netties banner

 
 


Verschijnt iedere zaterdag

Deadline van volgende editie: 
29/3/2012
om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be




INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord




Enkele lezers op Twitter:
http://www.twitter.com/marijkepante
http://www.twitter.com/helalalphen
http://www.twitter.com/pietr
http://www.twitter.com/hewlettt

Uw naam hier? Meld u aan!

NeTTieS
Jaargang 16
Nummer 743 van 24/3/2012



Gegroet lezer,

Heerlijk, zo'n lentedagen... Wij zijn alvast in de tuin aan de slag geslagen, en hebben wat uit hun kluiten gewassen struiken gesnoeid. Wat een verschil, en wat een ruimte nu in de tuin. Struiken mag u tussen haakjes gerust verwijderen, maar bomen mag u niet zonder boe of ba omzagen. De berkenboom die in de tuin staat moet bijvoorbeeld behouden blijven.

Wat treft u in dit nummer aan? Onder andere een lofzang op het papieren boek, nieuwe manieren van betalen met PayPal, en nieuws uit de wereld van de piraterij - dat bewijst dat de geschiedenis zich heerhaalt. Verder deze week ook een reeks apps voor de Chrome browser, en enkele tips over hoe u de ouderlijke controle in Windows instellen moet. U ziet het: wij hebben u weer heel wat werk bezorgd!

Snel aan de slag - maar vergeet niet van het lentezonnetje te genieten! Veel leesplezier, en bij leven en welzijn tot volgende week.


Hilde




Netties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php

Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 



 
verkenner
                    banner
 
 


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.



PAYPAL BRENGT NIEUW MOBIEL BETAALSYSTEEM
PayPal Here is vooral bedoeld voor KMO


Een van de redenen waarom Apple zoveel succes heeft met zijn ecosysteem iPad/iPhone/iTUnes, is het feit dat alle betalingen met één simpele klik kunnen gebeuren. Een  app aankopen of een song, film in de iTunes Store of App Store is zo simpel en veilig.

Bij de andere mobiele besturingssystemen ontbreekt helaas nog altijd dat gemak bij betaling. Bij sommige toestellen wordt een aankoop verrekend via de factuur van je mobiele provider. Bij andere aankopen kan je dan weer werken met een betaling via de computer en je credit card. PayPal lijkt nog altijd niet doorgedrongen in de mobiele wereld.

Daar wil PayPal nu verandering in brengen me een nieuwe dienst: PayPal Here. Dat is een combinatie van een gratis app, en een kleine kaartlezer, waarmee winkeliers met een iPhone of Android een betaling kunnen verwerken. Zij moeten daarvoor een kaart in de kaartlezer stoppen, of een kaart of check scannen. Het is echter ook mogelijk om de informatie op de kaart manueel in te voeren in de app. De winkelier kan ook een factuur zenden en vanuit de app een payPal betaling aanvaarden. Hoe het juist in zijn werk gaat, zie je in een fotoreportage bij The Verge.
http://www.pcworld.com/article/251957/paypal_unveils_mobile_payment_system_for_small_businesses.html
http://www.theverge.com/2012/3/15/2874647/paypal-here-credit-card-reader-pictures


PAST PAYPAL CENSUUR TOE?
Vraagt aan uitgevers om bepaalde erotica boeken te verwijderen


Wie grenzen stelt, creëert grensgevallen. Het is een mooie spreuk die we onlangs hoorden in een uitzending van "Interne Keuken". En het is een leuze die PayPal aan den lijve ondervonden heeft in de voorbije weken. We blijven dus nog even bij deze betaalprovider.

Die wordt immers op allerlei websites gebruikt, meestal voor kleinere bedragen. En als een van de weinige betaalproviders laat PayPal ook toe dat je via jouw account daar betaalt voor erotische e-boeken. Geen probleem, zal je zeggen. Erotica moet er zijn, erotica is niet verkeerd, integendeel: het kan een seksuele honger opwekken - die elk dan op zijn eigen manier invult.

Maar wat als die erotica onderwerpen behandelt die niet alledaags zijn? Verhalen waarin verkrachting, bestialiteit, incest voorkomen? Sommigen vinden dat het moet kunnen - het beantwoordt aan een geheim verlangen, dat prikkelt, en er wordt niemand kwaad mee gedaan. Anderen vinden dat het niet kan - want het zou sommige zieke geesten wel eens op ideeën kunnen brengen.

Tot die laatste categorie behoort PayPal. In februari contacteerde het e-book uitgevers waaronder Smashwords, en vroeg hen die bepaalde erotische titels te verwijderen - zoniet zou hun account stopgezet worden. Waartoe PayPal natuurlijk het volste recht heeft, want het bepaalt zelf haar gebruiksvoorwaarden. Maar voor uitgevers zoals Smashwords ruikt dit naar censuur. Het bracht de eis van PayPal dan ook naar buiten, waarna er een hele discussie ontstond over het feit of PayPal censuur mocht toepassen.

De ruchtbaarheid heeft er in elk geval voor gezorgd dat PayPal haar standpunt licht aangepast heeft: enkel e-boeken die afbeeldingen bevatten die mogelijk illegaal zijn (zoals seks met minderjarigen) zouden geweerd moeten worden, niet volledige categorieën boeken.

Meer achtergrond bij AuctionBytes, en de blogposting van PayPal zelf.
http://www.auctionbytes.com/cab/cab/abn/y12/m03/i13/s02
https://www.thepaypalblog.com/2012/03/update-paypal%E2%80%99s-acceptable-use-policy/


TWEET-A-BEER: EEN RONDJE VOOR IEDEREEN!
Maar wie gaat er nu in een café zitten twitteren?


Het idee lijkt leuk, op het eerste zicht. En op South by Southwest, waar het voorgesteld wordt, zal het ongetwijfeld de nodige aandacht krijgen. Maar is het ook leefbaar? Wij meenden oorspronkeijk van niet. Maar wat denk jij?

Het idee is afkomstig van Tweet-a-Bar, dat hiervoor gebruik maakt van Chirpify, een e-commerce platform waarbij je kan kopen en verkopen, of geld kan doneren. Daarbij moet je dus wel je twitter account koppelen aan je PayPal account. En daarna kan je een biertje trakteren aan je twitter-vrienden, in schijven van 5 dollar.

Het bezwaar dat wij meteen maakten toen wij over deze app lazen, was dat het helemaal niet de sfeer kan weergeven van het rondjes geven in een écht café. Daar trakteer je aan je vrienden die mee aan de tafel zitten. Via Twitter een pintje aanbieden aan iemand, waarvan je niet eens weet waar hij zit, is dat niet wat zielig?

Maar het blijkt dat die app daar ook aan gedacht heeft. Wanneer je iemand een biertje trakteert, kan je een tekst toevoegen waarom je dat doet. En je kan een plek voorstellen waar jullie samen dat biertje zouden kunnen drinken.

Met andere woorden, dit is eigenlijk een aanmoediging om elkaar in levende lijve te ontmoeten. Een opvolger van de Twunch misschien? Dat concept heeft, tussen haakjes, verleden week zijn eerste verjaardag gevierd, met Twunches in het hele land. Misschien is het gemakkelijker om elkaar te ontmoeten voor een pintje, in plaats van een hele maaltijd? Vooral dan wanneer je weet dat het biertje, schuimend, betalend en al, op jou staat te wachten - in het gezelschap van je medetwitteraars?
http://mashable.com/2012/03/08/tweet-a-beer-app-paypal/#53011All-Done
http://tweet-a-beer.com/


CROWDFUNDING IS DE TOEKOMST?
Nieuwe vorm van fondsenwerving kan financieel landschap overhoop gooien


Het internet heeft heel wat veranderd, vooral op economisch vlak. Er zijn nieuwe vormen ontstaan van handel doen - denk maar aan de webshops, de online veilingen. Maar sommige andere vormen van handel zijn dan weer verdwenen - wat o.a. het geval is bij de groothandel. Elke detailhandel kan voortaan rechtstreeks bij de leverancier inkopen, zelfs al bevindt die zich aan het andere eind van de wereld, de tussenhandelaar werd uitgeschakeld.

De laatste tijd begint zich een nieuwe trend af te tekenen in de interneteconomie, die voor grote gevolgen kan zorgen. In de VS is namelijk een wet goedgekeurd op Crowdfunding: elk bedrijf kan voortaan, vanaf dag 1, "publiek gaan", dat wil zeggen fondsen werven bij het publiek in ruil voor aandelen. Vroeger moest je eerst het bedrijf uitbouwen, meestal met de hulp van "angel investors", privé beleggers, waarna je, mits aan strenge voorwaarden, op de beurs aandelen kon verkopen om daar fondsen te werven. Denk maar aan Facebook: dat heeft nog maar pas zijn aandelen op de beurs gebracht, en je kan Facebook moeilijk een beginnend bedrijf noemen...

