Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
25/7/2013 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 17
Nummer 810 van 20/7/2013



Gegroet lezer,

Kan u het nog fris houden? Persoonlijk is de warmte iets té voor me, maar ongetwijfeld zullen heel wat mensen voluit in het zonnetje elke dag genieten. Wij houden het iets bescheidener,maar u hoort ons niet klagen: gewoon overdag kalm aan, in de schaduw of binnen lekker fris, en 's ochtends vroeg en 's avonds lekker buiten. En zo overleven we het wel :)

Wat hebben we deze week voor u? Wel, zoals beloofd heeft medewerker Paul voor u de Nuance spraakherkenningstechnologie uitgetest. De software werd echt door de mangel gehaald, en moest het opnemen tegen huilende baby's, de Ronde van Frankrijk en onze premier, en hield goed stand. Zijn verslag leest u in dit nummer.

Verder nog heel wat nieuws over de bekende gezichten: Google, Microsoft, Apple voeren weer de boventoon. Wat ons het meeste beviel deze week was het bericht over de smartphone/smartwatch. Wanneer die gefabriceerd wordt, staan wij als eerste in de rij om er eentje aan te schaffen!

Veel leesplezier gewenst, en bij leven en welzijn tot volgende week. Wij gaan wel over tot een vakantieregime, met minder artikelen per dag, maar wij laten u niet zitten op uw tech honger!

Hilde



Netties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 





 




Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.




BETAALEXPERIMENT WORDT FILM
[Een gastartikel van Stamp Media]

“Life on Bitcoin” is nog niet eens gefilmd en mag toch al als een van dé documentaires van het jaar beschouwd worden. De filmers volgen het koppel Beccy en Austin Craig, dat de eerste drie maanden van hun huwelijk alles betaalt met de digitale munteenheid Bitcoin.
Is dit zo bijzonder? We betalen toch elke dag met onze bankkaart? Ja, maar alledaagse behoeftes betalen met Bitcoin ligt niet zo simpel. Zeer weinig mensen weten wat Bitcoin is en bovendien wordt het niet overal aanvaard als geldig betaalmiddel.

Bitcoin???
Bitcoin is dus een digitale munteenheid, die enkel op het internet bestaat. Het verschil met een online bankrekening is dat Bitcoin echt een munteenheid op zich is. Op een bankrekening staat je geld onder een bepaalde valuta zoals euro of dollar, maar je dagelijkse bankrekening in Bitcoin hebben, is onmogelijk omdat Bitcoin niet via banken gaat. Dat er geen tussenpersonen bij komen kijken, is net een van de unieke en sterke punten van het systeem. Je kan geld van de ene persoon naar de andere versturen, zonder dat er een derde partij bij betrokken is. Daardoor is het een hele stabiele ‘munt’, maar gaat er ook veel illegaal geld rond in het Bitcoin-milieu.

Mislukkingen tonen
De documentaire wil van dit negatieve imago af en laten zien dat Bitcoin ook gewoon in het dagelijkse leven gebruikt kan worden: het koppel gaat drie maanden lang huur, verzekering, levensmiddelen, verplaatsingen en doktersbezoeken zo betalen. Toch kan de onbekendheid en de negatieve status deze opgave moeilijker maken dan dat het op het eerste zicht lijkt. De documentaire wil net ook de mislukkingen laten zien en uitleggen waarom men Bitcoin niet meteen accepteert.
De documentaire zal niet alleen het leven van Beccy en Austin volgen, maar tussendoor ook interviews met Bitcoinexperts bieden, die meer informatie geven over Bitcoin en zijn ontstaansgeschiedenis.

Crowdfunding
Naast het originele onderwerp is er nog iets speciaals aan deze film: het nodige budget wordt volledig opgehaald door middel van ‘crowdfunding’. Crowdfunding is een nieuwe manier om creatieve projecten te financieren. Op crowdfundingdiensten zoals Kickstarter of Indiegogo moet je proberen om met een filmpje mensen te motiveren om in je project te investeren. Haal je binnen de termijn je beoogde doel, dan krijg je het bij elkaar gehaalde bedrag. Haal je dit niet, dan krijg je niets.
Kickstarter heeft zijn mogelijkheden echt al bewezen. Zo haalde Wish I were here, de nieuwe film van Garden State-regisseur Zach Braff maar liefst 3 miljoen dollar op. Life on Bitcoin heeft met  nog meer dan 15 dagen te gaan al het doel van $70.000 al gehaald. Hiermee is het nu ook zeker dat de film er komt, hij wordt volgende zomer verwacht.
[© 2013 – C.H.I.P.S. StampMedia – Martijn Vandenborne]
http://www.kickstarter.com/projects/bitcoinlife/life-on-bitcoin-a-documentary-film
http://www.belgamediasupport.be/pressrelease/general-detail.do?originalId=33344&language=NL


STICKERS: EEN NIEUWE GOUDMIJN
Emoticons met een tikje meer zijn dé hit

Het is begonnen in Japan, en lijkt nu de hele wereld te veroveren - en sommige bedrijven rijk te maken: de stickers. Hier wellicht nog niet zo gekend, maar in Japan bijvoorbeeld heeft het mobiele messaging bedrijf Line maar liefst 17 miljoen dollar verdiend in het eerste kwartaal van 2013 met de verkoop van deze stickers. Ondertussen vind je die stickers overal: op Path, Facebook, Viber, ...

Het zijn eigenlijk emoticons op steroïden. Beertjes, poezen, Ninja's, allerlei mogelijke afbeeldingen die een emotie uitdrukken. Gewoonlijk worden zij per set van 10 of 12 verkocht, aan de prijs van 1 tot 2 dollar per set. Na aankoop en download verschijnen zij als optie in je instant messaging of Facebook venster om tekst in te voeren, en moet je gewoon een van de stickers aantikken om hem in je boodschap op te nemen.

Facebook biedt sinds kort ook deze optie. Het assortiment is nog tamelijk beperkt, maar je kan ze vinden zowel bij de webdienst als de Facebook Messenger apps voor iOS en Android. Zo'n sticker heeft het voordeel dat hij een emotie kan uitdrukken, meer dan woorden het zouden kunnen doen. En je moet dus minder tikken.

Bij The Next Web lees je meer over de opkomst van de stickers. Het bijzondere eraan is dat die, naast hun digitale leven, nu ook een materieel leven begonnen zijn: je kan knuffeldieren vinden die gemaakt zijn naar het beeld van de emoticons, maar ook papeterie, boekenkaften, enz. Je kan zelfs een reeks stickers kopen die de bekende rapper PSY voorstellen die zijn Gangnam Style uitbeeldt.

Grappig of niet, het is in elk geval een grote hit bij het jonge volkje. En bij de aanbieders van de stickers, die er een mooie cent mee verdienen!
http://thenextweb.com/asia/2013/07/12/stickers/
https://www.facebook.com/help/333033546818929/


PC WORLD MAGAZINE STOPT MET PRINT UITGAVE
Een wonder dat het nog niet jaren geleden gebeurde...

Heel wat magazines zijn van print naar digitaal gegaan. Voor sommige van die magazines werd het een extraatje, maar blijft de print versie toch de belangrijkste. Zoals voor "de boekskes", Dag Allemaal, Story & Co: daar blijft de print versie de belangrijkste uitgave, en is de website niet meer dan een lokkertje voor dat magazine. Voor andere magazines is de digitale versie tot de meest logische vorm van verspreiding uitgegroeid, en heeft de print versie geen zin meer.

Dat is het geval voor computermagazines. Het voordeel van een "boekje" is dat je het mee kan nemen op de trein of bus, en onderweg, zelfs staande lezen kan. Maar zelfs dat voordeel valt weg, nu tablets gemeengoed geworden zijn. Vooral voor computermagazines is er nog een belangrijk nadeel aan print: de url's en links. Het heeft geen zin om een lange link in een print magazine te zetten, want de gebruiker gaat die toch niet overtikken. En artikels zonder link hebben geen zin...

Steeds meer uitgevers schaffen daarom de print versie van hun magazine af, en schakelen volledig over op digitaal. Een versie voor de tablet bij voorkeur, omdat de gebruiker bereid is te betalen voor zo'n uitgave, terwijl betalen voor dezelfde content op een gewone website een onoverkomelijk probleem lijkt.

In Vlaanderen blijven enkele magazines het nog volhouden, zoals Clickx, PCM. In de VS heeft, in een historische beslissing, PC World na 30 jaar print beslist de papieren uitgave stop te zetten. Een achtergrondartikel daarover lees je bij Time (1).

