormen maken in CSS. En wanneer je tevreden bent van het resultaat van de 3D vorm, dan kanje gewoon de HTML en CSS code kopiëren vanop de editor. Maar je kan ook een verkorte URL aanmaken, en dan de afbeelding inbedden in een pagina. Deze tool werk wel enkel in Chrome, Safari, Opera 15+
[Taal: ENG]
http://tridiv.com/


STRAVA: AL JE WORK-OUTS
Voor de sportievelingen: hier kan je al je looptrainingen uploaden, je fietstochten, vanuit je Garmin, Android of iPhone. Strava zal die dan allemaal noteren, en je kan je sportieve prestaties vergelijken met wat je zelf in het verleden gedaan hebt of wat anderen gedaan hebben over diezelfde afstand. Er hoort zelfs een echt scorebord bij!
[Taal: ENG]
http://www.strava.com/


WEBUTATION: IS EEN WEBISTE VEILIG?

Deze website wil de online reputatie van websites weergeven. Betrouw je een link naar een website niet, dan kan je hier altijd kijken of de website bij Safebrowsing van Google, Antivirus website en Safeweb van Norton wel goed aangeschreven staat. Bovendien kan je kijken hoe actief de site is op de sociale netwerken. Webutation kan je ook als Add-On voor Firefox installeren in je browser.
[Taal: ENG]
http://www.webutation.net/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: PREMIEZOEKER
Er zijn wel heel wat renovatie- en isolatiepremies afgeschaft, maar er zijn er toch nog altijd die door de gemeente, de provincie of het Vlaams Gewest toegekend worden. Maar je moet natuurlijk wel weten wie wat toekent voor welke werken... Deze website helpt je daarbij.Je begint met de gemeente, vervolgens geef je op via een aanvinkmenu welke werken je gaat uitvoeren, en tot slot geef je ook nog wat informatie over je gezinssituatie. Het resultaat zal misschien wat tegenvallen,  maar elke euro helpt, niet?
[Taal: NL]
https://www.premiezoeker.be/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: DE BOEKENBEURS
Traditioneel is de herfstvakantie Boekentijd - want van 1 tot 11 november is het dan de befaamde Boekenbeurs in Antwerpen. En uiteraard horen daar heel wat rand-evenementen bij: een Auteurspodium, een poging om het Boekendominorecord te verbreken, enz. Op deze site kan je het hele programma bekijken, zodat je je bezoek kan plannen.
[Taal: NL]
http://www.boekenbeurs.be


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: ONROEREND ERFGOED IN JE BUURT?

Wil je weten welke speciale plekken er in een bepaalde omgeving zijn, die tot het onroerend erfgoed behoren? Dan kan je dit via deze pagina bij OnroerendErfgoed nakijken. Darbij kan je kiezen tussen landkaarten van Open Streetmap en orthofoto's. Je geeft een stad of straat in, en krijgt informatie die je vaak niet eens verwacht had. Om te ontdekken - ook de rest van de site is echt voer voor archeologen trouwens. Een mooi initiatief van de Vlaamse overheid!
[Taal: NL]
https://geo.onroerenderfgoed.be/



Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com



 
Bij de collega's



*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be  


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/



- Bose SoundTouch Portable: draadloos muziek streamen in heel je huis
http://www.belgiancowboys.be/technology/bose-soundtouch-portable-draadloos-muziek-streamen-heel-je-huis/
- LinkedIn Intro bewaart uw email op zijn servers
http://www.belgiancowboys.be/mobile/linkedin-intro-bewaart-uw-email-op-zijn-servers/


*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
- Chinese journalist wil via crowdfunding staatsmedia tarten
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3537279/2013/11/01/Chinese-journalist-wil-via-crowdfunding-staatsmedia-tarten.dhtml
- Tablets en e-readers mogen aan in Amerikaans vliegtuig
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3537317/2013/11/01/Tablets-en-e-readers-mogen-aan-in-Amerikaans-vliegtuig.dhtml
 
 

*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
 - Breng je muziek naar de toekomst met Sharp
De BT7-audiostreamer ondersteunt Bluetooth en NFC en biedt je favoriete muziek aan in een futuristisch jasje.
http://www.elektrozine.be/ez/article/7629/Breng-je-muziek-naar-de-toekomst-met-Sharp.html
- LG waagt zich aan gebogen smartphone
De LG G Flex springt niet enkel in het oog door zijn gebogen vorm, maar valt ook op door zijn unieke achterzijde die zichzelf kan herstellen.
http://www.elektrozine.be/ez/article/7622/LG-waagt-zich-aan-gebogen-smartphone.html