Dit zou, aldus een artikel in AllThingsD, tot een hele reeks nieuwe bedrijven leiden. Bemiddelaars zullen opstaan om voor de startende bedrijven alle papierwerk te verrichten, om de bedrijven op hun ernst en overlevingskansen te onderzoeken, enz.

Want de belegger moet natuurlijk beschermd worden tegen fraude. Het bijzondere aan dit systeem is echter dat die fraude zo goed als onbestaande is: in het VK is crowdfunding al toegelaten; de koploper op dat vlak, Crowdcube, meldt dat er geen enkele fraude is gepleegd tot nu toe.

Meer uitleg over dit alternatieve systeem waarbij ook de gewone man kan investeren in startende bedrijven waarin hij gelooft bij AllThingsD.
http://allthingsd.com/20120315/the-new-law-that-will-turn-the-start-up-world-upside-down-crowdfunding/


KIES JE BINNENKORT NAAST WIE JE ZIT IN HET THEATER?
KLM doet het al op haar vliegtuigen...


Er is niets ergerlijkers dan uren te moeten zitten naast een bepaalde persoon, die gewoonten heeft die jij onhebbelijk vindt. Iemand die voortdurend met zijn been zit te wippen, je voortdurend stoort met zijn geweeklaag over zijn job en zijn vrouw die hem niet verstaat (in een omgeving waar je mag praten, zoals het vliegtuig), of snoepjes heel traag van hun papiertje ontdoet (in een omgeving waar het stil moet zijn, zoals het theater).

Maar anderzijds, wanneer je iemand naast je krijgt met wie het klikt, kan een lange vliegtuigreis veel aangenamer worden, omdat je bijvoorbeeld samen kan brainstormen, of net als de ander gewoon kan slapen. Dat is het idee wat er achter de "seatmates" zit. "Meet and Seat" is een systeem dat KLM invoert en waarbij je op voorhand zelf kan kiezen naast wie je zit tijdens een vlucht, op basis van gegevens over jou en je medepassagiers die gehaald worden uit Facebook en LinkedIn. Over dit systeem lees je meer bij The New York Times (1).

Nu is het de vraag of dit idee ook leefbaar is voor theaters. Want een persoon naast je die je ergert kan je plezier in het stuk vergallen. Een persoon echter die dezelfde interesses heeft als jij, en met wie je achteraf in de stalles kan praten over het stuk, kan een extra dimensie bezorgen aan jouw belevenis.  Daarover filosofeert The Guardian dan weer. (2)

Wij geloven wel in zo'n systeem. Maar alles hangt natuurlijk af van hoe eerlijk de mensen zijn op hun Linked-In of Facebook profiel. Staat daar bijvoorbeeld ook op dat zij teveel parfum ophebben, zodat je half bedwelmd in je stoel hangt? Dat ze een voorliefde hebben voor snoepjes met papiertjes? ....
http://www.nytimes.com/2012/02/24/business/global/selecting-a-seatmate-to-make-skies-friendlier.html?_r=2&partner=rss&emc=rss
http://www.guardian.co.uk/stage/theatreblog/2012/mar/09/theatres-choose-your-seatmates


INBED.ME: JEUGDHERBERGEN BOEKEN OP BASIS VAN WIE ER OOK NOG IS
Ook jeugdherbergen gaan de sociale toer op


We mogen dan met zijn allen high tech geworden zijn, en niet meer zonder onze gadgets kunnen, toch blijft het rondtrekken met de rugzak populair - vooral bij jongeren. Een rugzak die echter tegenwoordig ook de moderne communicatiemiddelen bevat, zodat je nooit zonder je virtuele vrienden valt, je reisverhaal meteen online kan zetten, maar ook je reis verder kan plannen, op basis van wat je via de virtuele wereld verneemt.

En net zoals in het vorig verhaal die sociale netwerken een belangrijke rol spelen bij het boeken van een vliegtuig of een zitplaatsje in een theater, zo spelen ze ook een rol bij de rugzaktoeristen die een slaapplaatsje zoeken in de jeugdherberg. Een nieuwe site, Inbed.me, laat de trekker namelijk zien wie er op een bepaald moment in deze of gene jeugdherberg aanwezig zal zijn, zodat ze verder kunnen afspreken, maar ook activiteiten samen kunnen plannen, en natuurlijk een plaatsje boeken in de jeugdherberg. Inbed.me is een project met Amerikaanse roots, en concentreert zich uiteraard rond slaapplekken en pensions in de VS. Maar het lijkt ons evident dat een dergelijke site, die het boeken van een slaapplaats combineert met de sociale netwerken, er binnenkort ook voor Europa (en dus ook voor België/Nederland) eraan komt.
http://pandodaily.com/2012/03/15/8102/
http://inbed.me/
 

RECHTER VERPLICHT RAPIDSHARE OM UPLOADS TE FILTEREN
Rechtbank in Duitsland bevestigt 3 vorige vonnissen


Vandaag enkele berichten uit de wereld van het delen van bestanden. Want de strijd is daar, met het oppakken van MegaUploade voorman Kim Dotcom, nog lang niet gestreden!

Een Duitse rechter heeft namelijk bevolen dat RapidShare, dat zijn wortels in Zwitserland heeft, proactief moet werken en de bestanden moet filteren die de gebruikers naar hun virtuele bewaarplaats uploaden. Nu heeft RapidShare in de voorbije jaren al vele inspanningen gedaan om samen te werken met auteursrechthebbenden, en inbreuken op die rechten zoveel mogelijk te beperken. Maar nog altijd onvoldoende, zo menen sommigen.

Zo was er recent een uitspraak van een lagere rechtbank, die nu dus door de hogere rechtbank bevestigd werd, in een zaak die aangespannen was door de muziekrechtengroep GEMA en de boekuitgevers De Gruyter en Campus, en waardoor RapidShare dus verplicht wordt tot het filteren van de uploads, om te vermijden dat boeken en muziek van beide groepen op de servers van RapidShare terecht zouden komen.

Gejuich bij de boekuitgevers in kwestie, maar RapidShare zelf zegt in een commentaar bij Torrentfreak dat het te vroeg is om te juichen, zolang de argumenten van de rechter niet bekend zijn. Daarvoor moet men de schriftelijke betekenis van het vonnis afwachten. Want in een vorig vonnis werd het hele RapidShare principe illegaal genoemd - en er zou wel eens grote kans kunnen zijn dat dit gedeelte niet bevestigd wordt, wat dan weer een overwinning zou zijn voor RapidShare.

Dat de rechter RapidShare zou verplichten tot proactief filteren, zou trouwens haaks staan op een vorig vonnis door het hoogste Europese Gerechtshof, dat in februari oordeelde dat sites die bestanden hosten niet verplicht kunnen worden om proactief te filteren...

Uiteraard kan je bij TorrentFreak weer heel wat commentaren lezen op deze zaak.
http://torrentfreak.com/court-orders-rapidshare-to-filter-user-uploads-120315/


PROCEDUREKWESTIES IN ZAAK KIM DOTCOM EN MEGAUPLOAD?
Krijgt in elk geval steun van Google in de rechtbank


Een verrassende wending in de zaak tegen MegaUpload, de filesharing dienst die met veel machtsvertoon afgesloten werd en waarvan de frontman, Kim Dotcom, in de gevangenis belandde. Een rechter van het Hooggerechtshof in Nieuw-zeeland heeft namelijk verklaard dat het bevel tot inbeslagname van de bezittingen van Kim Dotcom niet rechtsgeldig was ("null and void"). Niet op juridische gronden, wel om procedurefouten: de politie had het verkeerd soort bevel aangevraagd.

Gevolg: de kans zit erin dat alle bezittingen van de MegaUpload baas aan hem teruggegeven moeten worden. En dat zijn toch heel wat dollartjes... De details van de zaak lees je bij TorrentFreak (1).

Ondertussen krijgt MegaUpload hulp uit een onverwachte hoek: van Google. In een verzoekschrift dat Google ingediend heeft bij een federale rechtbank in Florda, heeft Google de verdediging op zich genomen van de file-hoster Hotfile - en indirect ook van MegaUpload. Google verdedigt Hotfile in een zaak die de MPAA aangespannen heeft, met het argument dat MPAA de rechtbank misleidt, en dat Hotfile beschermd is door DMCA's safe harbor. Zoals je weet, is in de Amerikaanse Digital Millennium Copyright Act voorzien dat er een "safe harbor", een veilige haven gecreëerd wordt. Diensten die bestanden hosten, zijn daarbij niet verantwoordelijk voor wat de gebruikers doen, en moeten enkel optreden indien een houder van auteursrechten wijst op een illegaal geüpload bestand.