Wat niet wil zeggen dat er geen markt meer is voor gedrukte computermagazines. Maar het lijken de meer algemene magazines die afgeschaft worden, terwijl de gespecialiseerde magazines nog wel in printvorm blijven verschijnen.
http://techland.time.com/2013/07/11/pcworld-exits-print-and-the-era-of-computer-magazines-ends/
http://www.theverge.com/2013/7/11/4515464/mccracken-pcworld-end-of-an-era


TWITTER GEEFT TOE AAN FRANSE REGERING
Onthult identiteit van verspreiders haat-uitspraken

Moet men uitspraken die getuigen of aanzetten tot haat tegen bepaalde mensen of groepen verbieden? Of moet men die uitspraken dulden, en hopen dat de mensen slim genoeg zijn om die haat naast zich neer te leggen? Het is een kwestie van opinie. In de VS vallen zulke hatelijke opmerkingen onder de vrijheid van meningsuiting. In België is bijvoorbeeld racisme verboden, en zijn dus ook racistische uitspraken verboden. In Frankrijk is zijn oproepen tot haat en racistische uitspraken eveneens verboden.

Wanneer dan op Twitter een reeks uitspraken gedaan wordt die haat tegen joden uitdrukken, dan is dat, volgens de Franse wet, verboden. Het ging om verschillende tweets die onder de hashtag #UnBonJuif (een goede jood) verspreid werden. De Franse Unie van Joodse Studenten drukte haar bezorgdheid over die uitspraken, en vroeg aan Twitter om die te verwijderen. Wat Twitter deed. Maar de UEJF vroeg ook aan Twitter om de identiteit bekend te maken van de mensen achter de accounts, die deze uitspraken gedaan hadden. Wat Twitter weigerde - het staat ervoor bekend dat het de identiteit van haar gebruikers met hand en tand verdedigt.

Het kwam tot een rechtszaak, en verleden week heeft Twitter dan toegegeven, en aan de Franse overheid de namen gegeven van de bewuste twitteraars.  In de commentaren op het artikel bij Ars Technica is weinig begrip te vinden voor de beslissing van Twitter. Maar het is nu eenmaal zo dat de uitspraken gedaan zijn door Franse burgers, en dat zulke uitspraken doen volgens de Franse wet verboden is. Twitter heeft bovendien een aanwezigheid in Frankrijk, en de wet is nu eenmaal de wet. Het enige alternatief is dat Twitter mensen uit bepaalde landen waar geen volledige vrije meningsuiting heerst (wat dus ook van ons land gezegd kan worden) op basis van hun IP adres wegfiltert. En dat zou jammer zijn...
http://arstechnica.com/business/2013/07/twitter-bows-to-french-government-gives-data-on-good-jew-tweet-writers/


GOOGLE STAPT WEG VAN HET ZOEKEN OP TREFWOORD, EN BEGINT TE "RADEN"
Maar hoe kan je een site optimaliseren voor een "vermoeden"?

De wereld rondom ons evolueert, en de toestellen die we gebruiken ook. Vooral de smartphone verandert grondig ons leven. Ook het zoeken. Op je desktop tik je gewoon een reeks trefwoorden in een zoekvak in, en je krijgt een lijst met sites waar die trefwoorden vermeld worden - gerangschikt volgens het onfeilbare algoritme van Google natuurlijk. Maar op je smartphone met zijn kleine scherm en toch onhandige aanraakklavier, ga je niet meer met trefwoorden tewerk. En vooral dan niet wanneer je met je stem als input werkt, zoals bij Siri van de iPhone.

Het probleem zit hem in de trefwoorden. Geef je bij het klassieke zoeken meerdere trefwoorden in, dan wordt de resultatenlijst steeds kleiner, tot je de site overhoudt die alle woorden bevat. Maar dit kan niet meer wanneer je de gebruiker vragen laat stellen zoals "hoe is het weer in Brussel" of "hoe laat vertrekt mijn trein naar Gent". Dan moet de zoekmachine gaan "raden" naar wat je eigenlijk bedoelt. De spraakherkenning zal de woorden wel in tekst omzetten die de zoekmachine begrijpt, maar bij de klassieke zoekmethode zou de machine op zoek gaan naar een site waar elk van die zoekwoorden staat: hoe + laat + vertrekt + mijn +trein + naar + gent.

Google moet dus gaan begrijpen wat de gebruiker bedoelt met zijn vraag. En raden, gissen, is geen exacte wetenschap. Dat brengt ons naar de andere kant van die zoekmachine: websites die hun inhoud optimaliseren om zo goed mogelijk gevonden te worden door de zoekmachines. Werken met trefwoorden is gemakkelijk, en Google geeft regelmatig tips over de do's en don't waarmee je je website aan de regeltjes van Google kan aanpassen. Maar hoe kan je je website aanpassen aan giswerk?

Een interessant artikel hierover, met een video van Matt Cutts, Google search goeroe, bijWebProNews.
http://www.webpronews.com/matt-cutts-people-searching-by-voice-less-likely-to-use-keywords-2013-07


BITMESSAGE: VOOR DE BROODNODIGE PRIVACY
Boodschappen versturen in alle discretie

Eerder vandaag kon je een artikel lezen over Twitter, dat gedwongen werd om de identiteit van enkele Fransen te onthullen, omdat die haatspraak verspreid hadden over het internet. Wellicht heb je ook in de commentaren op het artikel een suggestie kunnen lezen: waarom geen Twitter oprichten, of een andere boodschappendienst, die niet gecentraliseerd is maar via P2P werkt, zodat de anonimiteit gewaarborgd blijft?

Wel, zoiets blijkt al te bestaan: Bitmessage. Het biedt meer bescherming dan bijvoorbeeld versleuteling via PGP (Pretty Good Privacy), omdat dat wel je boodschap zelf versleutelt, maar niet naar wie je boodschappen verstuurt of van wie je boodschappen ontvangt. Het is een open source communicatieprogramma dat dus ook de metadata rond de boodschap verbergt. En omdat het gedecentraliseerd is, is er geen enkele centrale autoriteit die door de overheid gedwongen kan worden om je identiteit bekend te maken.

Bij ReadWriteWeb vind je een heel interessant achtergrondartikel over de dienst. Je kan je natuurlijk de vraag stellen: waarom zou je je mails en de metadata willen camoufleren? Is het omdat je iets te verbergen hebt? Het lijkt ons eerder dat het gebruik maken van versleutelingsoftware, anonimiseringsdiensten zoals P2P, eerder aan het uitgroeien zijn tot een breed burgerprotest, dan gewoon wat tools voor mensen die al eens een illegaal bestandje willen ruilen. De burger wordt het blijkbaar beu dat Big Brother werkelijkheid geworden is in een dimensie die Orwell nooit had kunnen vermoeden...
http://readwrite.com/2013/07/15/bitmessage-choice-of-a-rightly-paranoid-generation#awesm=~obGZUawBHyw2oU
https://bitmessage.org/wiki/Main_Page


YAHOO WIL GEVECHT MET PRISM NAAR BUITEN BRENGEN
En EU wil duidelijkheid van bedrijven: wat wordt verzameld, en met wie gedeeld?

Het hele probleem met het NSA-afluisterschandaal is dat je als burger niet weet wat de waarheid is. Zijn we met zijn allen het slachtoffer geworden van massale afluisterpraktijken, zoals Snowden beweert, of valt het allemaal nogal mee? Het is niet gemakkelijk achter de waarheid te komen - vooral omdat niemand mag spreken. De wet op geheimhouding dus, in het belang van de staat.

Nochtans willen heel wat bedrijven graag spreken. Zij werden door Snowden immers ervan beschuldigd dat zij lustig meewerkten met de NSA, en zonder morren data over de gebruikers aan de Amerikaanse veiligheidsdienst overhandigden. De bedrijven weerleggen dit: zij willen aantonen dat zij zich hiertegen verzet hebben - maar zij mogen deze gegevens niet openbaar maken.

Yahoo, dat eveneens tot de "schurken" behoort, trok nu naar de rechter; het wil de zwijgplicht laten opheffen, en heeft aan de rechter met name gevraagd om het Department of Justice te verplichten geheime documenten uit 2008 te openbaren. Daarin zou namelijk duidelijk staan dat Yahoo zich met hand en tand verzet heeft tegen een bevelschrift om data van de gebruikers te overhandigen. (1)

Ondertussen wordt het de Europese overheden allemaal wat te gortig. Er komen wetten die de privacy van de gebruiker beter moeten beschermen. Zo zouden internetbedrijven moeten onthullen welke informatie zij opslaan over hun gebruikers, en met wie zij die delen.