*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- België valt voor mobiel internet
Het gebruik van mobiel internet in ons land groeit snel. De cijfers zeggen genoeg: 16% van de online opzoekingen gebeurt voortaan via een smartphone of tablet, zo blijkt uit een studie die het Gentse digitale bureau ‘Wijs’ uitvoerde. Dit is een verdubbeling op een jaar tijd!
http://www.digimedia.be/News/nl/15409/belgi-valt-voor-mobiel-internet.html
- Onze kmo`s verwaarlozen hun back-ups...
http://www.digimedia.be/News/nl/15410/onze-kmo-s-verwaarlozen-hun-back-ups.html

 
 

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Solayo app: doorzoek Youtube alsof het Spotify is
http://computertaal.info/2013/10/29/solayo-app-doorzoek-youtube-alsof-het-spotify-is/
- Facebook en politie gaan samenwerken om protesten op sociale media te blokkeren
http://computertaal.info/2013/10/28/facebook-en-politie-gaan-samenwerken-om-protesten-op-sociale-media-te-blokkeren/

 

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Microsoft-accounts krijgen nieuwe herstel- en beveiligingsopties
http://tweakers.net/nieuws/92328/microsoft-accounts-krijgen-nieuwe-herstel-en-beveiligingsopties.html
- Google, Apple, Microsoft en Facebook dringen aan op NSA-hervormingen
http://tweakers.net/nieuws/92326/google-apple-microsoft-en-facebook-dringen-aan-op-nsa-hervormingen.html


*** DATANEWS
http://www.datanews.be


- Facebook wil elke muisbeweging van zijn gebruikers bewaren
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/facebook-wil-elke-muisbeweging-van-zijn-gebruikers-bewaren/article-4000438416940.htm
- Belgische ondernemer haalt drie miljoen dollar op met FrontBack
http://datanews.knack.be/ict/knowledge-center/start-ups/belgische-ondernemer-haalt-drie-miljoen-dollar-op-met-frontback/article-4000437635511.htm


*** MOBILEREVOLUTION
http://www.themobilerevolution.be/

- Tablebooker: Press event en Review
http://www.themobilerevolution.be/2013/10/tablebooker-press-event-en-review/
- Slickwraps: stijlvolle manier om je iPhone 4(S) of 5 te kleuren
http://www.themobilerevolution.be/2013/10/slickwraps-stijlvolle-manier-om-je-iphone-4s-of-5-te-kleuren/


*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- De job van jouw dromen vinden via Twitter. Hoe begin je eraan?
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/de-job-van-jouw-dromen-vinden-via-twitter.-hoe-begin-je-eraan
- Trip door conversational wonderland: NMBS op Twitter: moedig, maar ook verstandig?
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/trip-door-conversational-wonderland-nmbs-op-twitter-moedig-maar-ook-verstandig



*** WIJS

- Hyves stopt ermee.
http://t.co
- Had het al vastgesteld in de dagelijkse praktijk, maar nu dus officieel: Jongeren verlaten Facebook #Whatsnext
http://t.co/J9hCf…



 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


 



 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

TWEAKNOW PERFECT FRAME: FOTOCOLLAGES
Windows 7/8 - 2?0 MB - freeware
Deze software laat je collages maken van je favoriete foto's, in gewoon enkele seconden. IN een eerste stap bepaal je de grootte, de verhouding van de afmetingen van de foto's vast, de achtergrondkleuren. En dan kies je de foto's.
http://www.tweaknow.com/perfectframe.php
http://www.chip.de/downloads/TweakNow-PerfectFrame_65005543.html


PRIMG: THUIS FOTO'S PRINTEN


Windows XP/Vista/7/8 - 1,3 MB - freeware
Je kan je foto's wel thuis afdrukken in plaats van naar een gespecialisserde zaak te gaan, maar zo evident is het niet. Daarbij moet deze software helpen. De software herkent talrijke formaten en kan zelfs beelden uit ZIP bestanden halen. De foto's worden meteen bij de Printview getoond. Je kan meerdere foto's op één bladzijde afdrukken, en daarbij zelf bepalen hoeveel rijen en kolommen er moeten zijn.
http://www.vieas.com/en/soft.html#Primg
http://www.chip.de/downloads/Primg_65043304.html


OSMAND MAPS & NAVIGATION: OPENSTREETMAP
Android - freeware
Dit is een landkaarten app die toegang geeft tot de data van OpenStreetMap. Bovendien kan je alledata op je eigen toestel opslaan voor offline gebruik. Via de gps van je toestel kan je met de app een routebeschrijving krijgen, inbegrepen beeld en gesproken woord, voor je auto, fiets en de voetganger. (Bron: Make Use Of)
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.osmand