De site Hotfile is het MPAA al lang een doorn in het oog; het behoort tot de reeks populaire diensten voor het hosten en delen van bestanden, die de belangengroepen van de film- en muziekindustrie graag zouden zien verdwijnen. Twee weken geleden had het MPAA aan een rechter gevraagd om Hotfile te laten sluiten. Dat is Google ter ore gekomen, dat meteen een "vriendschappelijk" verzoekschrift indiende, ter ondersteuning van Hotsite. Google wil namelijk niet dat er getornd wordt aan het safe-harbor principe, want dit zou op termijn ook het voortbestaan van Google in gevaar kunnen brengen, wanneer het zelf verplicht zou worden om allerlei verwijzingen uit haar zoekmachine te verwijderen, of bijvoorbeeld YouTube of Google Docs moet afsluiten omdat daar illegale bestanden zouden staan.

De argumenten van Google lees je eveneens bij Torrentfreak. (2)
http://torrentfreak.com/megaupload-seizure-order-null-and-void-says-high-court-120318/
http://torrentfreak.com/google-defends-hotfile-and-megaupload-in-court-120319/


THE PIRATE BAY GAAT DE PIRATENZENDERS ACHTERNA
Servers gaan in onbemande vliegtuigjes boven internationale wateren...


We blijven nog even in de wereld van het file-sharing en de piraterij. Een van de conclusies die je kan trekken uit de recente ontwikkelingen, waarbij de amusementsindustrie probeert strengere wetten op te leggen om piraterij tegen te gaan, is dat deze tak van de industrie het nog altijd niet begrepen heeft. Waarom pirateert de gebruiker content? Omdat hij die content vaak niet via legale wijze krijgen kan. Het internet heeft de facto alle grenzen weggeveegd, maar de content industrie lijkt nog altijd aan die grenzen vast te houden. Je kan niet verhinderen dat de gebruiker hier in België te weten komt dat er in de VS een steengoed nieuw feuilleton loopt op de tv. Maar hier in Belgiê kan je het niet bekijken - als de Belgische zenders het al uitzenden, zal het pas jaren later zijn. Wat doet de gebruiker? Juist, hij gaat naar plekken waar hij aan illegale kopieën kan komen.

Het grote wapen in de strijd tegen illegale content, is die content beschikbaar maken, overal, aan redelijke prijzen. En niet steeds strengere wetten opleggen die de vrijheid van de burger met de voeten treden. Integendeel: hoe strenger die wetten, hoe meer de piraat content verschuift naar plekken die volledig ontsnappen aan de controle van de wet (en de amusementsindustrie). Neem nu de torrent sites. Nu er steeds meer tegen hen opgetreden wordt, doen zij een beroep op magnet links (1) waardoor het nog minder zin heeft om sites te sluiten.

En nu heeft een van de koplopers in de "piraterij", The Pirate Bay, aangekondigd dat het met een experiment begint waardoor het aan elke nationale en internationale wet ontsnappen kan: het wil testen of het bestanden kan hosten vanop computer gestuurde vliegtuigjes (drones) die boven internationale wateren vliegen. (2)(3)Wat natuurlijk doet denken aan de situatie hier in Vlaanderen en Nederland, met de "vrije radio's", in de jaren zestig en zeventig: ook die waren verboden, mochten eigenlijk niet uitzenden, met als gevolg dat Radio Mi Amigo verhuisde naar een schip dat voor anker lag in internationale wateren. De geschiedenis van Mi Amigo kan je trouwens nalezen op Wikipedia.

De geschiedenis herhaalt zich dus....
http://torrentfreak.com/the-pirate-bay-dumps-torrents-120228/
http://torrentfreak.com/the-pirate-bays-attacks-censorship-with-server-drones-120318/
http://www.techdirt.com/articles/20120319/01045818152/pirate-bay-claims-its-going-to-host-site-via-drones-flying-over-international-waters.shtml
http://nl.wikipedia.org/wiki/Radio_Mi_Amigo


WAAROM IS DEZE BOODSCHAP SPAM?
Google geeft meer uitleg over haar spamfilters


Spam in je mailbox: het is en blijft een probleem - een probleem dat ervoor gezorgd heeft dat e-mail veel van zijn pluimen verloren heeft.

Op dit probleem kan je op verschillende manieren reageren. Je kan manueel alle spam gaan wieden uit je binnenkomende berichten, of je kan dit overlaten aan automatische spamfilters. In dat laatste geval bestaat het risico dat legitieme berichten ook in de spam-box terecht komen. Een goed advies is in elk geval om regelmatig eens te gaan kijken wat er zoals in die spammailbox terecht gekomen is.

Wanneer je dat doet bij je Gmail, dan zal je bemerken dat Google een handige tool uitgebracht heeft, die nu vertelt waarom de online maildienst een bepaalde boodschap in de spambox gestopt heeft: omdat de mail dezelfde inhoud heeft als andere boodschappen die ook als spam gemarkeerd werden bijvoorbeeld, of omdat zij afkomstig is van een mailadres waarvan jij al eerder mails als spam gemarkeerd hebt, enz.

Tussen haakjes: een advies dat wij alle internauten meegeven: houd de controle over spam zelf in handen. Wanneer je spam automatisch door je provider laat tegenhouden, dan verdwijnen er teveel boodschappen die wél legitiem zijn. En wij kunnen het weten: onze nieuwsbrieven, die duidelijk gewenst worden door onze lezers, worden heel vaak tegengehouden en als spam aanzien. De meeste providers geven je wat spam betreft verschillende opties waaruit je kan kiezen. Ofwel filteren zij je boodschappen, en worden spam mails automatisch tegengehouden, zodat ze nooit in je mail verschijnen. Ofwel filteren zij je boodschappen en markeren enkel de spammails als zijnde spam; deze boodschappen komen dan wel in jouw inbox, maar jij kan ze wegfilteren en eventueel de onterecht als spam gemarkeerde boodschappen toch lezen. Of je kan alles ongefilterd naar jou laten doorsturen. In de laatste twee gevallen kan jij dan zelf in je mailbox de spam wegfilteren en in een junkbox laten stoppen, die je dan regelmatig controleert.

Meer uitleg over nieuwe tool van Google bij Venturebeat en The NExt Web.
http://venturebeat.com/2012/03/20/google-spam-folder/
http://thenextweb.com/google/2012/03/20/google-will-now-tell-you-why-messages-wound-up-in-your-gmail-spam-folder/


TWITTER TOONT JE NU OOK ADVERTENTIES VAN MERKEN DIE JE NIET VOLGT
Is dit een brug te ver, of vindt Twitter de juiste balans?


Het is al eerder gezegd: Twitter doet niet aan liefdadigheid. Het is een pracht van een dienst, maar ergens moet er geld vandaan gehaald worden om al die servers te onderhouden, en de ontwikkelaars te betalen om de dienst steeds verder te verbeteren. En natuurlijk om dividend uit te keren aan de beleggers die in de beginfase hun geld in het bedrijf gestoken hebben.

Die inkomsten moeten natuurlijk van reclame komen. Een idee dat wenkbrauwen doet fronsen bij sommigen, maar hen berustend laat knikken: ja, dat reclameblokje hebben we er wel voor over om van ons geliefde Twitter te kunnen blijven genieten. Vooral omdat het dan boodschappen zouden zijn van merken die jij al volgt, en waarmee je dus een zekere affiniteit hebt.

Twitter gaat nu echter een stap verder, en toont voortaan ook advertenties van merken die je niét volgt, zowel via de web interface, als bij de mobiele app. Daarbij belooft Twitter dat de advertenties niet teveel zullen storen, omdat ze binnen je interesseveld liggen, met andere woorden omdat een van de mensen die jij volgt dat bepaalde merk wél volgt. Hoe de gebruiker daarop zal reageren, is nu de vraag.

De adverteerders van hun kans krijgen van Twitter in de toekomst enkele bijkomende adverteermogelijkheden. Zo kunnen zij een boodschap enkel laten verschijnen op toestellen met een bepaald besturingssysteem (iOS of Android), terwijl vroeger elke campagne voor àlle platformen meteen moest gelanceerd worden.

Meer bij TheNextWeb en bij PCWorld
http://thenextweb.com/socialmedia/2012/03/20/twitter-starts-showing-you-ads-for-brands-you-dont-follow-on-both-desktop-and-mobile/
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2401854,00.asp


SITES KEREN GOOGLE MAPS DE RUG TOE WEGENS LICENTIEKOSTEN
En toch blijft Google Maps de beste - API werd nog wat interessanter


Er is geen website voor een bedrijf die geen Google Maps bevat waarop je de ligging van het bedrijf op de kaart kan bekijken. En er zijn zoveel diensten die gebruik maken van diezelfde Google Maps. Maar ook Google doet niet aan filantropie. Het heeft die landkaarten, waar heel veel geld in gestoken wordt, niet voor het welzijn van de mensheid gemaakt. En de benzine van de autootjes die in de straten rondrijden om de opnamen te maken voor Streetview, moet ook betaald worden. Om niet te spreken van de mannetjes die deze auto's bedienen.