Een belangrijke beslissing, die wij toejuichen - niet alleen omwille van het geheime spionage-aspect ervan. Het zou immers interessant zijn om te weten aan wie jouw gegevens doorverkocht worden voor commerciële doeleinden. De bescherming van onze privacy is trouwens iets wat Europees aangepakt moet worden - Duitsland heeft bijvoorbeeld de strengste wetten op privacy, terwijl andere landen er heel wat losser mee omspringen. Het is trouwens een publiek geheim dat Amerikaanse internetbedrijven al een hele tijd aan het lobbyen zijn om de plannen te dwarsbomen van de EU om de privacywetten aan te scherpen... (2)
http://www.dailydot.com/news/yahoo-prism-court-win-fisa-declassified/
http://www.nytimes.com/2013/07/16/world/europe/merkel-urges-europe-to-tighten-internet-safeguards.html?pagewanted=all&_r=0


ADVERTENTIES OVERSLAAN HET REDMIDDEL VOOR APPLE TV?
TV-zenders zouden wel gecompenseerd worden voor gederfde ad-inkomsten

Er wordt al heel lang gepraat over Apple TV. En er is inderdaad een doosje dat je kan aansluiten op je tv, en waarmee je dan content kan spelen op het grote scherm; content die ook afkomstig kan zijn van je andere Apple toestellen, zoals je iPhone, iPad of MacBook. Maar échte tv, dat zat er tot nu toe niet in.

In een exclusief bericht weet het blog van Jessica Lessin echter te vertellen dat er een definitieve doorbraak aankomt voor het toestel, en dat het geheim erin zou bestaan dat je advertenties kan overslaan. Dat zoiets bij opgenomen programma's mogelijk is, dat is iedereen die met den DVR of met een box van zijn kabelboer werkt, al overduidelijk. Maar hoe Apple dat concreet zou uitwerken voor live uitzendingen of uitzendingen die je in real time bekijkt? Mogelijk zou een patent, dat verleden jaar aan Apple toegekend werd, het een en ander duidelijk maken. Daarin is namelijk sprake van het vervangen van advertenties door andere video content.

Er is trouwens een groot verschil tussen de situatie in de VS en hier. In België bijvoorbeeld hebben we ondertussen bijna allemaal een doosje van onze kabelboer. Daarmee kan je programma's opnemen, bekijken, en via de Yelo software ook vanop afstand programmeren; je kan zelfs opgenomen content via een ander toestel vanop afstand bekijken - op voorwaarde echter dat je via dezelfde provider ingelogd bent (in het geval van Yelo: Telenet). Op het gebied van tv en kabel mogen wij hier in Vlaanderen echt niet klagen. Of een Apple TV hier een voet aan de grond zou krijgen, is dan ook de vraag. Vooral omdat je ook externe content op het doosje kan zetten, zoals foto's enz.
http://jessicalessin.com/2013/07/15/exclusive-apple-pitches-ad-skipping-for-new-tv-service/
http://www.theverge.com/2013/7/15/4526168/new-apple-tv-service-would-reportedly-include-ad-skipping-technology


EN WAT ALS JE JE SMARTPHONE KON OMVORMEN TOT SMART WATCH?
Kan plooibaar materiaal ervoor zorgen dat we 1 toestel minder moeten dragen en laden?

We lopen ondertussen rond met een MP3 speler, een (slim of dom) uurwerk, een smartphone. Waarom niet de 3 in 1? En dan hebben we het niet over het principe van het smar watch, waarbij je uurwerk een accessoire is voor je telefoon, om daar boodschappen op te zien. Neen, het gaat om het idee dat je smartphone je uurwerk wordt: een plooibare smartphone die je  naar believen op de armhouder bevestigt of tegen je oor houdt.

Het zou mogelijk moeten zijn,  zo lees je bij Mashable. Het toestel werd reeds als concept getoond, door een Zuid-Koreaanse designer. De body van het toestel zou gemaakt worden van TPU, een hybride van plastiek en silicone, en bestaan uit drie harde en twee plooibare modules.

Ons lijkt het wel wat, deze LIMBO smartwatch. Het zorgt er in elk voor dat je 1 toestel minder zou moeten meesleuren. Misschien zal het wat lomp aan de arm voelen, maar meteen wordt ook het probleem opgelost waar je je smartphone moet laten. Dames hebben daar immers een handtas voor, maar heren enkel een broekzak of borstzakje op het hemd. Met de gekende gevolgen: smartphones die in de toiletpot belanden, of uit de borstzak vallen wanneer je je bukt.
http://mashable.com/2013/07/15/bendable-smartphone-smart-watch/


OWA VOOR IPHONE EN IPAD: EEN BEETJE OUTLOOK
Alleen gratis wanneer je een Office 365 account neemt...

Een tijdje geleden heeft Microsoft haar gratis Office pakket uitgebracht voor iPhone gebruikers. Waarbij je gratis wel met een korreltje zout moet nemen: het is enkel gratis, indien je een Office 365 account hebt, voor bijvoorbeeld je desktop. Nu wordt dit aanbod uitgebreid met OWA, kort voor Outlook Web App.

OWA brengt eigenlijk de interface van Outlook op Windows Phone 8 naar de iPhone. Een slimme zet: net zoals Apple de Windows-gebruiker heeft laten wennen aan zijn eigen iOS via iTunes, wil Microsoft nu de iOS gebruiker laten kennismaken met zijn Windows Phone 8 - en wie weet wel wat zieltjes winnen voor zijn besturingssysteem.

Zoals de naam het suggereert, is OWA voor iPhone geen volledige Outlook client; bij Outlook kan je namelijk verschillende accounts beheren, doch OWA is beperkt tot enkel de e-mail account die hoort bij de Office 365 account. Maar het heeft wel de meeste functies die je van een mailprogramma voor een mobiel toestel mag verwachten: het synchroniseert je contacten met je iPhone adresboekje, je krijgt push meldingen voor afspraken en nieuwe mail, enz. (1)(2)

Tussen haakjes: OWA is niet het enige dat de iOS gebruiker van Windows erft. Het was lange tijd zo dat eigenaars van Apple toestellen eens hartelijk lachten, wanneer er sprake was van een Windows virus: "koop dan een fatsoenlijk besturingssysteem" was het standaard antwoord. Apple bleek namelijk helemaal niet wormstekig, en goed bestand tegen allerlei wormen en virussen. Dat tijdperk lijkt nu achter de rug. Steeds meer eigenaars van een Mac OS X toestel worden nu het slachtoffer van een aanval met de FBI Ransomware. Dat is een malware waarbij de bestanden van de slachtoffers vergrendeld worden, en zij die enkel kunnen ontgrendelen indien zij een losgeld betalen aan de boeven. Lange tijd was die ransomware enkel voorbehouden voor Windows-gebruikers, maar de boeven weten ook wel dat Apple steeds populairder wordt, en hebben hun ransomware nu geporteerd naar OS X. Bij Malwarebytes kan je lezen hoe je deze ransomware verwijderen kan. (3)
http://arstechnica.com/information-technology/2013/07/outlook-for-ios-sort-of-the-next-step-in-microsofts-apps-for-iphone/
http://blogs.office.com/b/office365tech/archive/2013/07/16/owa-for-iphone-and-owa-for-ipad.aspx
http://blog.malwarebytes.org/intelligence/2013/07/fbi-ransomware-now-targeting-apples-mac-os-x-users/


NIEUW ONTWERP VAN PLAY STORE DUIDT OP NAKENDE KOMST GOOGLE GLASS
Maar willen we wel zo'n high tech spionnenbril?

Google heeft deze week een nieuwe versie uit gebracht van zijn Play Store, de online plek waar je allerlei apps vindt voor Android toestellen - en dus niet alleen games, zoals de toch wel slecht gekozen naam doet vermoeden. Je vindt er immers ook muziek, films, geolocale apps, apps voor productiviteit, enz.

Volgens verschillende bronnen is deze nieuwe versie een hint naar de komst van apps voor Google Glass in deze app store. Verschillende programmeurs hebben ondertussen al een app ontwikkeld voor Glass, en om die apps te verspreiden moet er dus een app store zijn. Er worden dus als het ware rekken leeggemaakt in de Play Store om plaats te maken voor Google Glass apps.

Wat dus ook inhoudt dat de Google Glass eraan komt. Vele burgers zien de komst van deze bril in het dagelijkse leven echter niet zitten. Bij deze bril dienen de glazen niet alleen als scherm, waarop allerlei informatie geprojecteerd wordt, maar kan je ook allerlei zaken opnemen met de ingebouwde camera.

Eerlijkheid gebiedt dat, wanneer je je tegen de komst van Google Glass verzet, je jezelf afvraagt wat deze bril meer of anders doet dan een smartphone. Want daarop kan je ook informatie opvragen, en je kan ook gesprekken en beelden opnemen. Het verschil zit, lijkt ons, in het feit dat Google Glass de mogelijkheid biedt om alles stiekem te doen. Bij een smartphone moet je nog altijd je ogen op het scherm richten om daar iets te lezen. Ben je in gesprek met iemand, dan zal die zien dat je je blik afwendt en op het toestel richt - en dat je wellicht onbeleefd bent, omdat je daarmee aangeeft dat voor jou de informatie op je smartphone belangrijker is dan je gesprekspartner. Bij Google Glass heeft je gesprekspartner het raden naar of je naar hem luistert, of wie weet wel ondertussen een pornofilm afdraait op het scherm van je bril.