NIRLAUNCHER: MEER DAN 100 SYSTEEM TOOLS
Windows all - 17,8 MB - freeware
Wie al langer met Windows werkt, kent ongetwijfeld de tools van NIrSoft. Die bevat ontelbare tools die je helpen om je systeem te ontdekken en eraan te sleutelen. Dit pakket, de NirLauncher, brengt meer dan 100 van die tools bijeen.
http://www.chip.de/downloads/NirLauncher_38353307.html
http://launcher.nirsoft.net/


PEDOMETER: STAP JE SLANK
iPhone 5s
Deze pedometer maakt slim gebruik van de nieuwe bewegingssensoren in de iPhone 5s, om te tellen hoeveel stappen je doet per dag en per week. En bewegen is nu eenmaal belangrijk voor je gezondheid!
https://itunes.apple.com/us/app/pedometer++/id712286167


MALWAREBYTES ANTI-MALWARE


Android - freeware
Een mobiele versie van een van de populairste anti-malware technologieën. Deze software beschermt je Android toestel (smartphone of tablet) tegen malware, vergiftigde apps, monitoring waarmee je niet instemt.
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.malwarebytes.antimalware


TRILLIAN: INSTANT MESSAGING
Windows 2000/XP/Vista/7/8 - 21,3 MB - freeware
Trillian is een gratis programma om instant boodschappen (instant messaging) te versturen en ontvangen; het mooie ervan is dat Trillian samenwerkt met alle andere chatprogramma's, zodat je enkel nog maar Trillian moet opstarten, en niet meer apart ICQ, MSN, Yahoo, Jabber, IRC of Skype.
http://www.trillian.im/


MOZILLA LIGHTNING
Windows - Linux - Mac OS X - 2,5 MB - freeware
Deze tool integreert de gratis kalender SUnbird, in het gratis mailproramma Thunderbird. Die kalender software bestaat al langer, maar was nooit echt volledig verweven met de mailclient. Nu echter wel, waardoor afspraken en te onthouden mails gemakkelijker van het ene naar het andere onderdeel overgezet kunnen worden.
http://www.mozilla.org/projects/calendar/

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.



 
 

Het laatste woord....



Wij ontvingen alvast van twee lezers een eerste reactie op onze vraag of we in de toekomst een volledige nieuwsbrief moeten verzenden, of enkel de headers:

<<<
Beste,

U vroeg naar de voorkeur van lezers over de inhoud van de e-mailnieuwsbrief.
Zelf vind ik het heel handig dat alle artikels in de mail staan en je niet moet doorklikken naar de website om het vervolg te lezen. Ik lees de nieuwsbrief in de trein en het mobiele internet daar werkt maar bij 1 klik op 2 dus is het veel ontspannener om de tekst in de mail te kunnen lezen eenmaal die gedownload is.

wie stukjes tekst wil met een meer lezen link kan waarschijnlijk met rss werken?

dus mijn stem gaat duidelijk naar het behouden van de vorm van nieuwsbrief zoals die is

groeten
Bart Simons
>>>>



<<<
Geachte Hilde,

Betreft Uw oproep om te reageren op de inhoud (omvang) van Netties

Al jaren ben ik een trouw lezer van Netties. Iedere zaterdagochtend kijk ik met belangstelling uit naar de nieuwe uitgave. Juist over de vorm ben ik uiterst tevreden. Korte inleidingen over relevante zaken met daarbij de nodige verwijzingen naar verdere informatie. Natuurlijk heb ik niet voor alle onderwerpen evenveel belangstelling, maar de inleidingen geven voor mij voldoende informatie om te beslissen of ik verder zal gaan of niet.
Alleen het geven van koppen van artikelen zou voor mij onvoldoende zijn.
Door de ontwikkeling van het huidige vakjargon zou ik waarschijnlijk op het verkeerde spoor worden gezet, maar waarschijnlijk zit daarbij mijn leeftijd dwars en ik wil graag nog zo lange mogelijk alle ontwikkelingen blijven volgen.
Mijn verzoek: Ga a.u.b. door. Natuurlijk met de noodzakelijke aanpassingen.

Ik hoop nog lang lezer van jullie blad te blijven.

Groeten, Han Andriesse

P.s. Jammer dat deze week het tweede deel van Netties op internet ontbreekt

 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004



Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php



 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Een gevat gezegde bewijst niets.
-Voltaire-