Kortom: Google Maps moet opbrengen. En daarom moeten bedrijven betalen voor het gebruik van Google Maps. Wat sommigen zwaar op de maag ligt. Zo heeft Foursquare onlangs nog bekend gemaakt dat het van Google Maps overstapt op een concurrerend project, OpenStreetMaps. En Apple gebruikt op zijn nieuwe iPad bij iPhoto geen Google Maps meer - maar dat kan eerder te wijten zijn aan de vete die er ontstaan is tussen Google en Apple, omwille van het Android besturingssysteem. Andere tools p de iPad zijn trouwens nog altijd gebaseerd op Google Maps. Een achtergrond artikel over de prijzen die Google Maps aanrekent en de cijfers van het verkeer dat het verwerken moet vind je bij The New York Times (1)

Een dienst zoals OpenStreetMaps mag dan al goedkoper zijn (voorlopig), en gemakkelijker aan te passen, maar volgens sommigen kan het lang niet tippen aan Google Maps. De API (application program interface) ervan laat immers enorm veel mogelijkheden toe. Google heeft nu een nieuwe vitrine gecreëerd waar ontwikkelaars kunnen tonen wat zij op basis van deze API gemaakt hebben. Enkele voorbeelden daarvan worden bij WebProNews besproken(2). Een knap voorbeeld is Time Shutter, een landkaart die toont hoe steden met verloop van tijd veranderd zijn, door historische kaarten als een laag bovenop de moderne Google Maps te leggen. Gebruikers kunnen dan ook nog eens historische foto's toevoegen, om de stad als het ware te reconstrueren. (3)


http://www.nytimes.com/2012/03/20/technology/many-sites-chart-a-new-course-as-google-expands-fees.html?_r=1&pagewanted=all
http://www.webpronews.com/google-maps-api-gets-some-new-digs-to-show-off-the-wares-2012-03
http://www.timeshutter.com/san-francisco


TWITTER NU 340 MILJOEN TWEETS PER DAG..
.. en Tweetdeck belooft verbeteringen aan iOS en Android apps


Deze week was het 6 jaar geleden dat de oprichter van Twitter, Jack Dorsey, en de eerste leden van de microblog dienst Twitter hun eerste tweets postten. Ondertussen is dat ledental wel flink aangedikt: met zijn 140 miljoen zijn we, om 340 miljoen tweets per dag te publiceren. Wat nog altijd een flinke groei is, want een jaar geleden waren dat "nog maar" 140 miljoen tweets per dag (1).

De vele gebruikers van Twitter hebben allemaal hun eigen favoriete programma of dienst om Twitter te gebruiken. Sommigen houden het bij de website van Twitter zelf, die je op elke computer, elke iPad of smartphone kan oproepen. Anderen verkiezen meer comfortabele programma's en diensten, die wat meer opties geven, zoals het beheren van meerdere Twitter-accounts, of het beheren van één account door meerdere gebruikers, statistieken, enz. Hootsuite is een van de webdiensten die naar onze mening het meest professioneel aanbod heeft.(2)

Een van de andere populaire Twitter-clients, Tweetdeck, kreeg heel wat kritiek te slikken toen het, na overname door Twitter, zijn lay-out grondig wijzigde, o.a. als gevolg van het feit dat het niet langer een AIR toepassing was, maar volledig in HTML5 geschreven werd. Een van de dingen die de gebruikers nog het meest betreurden was het feit dat Tweetdeck niet langer een echt dashboard was, waar je info uit àlle sociale netwerken kon binnentrekken: Facebook, LinkdIn, ...

Nu heeft Tweetdeck echter aangekondigd dat er grondige wijzigingen op til staan bij de versies voor smartphones (iOS en Android). Wij zijn alvast benieuwd, want de huidige Tweetdeck, waarvan je de achtergond van het staalgrijs niet eens kan veranderen in een meer vermoeide-ogen vriendelijk lichtgroen, kan ons echt niet bekoren... (3)
http://techcrunch.com/2012/03/21/six-year-old-twitter-now-has-140m-active-users-sending-340m-tweets-per-day/
http://www.hootsuite.com
http://techcrunch.com/2012/03/17/rejoice-twitter-power-users-next-generation-tweetdeck-apps-are-coming-for-android-and-ios/


BIBLIOTHEEK UIT LYON BEDENKT HET "OPEN" DIGITALE BOEK
The Ebook Alternative moet alternatieve distributie worden


Ach, hoe simpel is zo'n papieren boek toch. Toegegeven, er moeten wat bomen voor sneuvelen, maar het omzetten van papieren boeken naar e-boeken zou hen toch niet gered hebben - daar zorgt de reclame-industrie wel voor, die het pak huis-aan-huis bladen maar doet aangroeien dat elke week gratis in onze brievenbussen gedumpt wordt - om vaak ongelezen meteen bij het oud papier gezet te worden.

Het papieren boek is universeel en vrij. Je koopt een boek, kan het aan je buur lenen zonder dat je problemen hebt met auteursrechten. Er zijn geen boeken die gemaakt zijn in een speciaal lettertype zodat je het boek enkel met één bepaalde soort bril kan lezen, in tegenstelling tot de e-boeken die gemaakt zijn in een bepaald formaat dat enkel past op een bepaald soort e-reader. Geen gesloten ecosysteem voor papieren boeken. En het leuke is dat je het boek zelfs later kan aanbieden op een tweedehandsmarkt, zonder dat men komt zeuren over auteursrechten. Het papieren boek kan zelfs over 50 jaar nog gelezen worden, blijft bewaard voor nageslacht. Kan je dat zeggen van het e-boek dat je nu koopt, en waarvan je niet eens weet of het digitale formaat dat bij het digitale toestel past waarmee je het boek moet lezen,er over zelfs maar 10 jaar nog zal bestaan?

Leve het papieren boek! zouden we zeggen. Maar als je dan toch kiest voor het digitale boek, dan zijn daar weer verschillende hindernissen. Het gesloten ecosysteem is daar een van: boeken voor de Kindle koop je bij Amazon, boeken voor de iPhone en iPad, de iBooks, koop je bij Apple. In Frankrijk koop je bij de Fnac boeken om te lezen op de Kobo e-reader.

Zoveel keurslijven, dat het tijd is om er wat aan te doen. En daarom heeft Guillaume Decitre uit Lyon TEA bedacht, The Ebook Alternative. Dat is een volledige open source manier om digitale boeken te verdelen, waardoor de spelers uit de boekenwereld niet langer gevangene zijn van gesloten, exclusieve ecosystemen. En een systeem dat de gewone boekhandel ook een rol laat spelen - want die wordt door het het "groothandel" systeem van Amazon en Apple volledig buitengesloten.

In april zou het systeem van start gaan. Er zouden al contracten afgesloten zijn met Editisk, Gallimard, Eyrolles en Lamartinière-Le Seuil. Het systeem werkt als volgt: de uitgever staat de digitale rechten af aan TEA, dat zorgt voor een open online verkoopsplatform, dat elke boekhandel of verdeler kan personaliseren om zijn eigen winkel in te richten. De commissie die hiervoor betaald moet worden is 5 tot 10%. De TEA toepassing zou op terminals onder Android beschikbaar zijn, en alter ook op Kobo en iPad. "Powered by TEA" zou een label moeten worden dat de vrije distributie van boeken promoot.

Een mooi initiatief. Niet?
http://www.commentcamarche.net/news/5858512-une-librairie-lyonnaise-invente-le-livre-numerique-libre?utm_source=benchmail&utm_medium=ML32&utm_campaign=E10218964&f_u=2590464


VERBETER JE YOUTUBE FILMPJES MET "ONE CLICK FIX"
Maar zal het de kwaliteit van de home made filmpjes echt verbeteren?


Iedereen kan een zelfgemaakt filmpje uploaden naar YouTube. Iedereen doet het dan ook. Maar wanneer je de filmpjes van "iedereen" bekijkt op YouTube, dan zal je bemerken dat de kwaliteit echt bedroevend is. Onscherpe beelden, uit focus, genomen met een bibberende hand...

Verleden jaar heeft YouTube een pakket tools uitgebracht waarmee je die filmpjes bewerken en verbeteren kan: stabiliseren van het beeld, saturatie van de kleuren, enz. Maar blijkbaar is dat voor sommigen nog teveel moeite. Voor hen is er nu een nog nieuwere tool, "one click fix", die het verbeteren automatisch doet. Want wanneer je een filmpje uploadt dat beverig is of te donker, dan zal je nu automatisch een melding krijgen op de upload pagina, en in je Video Manager, met het aanbod om het filmpje te verbeteren. Bevalt het resultaat je niet, dan kan je nog altijd terug naar het origineel, want YouTube bewaart beide versies.