Bij een smartphone kan je echter wel ongemerkt audio opnemen, zoals een gesprek. Je legt gewoon je toestel op tafel, en activeert het microfoontje. De meeste smartphones zijn best in staat om het gesprek vast te leggen in een MP3'tje. OP dat vlak is er niet veel verschil met Google Glass. Bij het nemen van een foto of het maken van een video verraad je je echter meestal, omdat je het toestel moet richten op het voorwerp of de persoon die je wil filmen. Bij Google Glass kan je dat onmerkbaar doen - en het is dat aspect dat je wellicht het meeste dwars zit.

Nu, er bestaan nog altijd wetten die bepalen wat je wel mag opnemen of niet, of je iemand tegen zijn zin mag filmen of niet. Zonder het te hebben over het recht om de opgenomen beelden uit te zenden. Het is aan de wetgever om te bepalen of de mogelijkheden die Google Glass biedt al dan niet in strijd zijn met de wetten op de privacy. En dus, dames en heren parlementariërs: werk aan de winkel, de tijd begint te dringen!
http://www.engadget.com/2013/07/16/google-glass-play-store/
http://www.theverge.com/2013/7/16/4527602/google-play-store-redesign-glass-support-native-apps


GOOGLE HAALT STREET VIEW TROLLEY BOVEN VOOR EIFFELTOREN
Geen geld om naar Parijs te gaan? Bezoek het virtueel!

Wie had ooit gedacht dat het zo gemakkelijk en leuk zou worden om vanuit je luie zetel de toerist uit te hangen.... Dankzij StreetView van Google en gelijkaardige tools van Bing kan je de hele wereld straat voor straat bezoeken. Bij Google kan je zelfs musea binnengaan: in samenwerking met de musea wordt het interieur van de musea gefilmd, en ook de kunstwerken.

Nu kan je zeggen: zo'n bezoek aan een museum, dat kan toch al veel langer, via dvd's? Er is evenwel een verschil. Bij een dvd ben je een inactieve kijker die ondergaat, bij Street View indoor ben je actief, bepaal jij het tempo van het bezoek, en richt je als het ware de camera op wat jij zien wil.

Google heeft nu in samenwerking met het Eiffel Tower Operating Company een reeks van drie online tentoonstellingen uitgewerkt, waarmee je de Eiffeltoren op nieuwe manieren kan ontdekken, zonder dat je naar Parijs moet gaan. Je krijgt niet allen panoramische beelden te zien van wat er in de toren te beleven valt, maar ook kaarten uit het archief, die het verhaal van de Eiffeltoren vertellen, en zijn sociale impact in de 19e eeuw. Daar zit ook heel zeldzaam materiaal bij, zoals een opname van de stem van Eiffel zelf, door Thomas Edison.

Wist je trouwens dat, toen de Eiffeltoren plechtig ingehuldigd werd voor de Wereldtentoonstelling van 1889, de liften nog niet werkten? Toch deden 12.000 mensen per dag de moeite om de 1.710 trappen naar boven te beklimmen...

De virtuele tentoonstelling bevat drie delen: het ontstaan, van idee tot realisatie; de bouw ervan; en de inhuldiging en de eerste bezoekers.
https://www.google.com/culturalinstitute/exhibit/AQJMpLxJ
https://www.google.com/culturalinstitute/exhibit/the-construction-of-the-eiffel-tower/AQIqOkVv
https://www.google.com/culturalinstitute/exhibit/AQLhwHRz


ANDROID POPULAIRST BIJ ONTWIKKELAARS...
... die vertalingen niet uit het oog mogen verliezen!

Uit een recent onderzoek bij ontwikkelaars kan je enkele trends afleiden. Die dan weer nuttig kunnen zijn voor andere ontwikkelaars. Het is namelijk altijd de vraag: in welke computertaal specialiseer ik me? Met welke soort progs heb ik het meeste kans op slagen? Welnu, uit een ondervraging van 6.000 respondenten in 115 landen, blijkt dat 71% ontwikkelt voor Android, en 56% voor iOS. Gevraagd naar zijn toekomstplannen zei 26% dat hij verder voor iOS zou blijven gaan, maar 35% wil in het 3e kwartaal 2013 ontwikkelen voor Windows Phone.

Toch blijft iOS het meest rendabele besturingssysteem om voor te ontwikkelen: gemiddeld verdiende een iOS ontwikkelaar $5.200 aan inkomsten uit apps, tegenover Android ontwikkelaars $4.700 (1)

Nog een tip die we ontwikkelaars kunnen meegeven: laat je app vertalen. Dat blijkt uit een onderzoek dat, o toeval!, uitgevoerd werd door een online vertalingsbedrijf. Het blijkt namelijk dat de meeste apps die ergens ter wereld ontwikkeld worden, in het Engels geschreven zijn, zelfs al is de ontwikkelaar zelf niet woonachtig in een Engelssprekend land. Het vertalen echter van die apps naar de belangrijkste talen, zou leiden tot een vijfvoudige stijging van het aantal gebruikers en verkopen. Voor de meeste ontwikkelaars is de vertaling van een app een van de simpelste en goedkoopste manieren om hun publiek te vergroten en de verkopen aan te zwengelen. Het heeft zelfs meer zin, zo zegt de studie, om een app die al op de markt is, te laten vertalen naar de talen van je doelpubliek, dan gewoon een andere, nieuwe app te maken.
http://venturebeat.com/2013/07/17/6000-mobile-developers-android-most-popular-ios-most-profitable-windows-phone-most-next/
http://www.webpronews.com/app-translations-boost-online-sales-2013-07


VOORTAAN OOK GIFS MAKEN MET JE WEBCAM VOOR TUMBLR
En de pikante Tumblr blogs worden discreet weggemoffeld...

Voor sommige internauten is het een echte sport geworden: foto's maken van de kleine dingen in hun leven, en die dan op een Tumblr blog zetten. Tumblr is een van de simpelste manieren om een blog bij te houden: gewoon een afbeelding, misschien een summiere tekts, maar zelfs dat moet niet, en het is klaar.

Nu heb je ook, althans voor de webversie en bekeken vanuit Chrome en Firefox v20 en hoger, de mogelijkheid om een foto die je met je webcam maakt, om te zetten naar een GIF. Waarbij de kans uiteraard groot is, vermits zij genomen werd met de webcam, dat jij het onderwerp bent van die foto.

Momenteel werkt de tool enkel in de browser, en het is nog niet gekend of en wanneer er versies komen voor de smartphone. Maar zodra die mogelijkheid bestaat, zal het ongetwijfeld een hit worden, de Tumblr-bloggers kennende.(1)

Tussen haakjes: heb jij een Tumblr-app voor iOS, dan doe je er best aan je paswoord te wijzigen. Tumblr maakte deze week namelijk bekend dat er een veiligheidsprobleem ontstaan was. Het bracht meteen ook een update uit voor de iOS app, die het probleem oploste. (2)

En tot slot nog een bericht in verband met Tumblr: deze bloggingdienst werd, zoals we enkele weken terug berichtten, overgenomen door Yahoo. Waarbij we toen de vraag stelden wat er zou gebeuren met de vele "rode oortjes" blogs op Tumblr, want dat blijkt namelijk een plek te zijn die erg in trek is voor het plaatsen van pikante foto's. Zou het de blogs gaan censureren, in lijn met het "propere" imago van Yahoo? Het antwoord is ondertussen geweten. De pikante blogs worden niet verwijderd, althans voorlopig niet, maar ze worden gewoon  niet geïndexeerd. Het is te zeggen: blogs die maar af en toe een pikante foto bevatten, ontsnappen, maar blogs die regelmatig voor rode oortjes zorgen worden als het ware naar de vergeetput verwezen. Het magazine Valleywag spreekt zelfs van een "internet sex ghetto"...
http://www.webpronews.com/tumblr-now-lets-you-make-gifs-from-your-webcam-2013-07
http://www.webpronews.com/tumblr-tells-ios-users-to-change-passwords-download-security-fix-2013-07
http://www.theverge.com/2013/7/17/4533344/tumblr-unlists-some-porn-blogs-from-search-engines-but-wont-police


BIOPHILIA APP VAN BJORK NU OOK VOOR ANDROID
Prachtig multimediaal concept eindelijk voor groter publiek

Enkele maanden terug bracht Bjork haar Biophilia album uit. Alhoewel je het moeilijk een album noemen kan - het was namelijk een combinatie van muziek van Bjork, en een reeks lessen in natuurkunde over onderwerpen als bliksem, de getijdepatronen, DNA en zwaartekracht. Het gehel verpakt in een app voor iPhone en iPad, en alle kritieken waren erg lovend over de prachtige manier waarop hier van multimedia gebruikt werd. Bibliophilia wordt trouwens in klaslokalen gebruikt in IJsland, New York, Los Angeles.