Zo. Nu nog een tool die de filmpjes interessanter maakt dan de hond die geeuwt, de baby die slaapt, of de kat die achter een bolletje wol aanloopt...
http://youtube-global.blogspot.co.uk/2012/03/improving-video-awesomeness-with-one.html
http://thenextweb.com/google/2012/03/21/youtube-launches-one-click-fix-to-improve-the-quality-of-your-videos/
http://www.webpronews.com/youtubes-new-auto-editing-tool-fixes-shakiness-underexposure-2012-03













Blijf altijd op de hoogte van het nieuws,
ook wanneer u onderweg bent!
Met de mobiele versie van Verkenner
http://m.verkenner.be
 





 
hardware
                            logo
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!



SENNHEISER: DRAADLOZE KOPTELEFOON
Werkt tot op 30 meter van de bron


Bij mensen die met een MP3 player rondlopen, of muziek beluisteren via een ander mobiel toestel zoals de smartphone, zijn er verschillende categorieën. Sommigen verkiezen dit discreet te doen, via minuscule oortjes. Je ziet enkel de draad, en die kan zwart zijn, voor nog meer discretie, of het typische wit van de iPhone oortjes (ook handig voor wie de indruk wil wekken een iphone te bezitten!). En dan zijn er de mensen die voor de grote versie kiezen - de "echte" koptelefoon: de twee grote schelpen op het oor, verbonden met een gebogen stuk op het hoofd. Alsof ze dj zijn, of piloot uit de tweede oorlog. Ok, denk je dan, dat zijn mensen die meer belang hechten aan de kwaliteit van het geluid, dan aan de manier waarop ze eruit zien. Maar dan zie je diezelfde full size koptelefoons ook zomer en winter gedragen worden bovenop de hippe gebreide muts. En dan vraag je je weer af wat er nog overblijft van die muziekbeleving...

Dit gezegd zijnde: zo'n full size koptelefoon is natuurlijk veel comfortabeler dan de kleine oortjes: zij vallen gemakkelijk uit je oor, ze kunnen pijn doen, en de klank kan niet op tegen die van de échte koptelefoon. Sennheiser is een fabrikant die al decennia prachtig high-end koptelefoons maakt. En nu heeft Sennheiser een koptelefoon uitgebracht die het geluid draadloos kan overbrengen over een afstand van 30 meter van de bron binnenshuis, en 100 meter buiten). Meer nog: tot 4 koptelefoons kunnen met hetzelfde basisstation verbonden worden.

Goedkoop is hij niet: 399 euro. Maar daarvoor krijg je wel een high end luisterervaring!
http://www.commentcamarche.net/news/5858440-un-casque-hi-fi-sans-fil-a-transmission-numerique-utilisable-a-30m-de-la-source
http://www.sennheiser-nordic.com/nordic/home_en.nsf/root/private_headphones_hifi_wireless-headphones_502029


DE GROTE WINNAAR VAN SXSW: EXTRA BATTERIJEN VAN MOPHIES
GPS van Highlight zuigt batterij te snel leeg


Een van de top-tools waarop iedereen tipte als de grote hit van het South By SouthWest evenement in Austin Texas was Hightlight, een tool die je vertelt wanneer andere gebruiks van de dienst in jouw nabijheid zijn. Iedereen was wel nieuwsgierig naar de tool, en velen installeerden hem. Om te moeten vaststellen dat de GPS in de app de batterij in een mum van tijd leegzuigt. Bezoekers moesten om de haverklap naar extra laadstations gaan om hun iPHone weer op te laden, afspraken verzetten of plannen afzeggen gewoon omdat hun batterij het begeven had. Wat een verspilling van tijd en energie, gewoon door zo'n batterij...

De duur van de batterij blijft inderdaad nog altijd een probleem. En daarom moet niet Highlight uitgeroepen worden tot de grote hit van SXSW, maar Mohies, een extern batterijpak dat je kan koppelen aan je mobiele toestel en dat de duur van je batterij verdubbelt. Want waar je bij sommige toestellen gewoon een extra batterij koopt bij aankoop van je toestel, is dit bij de iPhone (en vele andere toestellen) niet mogelijk, omdat de batterij niet verwisselbaar is. En dus moet je wel beroep doen op zo'n externe extra batterij.

Dat je prachtige, slanke toestel meteen heel wat omvangrijker wordt, moet je er maar voor lief bijnemen. En dat je er 100 dollar voor moet betalen, dat doe je met plezier, want het verlengt je vrijheid.

Waarom blijft die batterij toch zo'n groot probleem?
http://techcrunch.com/2012/03/17/the-real-sxsw-winner-is-the-mophie-juice-pack/
http://www.mophie.com/mophie-juice-pack-plus-iPhone-4-4S-battery-case-p/1160_jpp-ip4-blk.htm?gclid=CKqmsbGc764CFUio4AodciDOKg
http://pandodaily.com/2012/03/17/its-the-battery-stupid/


ADVERTENTIES GROTE BOOSDOENERS BIJ BATTERIJPROBLEMEN
Gratis kost je meer dan je  denkt...


Gisteren hadden we het al over het probleem met de batterijen op de mobiele telefoon. Vandaag bomen we daar nog even verder door. Het blijkt immers dat vooral bij Android toestellen advertenties in gratis apps heel wat energie uit je batterij zuigen.

Dat is de conclusie van een studie, uitgevoerd door Microsoft en Purdue University. 70% van de energie die gratis spelletjes verbruiken, zou helemaal niets te maken hebben met het spelen van het spel, maar met het downloaden van de advertenties die in het spel getoond worden, en het traceren van de gebruiker.

In de studie werden 3 HTC toestellen gebruikt - twee met Android, en één met Windows Mobile. Daarop werden verschillende apps getest, waaronder spelletjes maar ook kranten. Conclusie: bij de gratis Angry Birds app gaat 45% van het energieverbruik naar het traceren van de gebruiker, en 1/3 daarvan gaat naar het GPS traceren. De rest gaat naar het uploaden van de informatie over de gebruiker, en het downloaden van apps.

Bij de NY Times app wordt 65% van de energie gebruikt door een thread die DownloadManager heet; hij downloadt wel het nieuws, maar wordt daarna niet afgesloten en blijft op de achtergrond nutteloos draaien.

Kortom: het kan allemaal beter en zuiniger. De exacte resultaten van het onderzoek lees je bij The Register en The Verge.
http://www.theverge.com/2012/3/19/2884902/android-apps-battery-efficiency-study
http://www.theregister.co.uk/2012/03/19/ads_suck_batteries/


SPELEN WE BINNENKORT XBOX MET EEN HELM OF BRILLETJE?
Microsoft heeft enkele nieuwigheden in petto, zo blijkt uit patenten


Er bestaan mensen die op de vinkenslag zitten bij de patentenbureaus. Aanvragen van grote bedrijven zoals Micrsooft en Apple worden nauwkeurig bestudeerd. En zo komen zij vaak dingen te weten vooraleer de bedrijven ze zelf bekendmaken.

Zo kan je nu bij Patentbolt lezen dat Microsoft zou werken aan een technologie, waarbij je bij het spelen van games op de Xbox een helm draagt. Of een bril. In elk geval een toestel op je hoofd, waarop een soort virtuele wereld geprojecteerd wordt. Zo sta je middenin het game, wat het natuurlijk veel leuker maakt. Maar anderzijds kan deze technologie ook helpen om minder scheel te zien bij de computer en handtoestellen. Want veel mensen hebben last van loensen, scheel kijken, wanneer zij iets op een scherm bekijken dat ze te dicht bij hun ogen houden.