Bjork had getracht, na de lancering van de app voor iPad en iPhone, om de app ook te porteren naar Android en Phone8. Het diende daarvoor een aanvraag in voor crowdfunding via Kickstarter, maar trok die aanvraag na een maand terug, omdat de kosten te immens zouden zijn. Gelukkig heeft de start-up Apportable uit Francisco een helpende hand uitgestoken, met het gekende gevolg. Voor een Windows versie is het helaas (nog) niet gelukt. Bij The Verge zie je een demo van de app.
http://www.theverge.com/2013/7/17/4529964/bjork-biophilia-hits-google-play-android


 

 



 
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!



NUANCE: OVER DRAKEN, KINDERSCHOENEN EN OUDE ROMEINEN.
Paul Liekens testte de spraakherkenningstechnologie uit met baby's, de Ronde van Frankrijk, en… met Elio Di Rupo!
De oude Romeinen zegden het al: Verba volent, scripta manent. Vertaald: het gesproken woord is vluchtig maar het geschrevene blijft. Oude Romeinen hebben echter niet altijd gelijk. Nuance doet er alles aan om ook het gesproken woord de laten blijven.
Spraaktechnologie beslaat een heel breed gamma: sprekende GPS, een ingesproken nummer laten draaien op je smartphone en dergelijk. Met Dragonsoftware kan je gesproken tekst vlot omzetten in geschreven tekst. Dit soort technologie bestaat natuurlijk al veel langer maar het was onhandig, niet accuraat en alles behalve simpel in gebruik. Is Dragon, het spraakherkenningssoftware de kinderschoenen ontgroeid? We legden het pakket op de pijnbank.

Het pakket bevat een dvd, een hoofdtelefoon met microfoon en een beknopte handleiding. We overlopen het even:
- Die handleiding is weliswaar beknopt maar het voldoet ruimschoots om snel en vlot als quick guide te dienen.
- De headset met microfoon is simpel, vrij licht en voldoende. Wij hebben de indruk dat je, als je Dragon frequent gaat gebruiken, misschien kan uitkijken naar een beter (en helaas duurder) exemplaar. Maar de headset werkt prima en dat is het voornaamste.
- Met de installatie dvd hadden we meer problemen. Bij de eerste poging op een oude Vista laptop kregen we de melding dat de processor niet voldeed. De tweede poging op een Windows 7 notebook gaf aan dat er te weinig RAM geheugen was, maar de setup lukte. En de installatie zelf…als je de melding “dit kan meer dan één uur duren “ krijgt, dan moeten we even slikken. We waren op dat ogenblik al geruime tijd bezig met het installeren. Je moet een tekst inlezen die Dragon op je scherm toont enzoverder. Dragon leert hieruit je stemtimbre, en je uitspraken. Ook vraagt Dragon of het je e-mails mag lezen. Dragon is heel leergierig: uit je e-mails leert Dragon zaken als veel gebruikte afkortingen, namen en je vakgebied. Hoe beter de software zijn baasje leert kennen, zoveel beter doet het wat je vraagt.

En wat geeft dit in de praktijk? Dit artikeltje is volledig gedicteerd. Het begin was desastreus. Gelukkig hadden we snel door dat het onze fout was: luid (je hoeft niet te schreeuwen, maar ook niet mompelen), duidelijk en goed articuleren is de boodschap. Veel eeuuhs zijn uit den boze, je moet weten wat je wil zeggen. Wat ons opviel was dat we andere zinnen gaan bouwen. Spreektaal is niet hetzelfde als schrijftaal, en dat was opvallend.
Dragon is bruikbaar in alle vakgebieden behalve misschien de politiek: “Oewaarde landgenoten” is onbekend. Wat je verkrijgt als je onze eerste minister met de microfoon voor de TV tijdens Villa Politica opneemt, is ronduit hilarisch. En voor sommige burgemeesters: Latijn vormt ook een probleem: De “Verba volent, scripta manent” uit het begin van dit artikel hebben we gewoonweg gespeld. Spellen is de ultieme oplossing voor woorden waar Dragon geen kaas heeft van gegeten. Er zijn nog zaakjes waar Dragon last mee heeft: het verschil tussen noch en nog bijvoorbeeld. Zulke dingen zijn in feite niet zo een groot probleem als je je tekst even naleest. Uit het nalezen blijkt ook dat er andere soorten fouten staan in je tekst. Tikfouten zoals wodrden in plaats van worden of tkst in plaats van tekst, zijn verdwenen. Daartegenover heb je misverstanden: deksel in plaats van Exel of noch in plaats van nog.
Opvallend was ook dat, iets wat we gevreesd hadden, omgevingslawaai minder invloed heeft dan verwacht, een huilende peuter op de achtergrond heeft geen effect, net zomin als met één oor een verslag over de Ronde van Frankrijk volgen terwijl je dicteert.

Bied Dragon een meerwaarde aan de schrijvende mens? Ja, op enkele voorwaarden:
Als je een recente (lees performante) PC gebruikt, en vooral als je voldoende geoefend hebt. Het is even doorbijten om de inloopperiode te overbruggen, maar eens je het systeem onder controle hebt is het een handige tool.
[Paul Liekens]
Voor de mobiele toestellen is er een app, die o.a. met deze commando's werkt:

http://netherlands.nuance.com/consumenten/product/dragon-voor-pc/index.htm

 


 
 
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop



[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** BASE Company en netwerkpartners positieve uitschieters in BIPT prijsbarometer
De resultaten va de  BIPT studie zijn te vinden op http://www.ibpt.be/ShowDoc.aspx?levelID=656&objectID=3999&lang=nl

*** Scarlet Trio, het nieuwe pack van Scarlet voor 39 euro per maand
Scarlet werpt zich steeds nadrukkelijker op als de lowcost referentie op de telecommarkt en komt prijsbewuste klanten tegemoet. Na de volledige herziening van zijn mobiel aanbod lanceert Scarlet een aanbod met internet + tv + vaste telefonie voor 39 euro per maand.
http://www.scarlet.be

*** Plopsa biedt bezoekers gratis wifi via Telenet-hotspots
In Plopsaland De Panne installeerde Telenet op 10 strategische locaties een draadloos netwerk. In Plopsa Indoor Hasselt werd het hele horecagedeelte uitgerust met een hotspot. Telenet-internetklanten melden gratis aan met hun logingegevens en surfen zo veel als ze willen. Andere bezoekers kunnen in de Plopsa Winkels in Plopsaland De Panne en Plopsa Indoor Hasselt een voucher afhalen om gedurende 1 uur gratis op het netwerk te surfen.
http://www.plopsa.be

*** LaCie introduceert een softwareupdate voor het NAS OS 3-besturingssysteem. Dankzij versie 3.1 verhogen gebruikers de RAID 5-schrijfsnelheid met 25 procent. Daarnaast biedt de update uitgebreide hybride cloud-opties en extra functies voor professionals. De professionele opslagoplossingen LaCie 5big NAS Pro en 2big NAS zijn beide uitgerust met NAS OS 3.
http://www.lacie.com/be/products/product.htm?id=10584

***HERE lanceert HERE Drive+ voor alle Windows Phone 8-smartphones
Nieuwe, innovatieve mogelijkheden in HERE Drive(+) en HERE Transit
http://newsroom.nokia.be/here-lanceert-here-drive-voor-alle-windows-phone-8-smartphones/

*** Lenovo introduceert nieuwe ThinkCentre desktop PC’s voor zakelijk gebruik: de ThinkCentre M93p, ThinkCentre M93z en ThinkCentre M83. De desktop PC’s onderscheiden zich door hogere productiviteit en lagere kosten dankzij de nieuwste 4e generatie Intel Core processors en minder energieverbruik.
http://shop.lenovo.com/be/en/desktops/thinkcentre/

*** Nokia introduceert de Nokia Lumia 925 vanaf eind augustus 2013 in België in wit, grijs en zwart. Deze high-end smartphone van Nokia valt op door zijn vormgeving met metalen behuizing. In de polycarbonaat achterzijde zijn subtiel de 8.7 MP-camera met Carl Zeiss-lens geplaatst, die beschikt over de laatste PureView-camera-innovaties, zoals optische beeldstabilisatie.  Uiterst heldere en scherpe foto’s en video’s, ook bij bijzonder slecht licht, zijn hierdoor gegarandeerd.
http://newsroom.nokia.be/nokia-lumia-925-vanaf-eind-augustus-2013-verkrijgbaar-in-belgie/

*** TRENDnet, gespecialiseerd in hardware voor bekabelde en draadloze netwerken, kondigt de lancering aan van de USB 3.0 HD TV Adaptor, model TU3-HDMI, die ervoor zorgt dat je de beelden van een Windows-gebaseerde computer kan bekijken via een monitor, ontvanger of projector van een HD TV met een HDMI-poort.
http://www.trendnet.com/products/proddetail.asp?prod=300_TU3-HDMI&cat=177#prettyPhoto

*** Adobe Anywhere voor video nu beschikbaar
Nieuw collaboratief platform pakt grootste uitdagingen in videoproductie aan
http://www.adobe.com/products/adobeanywhere.html.
Meer informatie over Adobe Broadcast Solutions is te vinden op
http://www.adobe.com/go/broadcast.