En tot slot: deze technologie is ook goed om 3D afbeeldingen te creëren, door voor linker- en rechteroog een iets verschillende versie van dezelfde afbeelding te gebruiken, en zo een ruimtegevoel te creëren. Meer technische uitleg bij Ars Technica (1) en Patentbolt(2)

Hoe het ook zij, deze helm of bril is nog toekomstmuziek. Wat Microsoft nu al wel uit de hoge hoed van zijn lab tevoorschijn tovert is een technologie die het aan de politie aanbiedt. Het gaat om PhotoDNA, een digitale tool die het samen met een Zweeds bedrijf ontwikkeld heeft. Die maakt het mogelijk om doorheen massale hoeveelheden foto's te bladeren, en zo bepaalde foto's op te sporen. Zo kan men, in de grote hoeveelheid dergelijke verwerpelijke foto's meteen zien of er nieuwe foto's verschenen zijn, en zo de slachtoffertjes opsporen. Bij CNet (3) lees je meer over deze technologie, die gratis ter beschikking gesteld wordt van de Amerikaanse overheden (en wellicht elders in de wereld ook).
http://arstechnica.com/gaming/news/2012/03/microsoft-patent-points-to-head-mounted-laser-based-display-technology.ars
http://www.patentbolt.com/2012/03/microsoft-invents-projector-eyewear-for-xbox-beyond.html
http://news.cnet.com/8301-10805_3-57400056-75/microsoft-gives-cops-tools-to-detect-child-porn/


MICROSOFT LIFEBROWSER SLAAT DE MIJLPALEN IN JE LEVEN OP
Tool werkt met machine learning


Ondertussen bestaat de personal computer al heel wat jaartjes. De grote doorbraak kwam er voor velen met Windows 95 en het internet. Wie toen al een computer kocht, heeft ondertussen heel wat bestanden op zijn computer staan. En Microsoft wil nu, via machine learning, en met zijn Lifebrowser, automatisch de belangrijkste mijlpalen in je leven verzamelen.

De tool is afkomstig van de labs van Microsoft Research. Hij catalogeert alles uit je verleden, om zo belangrijke gebeurtenissen in je leven en werk te markeren. Je kan in- en uitzoomen op de details, via een soort volumeknop. De tool baseert zich op jouw digitale leven: foto's, je zoekopdrachten, je browser activiteiten, je afspraken in je Outlook, en plakt dit alles samen tot een tijdlijn.

Aan wie of wat doet dit denken? Aan de tijdlijn bij Facebook natuurlijk. Met dit verschil dat Lifebrowser rond jou draait, en je Tijdlijn rond jou en je vrienden. En de advertenties van de merken natuurlijk...

Meer uitleg bij ZDNet.
http://www.zdnet.com/blog/feeds/microsoft-lifebrowser-captures-the-important-landmarks-in-your-life/4663


 
hardware
                            logo
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop



[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]






muziek logo
Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet





REGINA SPEKTOR - ALL THE ROWBOATS

[pop] Deze prachtige zangeres heeft een nieuw album uit. Een van de songs is All the Rowboats, dat je bij Soundcloud gratis kan beluisteren, naast nog een andere song, Eet.
http://soundcloud.com/reginaspektor
http://www.reginaspektor.com/


MATI ZUNDEL - SENOR MONTECOSTEZ

[pop] Een vreemde combinatie - zware bassen, gemengd met folk en elektro. Vreemd, maar interessant, en zeker en vast meeslepend en ook heel dansbaar. De man is afkomstig uit Argentinië, wat je in de accordeon terugvindt. Zijn song senor Montecostez kan je bij Soundcloud beluisteren.
http://soundcloud.com/waxploitation/mati-zundel-senor-1
http://zzkrecords.com/artist/Mati_Zundel_aka_Lagartijeando


KRZYSZTOF PENDERECKI  - THRENODY FOR THE VICTIMS OF HIROSHIMA
[filmmuziek] Een heel belangrijke Poolse avant-garde componist. Hij heeft nu een compositie gemaakt ter herdenking van de doden in Hiroshima. Indrukwekkend.
Meer over de man lees je bij Wikipedia. Bij LastFM kan je verschillende stukken beluisteren. En bij NPR hoor je deze Threnody.
http://en.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Penderecki
http://www.krzysztofpenderecki.eu/en
http://www.last.fm/music/Krzysztof+Penderecki
http://www.npr.org/2012/02/28/147561993/new-regina-spektor-radioheads-jonny-greenwood-does-avant-garde-classical-more#playlist


ZAMMUTO TOO LATE TO TOPOLOGIZE
[Electro] Een band uit de VS, die elektro speelt en daarbij de Vocoder niet schuwt. Vrolijke muziek, althans deze song. Iets ouder werk, Weird Ceiling, dat je ook bij Soundcloud kan vinden, is iets dreigender. Heel gevarieerd, de moeite waard.
http://zammutosound.com/home.cfm
http://soundcloud.com/zammuto


VRIJDAG HOORSPELDAG: DE CHINESE FLUITSPELER

Iets heel bijzonder: dit hoorspel dateert uit 1938! Het is in uitstekende kwaliteit behouden, en perfect hoorbaar. Het verhaal is ook heel zuiver en mooi, ontroerend. Yang-Li, een fluitspeler, heeft van zijn vader enkel de jade fluit gekregen waarop hij zo mooi spelen kan, terwijl al zijn broers land gekregen hebben. Zij begrijpen niet dat hij alleen maar fluit wil blijven spelen. Op een dag wordt hij uitgenodigd door de keizer!   
Auteur is Manuel van Loggem, en het hoorspel werd gemaakt onder een regie van de befaamde S. De Vries jr.
http://hoorspel.wordpress.com/2012/03/18/de-chinese-fluitspeler/






Netties werkt samen met:

verkenner banner


EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Niets houdt de vooruitgang tegen. Zij valt vanzelf stil.
-Alexandre Vialatte-




 
 
oor logo
De nieuwe oogst



QIKPAD: SNEL SAMENWERKEN
Wil je snel iets opzetten om met enkele mensen via het internet aan een project te werken, en is tekst daarvoor voldoende, dan is QikPad de tool die je daarvoor gebruiken kan. Heel simpel eigenlijk, een notepad om samen te werken.
http://www.makeuseof.com/dir/qikpad-collaborative-notepad
http://qikpad.co.uk/


YOUCHECKINS: WAAR JE WAS
Bij Foursquare kan je aankondigen wanneer je ergens zal zijn. Maar hoe vind je uit wanner je ergens was? Daarvoor kan deze webdienst YouCheckins je helpen: hij vertoont namelijk de geschiedenis van de plekken waar je via Foursquare ingecheckt hebt. Je kan de informatie opvragen per plek of voor een bepaalde periode. En zelfs een warmtemap, die vertoont welke plekken voor jou "hot" zijn kan je opvragen!
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/dir/youcheckins-check-history-checkins-foursquare-heatmaps/
http://youcheckins.appspot.com/


EXCELL MASHUP: EEN VISUELE MASHUP MET DATA UIT JOUW EXCEL BESTAND.

Excel is nog altijd een van de meest gebruikte rekenbladen om data te beheren en te analyseren. Deze online tool maakt die analyse nog beter, door er een visuele weergave van te maken; Je moet wel eerst je Excel rekenblad uploaden, maar daarna kan je er mashups van maken door het rekenblad bijvoorbeeld te combineren met Bing Maps.
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/dir/excelmashup-create-visual-mashups/


STOPFORWARDING!
Sommige mensen leren het echt niet - zij krijgen een stom filmpje binnen, of een o zo filosofische tekst, en meteen sturen ze die naar hun hele adresboekje door. Liefst nog met alle mailadressen zichtbaar, in plaats van met bcc te werken.
Deze site probeert daar een einde aan te maken. Enerzijds door informatie te geven over hoe je dat doorsturen van mails kan stopzetten. Anderzijds door een simpele tool aan te bieden, waarmee je anoniem een mail kan sturen naar de boosdoener, en hem/haar op netiquette te wijzen.
[Taal: ENG]
http://stopforwarding.com/


HAPPINESS PROJECT TOOLBOX
Deze website wil je de verschillende instrumenten in de hand geven, waarmee je doelstellingen die je zelf gesteld hebt, voor jezelf of een groep mensen, beter kan bereiken. Dat gaat van een dagboek dat je bijhoudt, reminders, en meer. Je moet natuurlijk eerst een doel stellen. En dat is puur persoonlijk - er is geen goed en geen slecht. De site bevat ook heel veel raadgevingen.
[Taal: ENG]
http://happinessprojecttoolbox.com/


REMEMBER THE MILK: PRODUCTIVITEIT

We hebben zoveel te doen, en het lijstje blijft maar groeien. Hoe kunnen we productiever leven? Door het lijstje goed te volgen en in te delen. Een van de meest populaire online to-do lijstjes is Remember The Milk. En vermits het online staat, kan je het op al je toestellen delen - smartphone en pc, en ook integreren in je Gmail of Google Calendar.
[Taal: ENG]
http://www.rememberthemilk.com/


TOODLEDO: TO DO LIJSTJE
Nog een tool om productiever te zijn. Hierbij kan je je taken organiseren, via mappen, subtaken, enz. Je kan alarmen instellen, je lijstje oproepen op je mobiele toestel - en vermits ook dit een webgebaseerde tool is, worden alle taken gesynchroniseerd.
[Taal: ENG]
http://www.toodledo.com/index.php


DUMB LITTLE MAN: TIPS OM BETER TE LEVEN
Deze site bevat tal van tips om "het" beter te doen: beter te leven, actiever te zijn, productiever... of gewoon gezond. Fysieke tips, computertips, to-do tips, en meer.
[Taal: ENG]
http://www.dumblittleman.com/