*** Volg de paus op Twitter, en verdien een aflaat, zegt het Vaticaan!
http://www.theverge.com/2013/7/17/4531048/follow-pope-twitter-indulgence-purgatory

*** Een aanrader om te lezen (Engels): Why you should deactivate your Facebook account
http://www.theage.com.au/digital-life/digital-life-news/why-you-should-deactivate-your-facebook-account-20130714-2py1a.html

*** Apple heeft een 14.000 obscure of mogelijk beledigende woorden die niet als suggestie verschijnen wanneer je typt...
http://arstechnica.com/apple/2013/07/drunkard-homoerotic-and-other-words-your-iphone-wont-help-you-type/


Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet



ANJI BEE - LOVE ME LEAVE ME

[lounge] Deze dame brengt zelf een podcast, ChillCast. Haar nieuwe song, Love me Leave me, werd al door verschillende andere artiesten gecovered. Op de Soundcloud pagina van de artieste kan je de remixes beluisteren. En op haar eigen site vind je meer info en nog meer songs.
http://www.anjibee.com/2013/07/10/2nd-love-me-leave-me-remix-single-released/
https://soundcloud.com/anjibee


RISING APPALACHIA - CLUCK OL'HEN
[ethnic rock/folk] Oude muziek in een digitaal jasje gestoken, waarbij de violen elektrisch werden, de bas zwaarder. Maar het echte folk timbre valt niet te ontkennen. Meer muziek ontdek je bij het vernieuwde MySpace. Absoluut de moeite waard om te ontdekken!
https://myspace.com/risingappalachia/music/songs
https://soundcloud.com/risingappalachia


LISA ALMA - OUTBALANCEB
[Lounge elektro] Een heel heldere vrouwenstem, afwisselende ingehouden ritmes. Een mooie begeleiding ook. Dat is wat deze Lisa Alma biedt. Bij Soundcloud kan je verschillende songs beluisteren. Meer info op de eigen website, die trouwens origineel is van concept.
https://soundcloud.com/lisa-alma
http://www.lisaalma.com/


EMIKA: WICKED GAME
[Lounge] Tja, we hebben nu eenmaal een boontje voor Lounge muziek, die zo relaxerend werkt en toch ook hoopvol, optimistisch stemt. Dit is een herwerking van Wicked Game van Chris Isaac. Indrukwekkend, netals de andere songs bij SoundCloud.
https://soundcloud.com/emika
https://soundcloud.com/emika/wicked-game


VRIJDAG HOORSPELDAG: DE BESTRAFTE PREUTSHEID

Een hoorspel uit 1962 - dus meer dan 50 jaar oud eigenlijk. Het voelt wat ouderwets aan, maar niet gedateerd, omdat het gewoon heel mooi gebracht is, met uitstekende acteurprestaties van o.a. Harry Bronk, Jan Borkus, Jos Brink, Chiel de Kruijf. Het is een tijdloos thema: Don Pedro is ontroostbaar van liefdesverdriet. Zijn voormalige knecht, Hernando, komt hem opzoeken na 3 jaar in het leger. Ze spreken af: als Hernando het kamermeisje Eleonora kan verleiden, dan mag hij Don Pedro helpen om Eleonora’s meesteres, Dona Fulvia, te veroveren. Een gezellige komedie!
http://hoorspel.wordpress.com/2011/07/28/de-bestrafte-preutsheid/







Voor u gelezen op

 _            _ _   _           
| |          (_) | | |          
| |___      ___| |_| |_ ___ _ __
| __\ \ /\ / / | __| __/ _ \ '__|
| |_ \ V  V /| | |_| ||  __/ |  
 \__| \_/\_/ |_|\__|\__\___|_|  




@ereadersnl: Google lanceert Play Books in Nederland en stunt met ebookprijzen http://t.co/QMPJhRDeqZ

@lemondefr: Comment Graph Search va affecter votre profil Facebook : explications en patates, et quelques conseils http://t.co/HuLvckJyq1 #rediff

@thecfactorybe: Twaalf jonge reclameleeuwen tonen hun talent http://t.co/woNCGjaiFL via @thecfactorybe

@Microsoftbe: Vraag je je af wat het verschil ik tussen Office en Office 365? Lees het hier  @MicrosoftKMO http://t.co/SIdCcOyJYN

@marcelbieman: #IPad werkt niet goed voor blinden! @audiohorison http://t.co/3nzLiUzEUm

@Inspirationf: Content Management Systems: Choosing the Right One for Your Business Needs [Infographic] http://t.co/26N6XNPG71

@StKonrath: More trackers than EBay: Some publishers have turned into cookie monsters, by @Kantrowitz http://t.co/k33nmw00h5





Netties werkt samen met:



EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Een vriendschap, gebaseerd op business, is beter dan een business gebaseerd op vriendschap.
-John D. Rockefeller-


 
De nieuwe oogst


   
CLICKLESS MENU: CONTEXT MENU OPENEN
Wanneer je een tekst wil kopiëren, moet je die selecteren en dan via de klik rechts een context menu openen. Deze add-on voor Firefox zorgt ervoor dat het contextmenu automatisch verschijnt wanneer je de cursor boven de geselecteerde tekst houdt. Het is niets revolutionairs, maar maakt het weer wel wat gemakkelijker!
[Taal: ENG]
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/clickless-menu/
http://www.makeuseof.com/tag/clickless-menu-pop-open-a-menu-upon-highlighting-text-firefox/


CSS MATIC: CSS CODE GENEREREN

Er zijn heel wat websites waar je CSS code kan genereren. Handig voor de ontwikkelaar die wel een idee heeft voor een lay-out, maar niet weet hoe die te ontwikkelen.
Deze website bevat een schat aan codes, en is een uitstekende CSS generator.
[Taal:ENG]
http://www.cssmatic.com/
http://www.makeuseof.com/tag/cssmatic-quickly-conveniently-create-css3-stylesheets-through-multiple-online-tools/


FLAGFOX: WAAR STAAT DE SERVER VAN EEN WEBSITE?
Browser extensie voor Firefox en Chrome
Sommige extensies voor de browser doen maar één taak, maar wel een taak die ze goed uitvoeren en die je heel wat informatie kan verschaffen. Zoals deze: die zet in de URL balk van je browser de vlag van het land waar de server van die website staat. Het kan je ook helpen om phishing aanvallen te ontdekken.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/flagfox/
https://chrome.google.com/webstore/detail/flag-for-chrome/dbpojpfdiliekbbiplijcphappgcgjfn?hl=en


NOTELAKE: NOTITIES ALS WEBDIENST

Een gratis webdienst waarmee je je notities online kan bewaren. De interface is minimalistisch, maar erg efficient. Inloggen doe je met je Google account, en dan kan je verschillende notebooks toevoegen, waarbij je je notities heel simpel kan neerschrijven. Het mooie is dat je de notities ook als gewoon tekstbestand kan exporteren. En dat er een app  van deze tool bestaat voor de Chrome browser van Google.
http://notelake.com/
https://chrome.google.com/webstore/detail/notelake/ehlkoaekccfjgiimaflgcbddgmfciilo
http://www.makeuseof.com/tag/notelake-note-taking-web-app/


DEALANGEL: HOTELPRIJZEN
Ga je op reis, of plan je een zakelijke uitstap? Dan moet je natuurlijk op voorhand een hotel boeken. Er zijn tal van websites waar je dat kan doen, maar zelf elke website van elke keten bezoeken zou je veel te ver leiden. Deze website is een prijsvergelijker die heel wat hotels in zijn bestand heeft. Voor België is het aanbod nog wat schaars - vraag je om een hotel in Antwerpen dan krijg je ook hotels in Brussel en Leuven bijvoorbeeld, maar voor de VS zal deze tool je uitstekend kunnen helpen.
[Taal: ENG]
http://www.dealangel.com/
http://www.makeuseof.com/tag/dealangel-find-the-best-hotel-deals-to-make-your-vacation-inexpensive/


SONGDROP: ONLINE FAVORIETEN

Waarom zou je songs downloaden, als je ze online beluisteren kan? Het probleem is natuurlijk dat je favoriete songs op verschillende webdiensten verspreid zitten - Soundcloud, MySpace, Jamendo, Youtube, ... Deze webdienst kan helpen: hij onthoudt de plek waar jouw favoriete songs staan, en biedt bovendien een interface om naar die songs te luisteren.
[Taal: ENG]
https://songdrop.com/
http://www.makeuseof.com/tag/songdrop-one-dashboard-to-listen-to-your-favorite-songs-from-youtube-soundcloud-more/