20 MANIEREN OM NEEN TE ZEGGEN

Nog een tool om je leven beter te organiseren. Een van de dingen die veel mensen verkeerd doen, is teveel hooi op hun vork nemen. Iemand vraagt iets, en ze zeggen ja. Terwijl ze eigenlijk veel beter "neen" zouden zeggen. Maar die neen klinkt zo afwijzend... Dit artikel geeft je 20 manieren om een project af te wijzen, even kordaat als je "neen" zou zeggen, maar in verzachtende woorden.
[Taal: ENG]
http://www.onlineorganizing.com/ExpertAdviceToolboxTips.asp?tipsheet=16


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: 100 JAAR SPORTWERELD

De krant Het Nieuwsblad brengt 100 jaar sport in beeld. Via thumbnails, gerangschikt per jaar, kan je sportfeiten lezen. Door te klikken op de tijdsperiode, kan je verder inzoomen op het jaartal, en zelfs de maand. Spijtig dat er bij de nieuwere perioden, toen de krant ook al digitaal te verkrijgen was, geen link gelegd wordt naar de artikels die toen bij de krant verschenen zijn.
[Taal: NL]
http://tijdslijn.nieuwsblad.be/100-jaar-sportwereld


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: DE SLIMSTE MENS
Met de grote veranderingen in het tv-landschap, is de o zo populaire quiz De Slimste Mens verhuisd naar Woestijnvis, en dus VT4. Nieuw daarbij is dat de quiz niet enkel meer met BV's gespeeld zal worden, maar ook met gewone mensen. Via deze site kan je niet alleen de leuke filmpjes zien waarmee de quiz aangekondigd wordt, maar ook jezelf kandidaat stellen.
[Taal: NL]
http://www.deslimstemens.be/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: HUISHOUDBOEKJE
Radio2 en magazine Netto hebben een huishoudboekje uitgebracht, dat hen moet toelaten een overzicht te krijgen van de uitgaven die zij doen, en zo een planning te maken. Want zo vaak denk je: waar is al dat geld naar toe? Met deze tool kan je dat uitvissen. Het gaat om een spreadsheet (rekenblad) die je kan downloaden.
[Taal: NL]
http://www.radio2.be/inspecteur-decaluwe/huishoudboekje-2012-economie-op-kleine-schaal


VRIJDAG MULTIMEDIA: PACDV
Op deze site vind je gratis geluidseffecten. Bijvoorbeeld achtergrondgeluiden, zoals wat je hoort bij het inschepen voor een vliegtuig, wat je hoort in een stadspark, enz. Handig om bijvoorbeeld te gebruiken in een hoorspel, of bij een filmpje.
[Taal: ENG]
http://www.pacdv.com/sounds/ambience_sounds.html


VRIJDAG MULTIMEDIA: PICTURES OF THE DAY

De krant The Telegfaph heeft een rubriek "Pictures of the Day" waarin elke dag prachtige foto's voorgesteld worden, die vaak een diepere betekenis hebben of je aan het denken zetten. Een rubriek dus om even bij te gaan zitten, en rustig te bekijken...
[Taal: ENG]
http://www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/picturesoftheday/9157707/Pictures-of-the-day-21-March-2012.html?frame=2173435


VRIJDAG MULTIMEDIA: 1X.COM PHOTO AWARDS
Deze site heeft een heerlijke collectie met de winnaars van de X1 fotoprijzen, die uitgereikt worden in verschillende categorieën. Indrukwekkend...
[Taal: ENG]
http://1x.com/photoawards/
http://1x.com/photoawards/img/877e2e8b216a52b9bfe2edf40ebdd861.jpg




Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:

Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com



 
sites logo
Bij de collega's



*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/





- Komst "The New iPad" zorgt voor massale dumping iPad 1 en iPad 2 tablets
http://www.belgiancowboys.be/e-commerce/2118
- Amerikaans onderzoek: "Smartphone-gebruikers willen grotere schermen"
http://www.belgiancowboys.be/mobile/2114


 

AD logo

*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/index.dhtml

- Australische politie verklaart wifi-dieven de oorlog
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3229698/2012/03/23/Australische-politie-verklaart-wifi-dieven-de-oorlog.dhtml
- Spellenmaker zwicht voor kritiek, en past einde aan
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3229446/2012/03/22/Spellenmaker-zwicht-voor-kritiek-en-past-einde-aan.dhtml


digitale revolutie logo

*** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.fan.tv/digitaal/

- Opnemen van audiostreams met Stationripper
http://www.fan.tv/index.php?option=com_content&view=article&id=10718:opnemen-van-audiostreams-met-stationripper&catid=38&Itemid=236
- Je webcam als bewakingscamera met TeboCam
http://www.fan.tv/index.php?option=com_content&view=article&id=18781:je-webcam-als-bewakingscamera-met-tebocam&catid=38&Itemid=236



  elektrozine logo


*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be

- Test: Acer Allegro
Met de Allegro slaat Acer een nieuwe weg in. De fabrikant rustte deze smartphone immers uit met het Windows Phone-besturingssysteem, dat aan populariteit ...
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=6551
- Draadloze domotica bij Delta Dore
Met een draadloos domoticasysteem lanceert Delta Dore een alles-in-een installatie waarmee je onder meer je verwarming, verlichting en ventilatiesysteem kan besturen. 
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=6535

 

digimedia logo

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- B2B marketing en sales op topniveau: maak kans op een vrijkaart
http://www.digimedia.be/News/nl/11531/b2b-marketing-en-sales-op-topniveau-maak-kans-op-een-vrijkaart.html
- Microsoft opent innovatiecentra in Kortrijk en Genk
http://www.digimedia.be/News/nl/11523/microsoft-opent-innovatiecentra-in-kortrijk-en-genk.html
   

computertaal logo

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Tutorial: Twitter – 9. Hashtags
http://computertaal.info/2012/03/22/tutorial-twitter-%e2%80%93-9-hashtags/
- HTC Radar Review: de eerste Windows Mobile Phone op de Computertaalredactie
http://computertaal.info/2012/03/22/htc-radar-review-de-eerste-windows-mobile-phone-op-de-computertaalredactie/


tweakers logo

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- ProRail: overschakeling naar backupsysteem mislukte
http://tweakers.net/nieuws/80857/prorail-overschakeling-naar-backupsysteem-mislukte.html
- Google toont beelden Amazone-gebied op Streetview
http://tweakers.net/nieuws/80858/google-toont-beelden-amazone-gebied-op-streetview.html




*** DATANEWS
http://www.datanews.be
- Wie bouwt mee aan overheidscloud?
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2012/03/22/wie-bouwt-mee-aan-overheidscloud/article-4000070981140.htm
- 'Hacktivisme' neemt de overhand
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2012/03/22/hacktivisme-neemt-de-overhand/article-4000070930073.htm






*** MOBILEREVOLUTION
http://www.mobilerevolution.be
- Windows 8-tablets: revolutionair of (nu al) achterhaald?
http://www.themobilerevolution.be/2012/03/windows-8-tablets-revolutionair-of-nu-al-achterhaald/
- Waar kan je vrijdag de nieuwe iPad kopen? (UPDATE)
http://www.themobilerevolution.be/2012/03/waar-kan-je-vrijdag-de-nieuwe-ipad-kopen/




 
tip logo
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut



Voor deze rubriek danken wij
Arnold Top en Gerard Schaefers (Sjeef)





WINDOWS7: OUDERLIJKE CONTROLE 1: NIEUWE GEBRUIKER AANMAKEN

In Windows 7 zijn er verschillende tools waarmee je als ouder kan bepalen wat jouw telg op de computer kan doen en wat niet. Spelletjes kan je blokkeren indien zij niet geschikt zijn voor je kind.
Deze toelating (of permission in het Engels) stel je in via Control Panel. Maar nog beter is he dat elke gebruiker van een pc een eigen account heeft, die meteen opgestart wordt wanneer je de pc opzet. Ideaal is het wanneer enkel de echte "eigenaar" van de computer, vader of moeder dus, een account heeft als beheerder (admin), zodat hij kan bepalen wat andere gebruikers mogen doen.
Een nieuwe gebruiker aanmaken is simpel: ga naar Start, kies Control Panel, ga dan naar User Accounts and Safety / Add or Remove User Accoungs, en klik daar Create a New Account.
Geef vervolgens de naam in voor deze nieuwe account, en kies het soort gebruiker. "Standaard" is voldoende voor iedereen die niet echt administratieve privileges nodig heeft. Vervolgens klik je op Create Account. Dat brengt je naar het hoofdscherm, waar je nu de Parental Controls vindt, onderaan de pagina, onder de titel "Set up Parental Controls". Het schildje naast deze titel wijst erop dat enkel een beheerder dit kan doen.
Nu zit je in het Parental Controls Menu. Daar kies je een account die je net aangemaakt hebt, wat je naar het volgende scherm brengt, met verschillende vragen. Wil je Parental Controls inschakelen? Kies ja, en je krijgt vervolgens een nieuw scherm waarin je bepaalde instellingen kan vastleggen. Daarover morgen verder.
http://www.lockergnome.com/windows/2012/03/15/how-to-set-parental-controls-in-windows-7/