COLLECTIVE.LI: LEG COLLECTIES AAN EN DEEL ZE
Je kent ongetwijfeld Pinterest, de webdienst / app waarmee je foto's die je online vindt of zelf gemaakt hebt kan "vastpinnen", en collecties kan aanleggen rond een bepaald thema. Collective.li doet iets gelijkaardigs, maar toch met een verschil. Je kan namelijk je collectie in aparte vormen steken, waar je bij Pinterest alle gepinde afbeeldingen in hetzelfde formaat moet vertonen. Om uit te proberen dus!
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/tag/collective-li-create-personal-collections-share-them-over-the-web/
http://collective.li/


TWITLAMP: ORDE IN JE TWITTER TIJDLIJN
In je tijdlijn staan alle mogelijke tweets gewoon door elkaar. De webdienst TwitLamp wil daarin orde scheppen. De tweets in jouw tijdlijn worden namelijk in categorieën gestopt, zoals foto's, video's, audio, links, tekst en hashtags. Die categorieën verschijnen als tabblaadjes. Om uit te proberen.
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/tag/twitlamp-browse-twitter-in-a-more-convenient-manner-by-categorizing-tweets/
http://twitlamp.com/


DROPTASKS: BEHEER JE TAKEN
Een gratis webdienst waarmee je taken, zowel persoonlijk als professioneel of in groep, gemakkelijk kan beheren. Je kan taken aanmaken, verdelen in groepen en subgroepen, en aan bepaalde groepsleden toewijzen. Make Use Of heeft een uitstekende uitleg van de tool.
[Taal: ENG]
https://www.droptask.com/
http://www.makeuseof.com/tag/cool-websites-and-tools-july-10th-2013/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS:WERELDRADAR
Een reissite die volgens een origineel concept werkt: de site gaat namelijk op verschillende andere reissites de beste reizen zoeken. Daarbij moet jij niet zeggen naar welk land je wil gaan, je moet enkel zeggen hoe groot je budget is, met hoeveel personen je wil reizen, en hoeveel nachten je weg wil/kan. Goede reis!
[Taal: NL]
http://wereldradar.nl/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: THUIS AFGEHAALD
Vaak gebeurt het dat je lekker gekookt hebt, maar dat je teveel maakt- de ingrediënten die je kopen moet zijn bijvoorbeeld geschikt voor 4 personen, en je hebt maar één gast aan tafel. Eigenlijk zou het bes praktisch zijn indien je op dat moment die maaltijd te koop kon stellen - iemand anders heeft dan lekker zelfgemaakt eten, aan een goedkope prijs. Deze site wil bemiddelen tussen de eters en de aanbieders van eten. Het concept is goed gevonden en goed uitgewerkt (gerangschikt op locatie), maar het is, zoals bij vele sites die het moeten hebben van door de gebruiker aangebrachte content, een kwestie van de kip en het ei: er moeten eerst voldoende aanbieders van eten zijn, vooraleer de site een succes kan worden. Je kan ook op bestelling werken en afspreken met de kok wanneer hij voor jou een "restje" heeft. Vaak gaat het ook om ingevroren maaltijden zoals soepen.
[Taal: NL]
http://www.thuisafgehaald.be/
http://www.thuisafgehaald.be/hoe-werkt-het/item144


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: 21 JULI EN DE BELGISCHE MONARCHIE

21 juli 2013 wordt een historische dag in België: dan draagt Koning Albert zijn koningschap over aan zijn zoon, nu no Prins Filip. Op deze site lees je alles over de feestelijkheden- en vind je vele foto's van het koninklijke paar.
[Taal: NL]
http://www.21juli.monarchie.be/


VRIJDAG MULTIMEDIA: LOTTA VAN DROOM
Een fotografe die erg aparte ideeën heeft bij haar foto's. Bijzondere ensceneringen tonen aan dat een fotograaf niet alleen ziet met zijn oog, maar ook met zijn hersenen, en dan vooral zijn fantasie. Om te ontdekken.
[Taal: NL]
http://1x.com/member/253004


VRIJDAG MULTIMEDIA: DE KRACHT VAN NEGATIEVE RUIMTE

Een reeks foto's die je hersenen aan het werk zetten, want na even kijken zie je altijd meer. Gewoon positief en negatief denken :)
[Taal: ENG]
http://www.behance.net/gallery/The-Art-of-Negative-Space/1316541


VRIJDAG MULTIMEDIA: GIVE UP
Een online game, waarbij je aan het begin enkel summiere instructies krijgt, en het voor de rest zelf moet uitzoeken. Behendigheid wordt dus getest, maar ook je logisch denken :)
[Taal: ENG]
http://www.newgrounds.com/portal/view/612985






Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com



 
Bij de collega's



*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be  


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/



- WhatsApp verandert van Business Model: jaarlijkse abonnementen
http://www.belgiancowboys.be/mobile/whatsapp-verandert-van-business-model-jaarlijkse-abonnementen/
- Instagram laat nu ook embedding toe
http://www.belgiancowboys.be/web/instagram-laat-nu-ook-embedding-toe/



*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
- Slim horloge volgt kinderen overal waar ze zijn
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3477982/2013/07/18/Slim-horloge-volgt-kinderen-overal-waar-ze-zijn.dhtml
- Google start verkoop e-books in Nederland
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3477421/2013/07/17/Google-start-verkoop-e-books-in-Nederland.dhtml
 
 
 


*** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.fan.tv/digitaal/


- Knippen en plakken in videofilmpjes
http://www.fantv.nl/digitaal/software/13545-knippen-en-plakken-in-videofilmpjes
- Kill Disk - Echt wissen!
http://www.fantv.nl/digitaal/software/17180-kill-disk-echt-wissen

 


*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
- Asus ziet het groots met 7 inch Fonepad 
http://www.elektrozine.be/ez/article/7429/Asus-ziet-het-groots-met-7-inch-Fonepad.html
- Een volledig opgeladen tablet, ook op reis
http://www.elektrozine.be/ez/article/7423/Een-volledig-opgeladen-tablet-ook-op-reis.html

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- Media Markt kiest Zanox België voor affiliate marketing
http://www.digimedia.be/News/nl/14773/media-markt-kiest-zanox-belgi-voor-affiliate-marketing.html
- Concurrentie: Brussel vraagt meer toegevingen van Google
http://www.digimedia.be/News/nl/14774/concurrentie-brussel-vraagt-meer-toegevingen-van-google.html
 
 

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Tip: kopieer enkel het actieve venster naar het klembord
http://computertaal.info/2013/07/16/tip-kopieer-enkel-het-actieve-venster-naar-het-klembord/
- ICT Parels gezocht oftewel summerschool « zoektocht naar speciaal begaafden »
http://computertaal.info/2013/07/15/ict-parels-gezocht-oftewel-summerschool-%c2%ab-zoektocht-naar-speciaal-begaafden-%c2%bb/


*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Google activeert anderhalf miljoen Android-apparaten per dag
http://tweakers.net/nieuws/90318/google-activeert-anderhalf-miljoen-android-apparaten-per-dag.html
- Tweaker plaatst met fietsdynamo oplaadbaar accupack-project op Kickstarter
http://tweakers.net/nieuws/90319/tweaker-plaatst-met-fietsdynamo-oplaadbaar-accupack-project-op-kickstarter.html


*** DATANEWS
http://www.datanews.be


- Opnieuw iPhone-gebruiker geëlektrocuteerd in China
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/opnieuw-iphone-gebruiker-geelektrocuteerd-in-china/article-4000354065223.htm
- HTC bekampt Samsung met mini- en maxi-smartphone
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/htc-bekampt-samsung-met-mini-en-maxi-smartphone/article-4000353539093.htm



*** MOBILEREVOLUTION
http://www.themobilerevolution.be/

- Review Huawei Ascend P6 (€ 399)
http://www.themobilerevolution.be/2013/07/review-huawei-ascend-p6/
- Logitech toetsenborden niet vies van een triootje, bij voorkeur in de zon
http://www.themobilerevolution.be/2013/06/logitech-toetsenborden-niet-vies-van-een-triootje-bij-voorkeur-in-de-zon/




 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


 
STARTEN MET WIN8: IE

Wanneer je de IE browser opstart vanuit het startscherm met de tegeltjes, dan zal je even verbaasd opkijken: de browser wordt gestart in volledig versie, zonder knoppenbalken, menu's, zijbalken. En wat nu?
Geen nood. Klik rechts op een lege plek van de pagina, of veeg je vinger (of cursor) van de bovenkant van het scherm naar beneden, en je zal een reeks opties zien om tabs te maken en van tab te wisselen, een Refresh button, een "Zoeken" (Find) tool, en de mogelijkheid om links naar websites vast te pinnen op de Startpagina.
http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/50-windows-8-tips-tricks-and-secrets-1028220/2#articleContent


STARTEN MET WIN8: SPELLINGCONTROLE
De meeste Windows 8 Apps hebben een spellingcontrole wanneer je tekst moet invoeren. Die werkt zoals je gewoon bent bij Office: tip je een woord fout, dan worden onder het woord rode stippellijntjes gezet. Klik rechts op het woord, en je krijgt suggesties voor het juiste woord, of alternatieve woorden. Is het een woord dat je vaak gebruikt, zoals de naam van een product, dan kan je uit dit context menu kiezen om het woord te laten opnemen in je spellingslijst.
http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/50-windows-8-tips-tricks-and-secrets-1028220/2#articleContent


STARTEN MET WIN8: TWEE APPS NAAST ELKAAR DRAAIEN
De apps van Windows 8 zijn "overheersend", wat wil zeggen dat zij in volledig scherm draaien, en je dus niet, zoals bij de klassieke Windows, met vensters kan werken in cascade of boven elkaar. Toch is er een mogelijkheid om twee apps naast elkaar te zetten. Je kan namelijk in een app een vegend gebaar van links uit maken, en de laatste app die je gebruikte, zal tot thumbnail verkleind worden; laat die zakken, en een app zal nu in een zijbalk staan, terwijl de andere app de rest van het scherm in beslag neemt. Met een vegend gebaar kan je dan tussen beiden wisselen.
http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/50-windows-8-tips-tricks-and-secrets-1028220/2#articleContent


STARTEN MET WIN8: PROGRAMMA'S DRAAIEN ALS ADMINISTRATOR
Sommige programma's moet je draaien met admin-rechten, dus rechten als systeembeheerder, vooraleer ze echt goed werken.  Heb je een app vastgepind op je startschem, dan is het oude context-menu niet beschikbaar. Maar je kan wel rechts klikken op het tegeltje van de app, en als de optie beschikbaar is om de app als admin te draaien, zal je hem nu zien (Run As Administrator).
http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/50-windows-8-tips-tricks-and-secrets-1028220/2#articleContent


STARTEN MET WIN8: EEN GROTE TEGEL VERKLEINEN
Je zal het al bemerkt hebben: sommige Live tegelsop je startscherm zijn groot, en andere dan weer klein. Klik rechts op een tegeltje, en je krijgt enkele opties. Een daarvan is de optie om een tegel te verkleinen - kies daarvoor "smaller" of kleiner. Dat zal de omvang van de tegel tot de helft verminderen, en heb je weer kostbare schermruimte gewonnen.
http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/50-windows-8-tips-tricks-and-secrets-1028220/2#articleContent



 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

DROP N SYNC: FACEBOOK FOTO'S

Windows - Freeware
Een prima tool om foto's naar je Facebook te synchroniseren, of om een back-up te maken van je foto's daar. Let wel op: tijdens installatie moet je een optie uitvinken om een speciale toolbar te installeren, want anders heb je weeral de zoveelste balk in je browser!
http://www.makeuseof.com/tag/drop-n-sync-have-images-synchronized-between-facebook-your-computer/
http://www.dropnsync.com/


EUSING MAZE LOCK: JE COMPUTER VERGRENDELEN
Windows - freeware
Bij vele smartphones kan je je vergrendelde scherm vrij maken, door een bepaald patroon te tekenen op je scherm. Deze software voegt die mogelijkheid toe aan je desktop computer. Je kan kiezen tussen een rooster van 3x3, 4x4 of 4x5 contactpunten.
http://www.makeuseof.com/tag/eusing-maze-lock-unlock-computer-screen-lock/
http://www.eusing.com/mazelock/pclock.htm


SYSTEM SPEC: INFORMATIE OVER JE SYSTEEM - OOK PORTABLE

Windows 2000/XP/Vista/7 - 0,9 MB - freeware
Deze tool geeft bliksemsnel alle relevante informatie over de soft- en hardware van je systeem. Het handige eraan is dat het ook een "portable" app is, wat wil zeggen dat je dit progje ook op een USB stick kan zetten, en op elke computer kan draaien.
http://www.alexnolan.net/
http://www.chip.de/downloads/System-Spec_50303824.html


SOTHINK FLASH DOWNLOADER
Windows all - Mac OS - 0,125 MB - freeware
Dit is een add-on voor Firefox, waarmee je Flash content uit je browser ook op je eigen computer kan bewaren, zoals spelletjes, presentaties, filmen. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je inbreuk gaat maken op de auteursrechten, maar een kopietje voor eigen gebruik, wanneer je offline bent, moet kunnen, niet?
http://www.sothink.com/
http://www.chip.de/downloads/Sothink-Flash-Downloader-For-Firefox_32545397.html


COMIC STRIP IT: ZELFSTRIPS MAKEN

Android - 5 MB
Een heel leuke tool: van foto's die je zelfgemaakt hebt, kan je strips maken. Je kan de foto's halen uit je foto album op je toestel of nieuwe foto's maken en gebruiken. Voeg de gewenste foto's toe aan de app, zet ze in de kadertjes, voeg tekstballonnen toe of special effects.  En hups, je hebt een strip die je ook kan delen via de sociale netwerken. Van de app bestaat een gratis LITE versie maar de PRO kost $1,42.
http://www.makeuseof.com/tag/comic-strip-it-create-comic-strips-on-your-device-share-them-online-android/
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.roundwoodstudios.comicstripitpro&feature=more_from_developer#?t=W251bGwsMSwxLDEwMiwiY29tLnJvdW5kd29vZHN0dWRpb3MuY29taWNzdHJpcGl0cHJvIl0   

FASTKEYS: TAKEN AUTOMATISEREN
Windows - freeware
Deze software zorgt ervoor dat je bepaalde taken onder een toets kan programmeren. Bovendien worden sommige opties, die je in vorige versies van Windows had, terug mogelijk in je Windows 8 computer. Het context menu dat je oproept door rechts te klikken, bevat heel wat opties, maar je kan het nog verder aan je persoonlijke smaak aanpassen.
http://fastkeys.vze.com/
http://www.makeuseof.com/tag/fastkeys-customizable-automation-software-to-do-almost-anything-windows/


LOOKUP COMPANION FOR WIKIPEDIA
Extensie voor Chrome - freeware
Deze extensie voor de Chrome browser maakt het gemakkelijker om iets op te zoeken in Wikipedia: na installatie verschijnt er rechts bovenaan in de Chrome browser een kleine W. Klik je daarop, dan wordt een venter als pop-up geopend. In dat venster geef je dan je zoekterm in, en je krijgt ook het antwoord in dat venster. Daardoor worden de reeds geopende tabs ongemoeid gelaten.
https://chrome.google.com/extensions/detail/dhgpkiiipkgmckicafkhcihkcldbdeej?hl=de
http://www.chip.de/downloads/Lookup-Companion-for-Wikipedia_42644301.html


PREZI DESKTOP: PRESENTATIES
Windows all - demo (koopprijs vanaf 5 euro per maand)
Wellicht ken je Prezi als de gratis webapp waarmee je heel gemakkelijk mooie presentaties online kan maken. Anders dan bij Powerpoint kan je echt spelen met deelementen zoals tekstblokken, afbeeldingen, animaties. Nu is er ook een versie die je kan downloaden en op je desktop kan gebruiken. Deze demo is gratis, maar wil je de tool echt gebruiken, dan moet je hem aankopen en kost het je minstens 5 euro per maand.
http://www.chip.de/downloads/Prezi-Desktop_63142579.html
https://prezi.com/


VRIJDAG: MOBIEL EN BELGSICH: SMARTPHONE POSTKAART
Met deze app kan je van een foto op je smartphone een postkaart maken: download de app, neem een foto van je smartphone, voeg een persoonlijke boodschap toe, en verzend. Je moet wel virtuele postzegels aankopen, want het kaartje wordt via de gewone post verstuurd.
En, heerlijk: de app is verkrijgbaar voor Android, iOS, Windows Phone, Symbian (Nokia) en BlackBerry.
http://www.bpost.be/site/nl/residential/letters-cards/cards-envelopes/mobile_postcard.html


VRIJDAG MOBIEL EN BELGISCH: EASY-PHOTOPRINT
Windows RT
Deze gratis app laat je toe om heel simpel foto's te printen vanop Windows RT smartphones en tablets, naar een compatibele PIXMA printer, via een WiFI netwerk. Je kan afdrukken met of zonder witrand, een of meerdere exemplaren, en er is ondersteuning voor JPEG, BMP, GIF en PNG.
Instructies vind je op deze site
http://nl.canon.be/For_Home/Product_Finder/Multifunctionals/Inkjet/PIXMA_Easy_Photo_Print_WindowsRT_App/support/
 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.



 
 

Het laatste woord....



 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004



Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste. 


 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Echte vrienden steken je niet in de rug, maar in je borstkas.
-Oscar Wilde-