WINDOWS7: OUDERLIJKE CONTROLE 2: TIJDLIMIETEN

Nadag je voor een bepaalde account de ouderlijke controles ingeschakeld hebt, kan je ook tijdlimieten instellen. Daarmee bepaal je de tijdstippen waarop die gebruiker kan inloggen op het systeem en gebruik kan maken van de computer. handig als je bijvoorbeeld niet wil dat je kind overdag surft, of voor 20u, zodat hij eerst zijn huiswerk maken moet.
Je kan zo blokjes met toegelaten uren bepalen, zelfs voor elke dag verschillende, zodat je bijvoorbeeld voor zondag en zaterdag een ander schema kan instellen.
http://www.lockergnome.com/windows/2012/03/15/how-to-set-parental-controls-in-windows-7/


WINDOWS7: OUDERLIJKE CONTROLE 3: GAMES
Bij de Ouderlijke controle is er ook een deel voorbehouden voor Games. Dat gedeelte is erg handig voor mensen die niet willen dat de kinderen een bepaalde computer gebruiken voor gamen, of dat ze games zouden spelen met teveel bloot, geweld, vloeken, enz.
De eerste optie is heel simpel: ja/neen. Daarmee geef je aan of deze gebruiker al dan niet games in het algemeen mag spelen. Bij "Neen" zal de gebruiker geen enkele van de games kunnen spelen die in het Windows Gaming menu verschijnen. Wat natuurlijk wel een gaatje open laat: programma's die zich tijdens de installatie niet identificeren als een spel, glippen door de mazen.
Verder kan je ook, bij gebruikers die games mogen spelen, een kwotering instellen (Set Game Ratings), afhankelijk of het een tiener, kleuter of volwassene is. Verder kan je ook instellingen bepalen op basis van de inhoud van een game, zodat je games kan verbieden die teveel sterke taal bevatten, sexueel getint zijn, enz.
http://www.lockergnome.com/windows/2012/03/15/how-to-set-parental-controls-in-windows-7/


WINDOWS7: OUDERLIJKE CONTROLE 4: BEPAALDE PROGRAMMA'S TOELATEN OF NIET
Stel dat je wil dat je kinderen of gasten één bepaalde browser gebruiken, en geen andere. Of dat je niet wil dat ze Skype gebruiken. Je kan voor elke gebruiker apart instellen of zij bepaalde programma's mogen opstarten of niet, via het derde onderdeel van Parental Controls.
Deze optie is ideaal in een huishouden waar er regelmatig gasten logeren die dan gebruik willen maken van de computer. Door de gast account enkel toegang te geven tot bepaalde programma's kan je het risico verminderen dat de gast ongewild iets verstoort waaraan jij aan het werken was.
http://www.lockergnome.com/windows/2012/03/15/how-to-set-parental-controls-in-windows-7/


TIP: AFBEELDINGEN EXTRAHEREN UIT EEN WORD DOCUMENT
Soms sturen mensen goedbedoeld een document met daarin reeds afbeeldingen - terwijl jij voor de verdere verwerking van dat document tekst en afbeelding eigenlijk apart nodig hebt. Maar hoe  kan je zo'n afbeelding lichten uit een Word document?
Dit proces vereist verschillende stappen. Om te beginnen moet je het document openen. Klik vervolgens het File / Save menu aan, en kies hierbij de optie: Web Page, Filtered. Geef desgewenst de locatie op je harde schijf aan waar het bestand bewaard moet worden. Je zal bemerken dat Word automatisch een folder aanmaakt, met daarin dan de afbeeldingen die in het document staan; de folder heeft dezelfde naam als de titel van het document.
In de folder vind je dan de afbeeldingen van het document.
http://www.searchenginejournal.com/extracting-images-from-a-word-document-very-easy/41239/


shareware
                            logo
Van alles halen, (bijna) niets betalen...




APPS VOOR CHROME: ADBLOCK

Chrome add-on - freeware
Dit is een van de populairste add-ons voor de Chrome browser; je kan hiermee namelijk advertenties verwijderen van de sites die je bezoekt, ook op Facebook en YouTube.
https://chrome.google.com/webstore/detail/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom


APPS VOOR CHROME: BASTION

Chrome add-on - freeware
Bastion is een heel leuk indie RPG game, dat bovendien heel veel aandacht schenkt aan het artwork.  Er is ook een "reactieve verteller", wat wil zeggen dat het verhaal dat hij vertelt aangepast wordt aan de manier waarop jij het spel speelt.
https://chrome.google.com/webstore/detail/oohphhdkahjlioohbalmicpokoefkgid


APPS VOOR CHROME: SPRINGPAD
Chrome add-on - freeware
Net zoals er tal van add-ons bestaan voor de Firefox browser, die dan Firefox extensies genomed worden, zijn er heel wat knappe tools die je aan je Chrome browser kan toevoegen, die de browser wat extra mogelijkheden geven. In de volgende dagen geven wij je enkele van die add-ons - een artikelenreeks gebaseerd op een artikel in Business Insider.
Om te beginnen Springpad. Daarin kan je notities maken, en hij zorgt er ook voor dat bookmarks, foto's, to-do lijstjes, recepten gesynchroniseerd worden op al jouw computers en mobiele toestellen.
https://chrome.google.com/webstore/detail/fkmopoamfjnmppabeaphohombnjcjgla


APPS VOOR CHROME: OFFLINE GMAIL
Chrome add-on - freeware
Wie maakt er geen gebruik van Gmail? De gratis maildienst van Google is enorm handig. Maar o wee wanneer je geen internet toegang hebt! Deze tool kan helpen: al je mail wordt gedownload naar een plaatselijke folder op jouw computer, zodat je mail kan beantwoorden en klaar kan maken voor verzending, ook wanneer je geen internetverbinding hebt.
https://chrome.google.com/webstore/detail/ejidjjhkpiempkbhmpbfngldlkglhimk


APPS VOOR CHROME: CRYPTOCAT

Chrome add-on - freeware
Wil je een chatroom creëren, die goed beveiligd is zodat jij en je vrienden in alle beslotenheid met elkaar kunnen chatten? Dan is Cryptocat wel een optie. Vooraleer iemand toegelaten wordt tot de conversatie, moet hij/zij een unieke code hebben om zich te identificeren. Deze tool werkt ook op Android of iPhone.
https://chrome.google.com/webstore/detail/gonbigodpnfghidmnphnadhepmbabhij


APPS VOOR CHROME: KINDLE CLOUD READER
Chrome add-on - freeware
Wil je e-boeken van Amazon lezen, maar heb je geen Kindle e-book reader? Dan kan dat ook op de computer, met de Kindle Cloud Reader. Die zorgt voor een interface die het lezen van boeken op je gewone computerscherm vergemakkelijkt, en die zelfs het hele boek opslaat, zodat je het ook offline kan lezen.
https://chrome.google.com/webstore/detail/icdipabjmbhpdkjaihfjoikhjjeneebd


APPS VOOR CHROME: SCREEN CAPTURE
Chrome add-on - freeware
Met deze app voor Chrome kan je heel eenvoudig een schermafdruk maken van wet je aan het bekijken was; je kan zelfs bepaalde vormen toevoegen (een crikel of ovaal), tekst, en pijlen.
https://chrome.google.com/webstore/detail/cpngackimfmofbokmjmljamhdncknpmg


APPS VOOR CHROME: AVIARY
Chrome add-on - freeware
Dit is een gratis alternatief voor Photoshop die in jouw browser leeft. De meest gebruikte tools om foto's te bewerken zijn aanwezig. Let wel op, deze tool kan je browser wel iets trager maken.
https://chrome.google.com/webstore/detail/dafkakmjmhfnnfclmjdfpnbmdeddkoeo


VRIJDAG ALTERNATIEVE OS: SPARROW

iOS - $2,99
Heel wat gebruikers van de iPhone zijn ongelukkig met de standaard mailclient. Voor hen is er goed nieuws: de Sparrow mail client voor de Mac biedt de functies die zij graag willen.
Bij TheNextWeb vind je een uitgebreide bespreking
http://thenextweb.com/apps/2012/03/15/sparrow-for-iphone-is-a-beautiful-natural-mail-management-experience-with-one-major-flaw/
http://itunes.apple.com/us/app/sparrow/id492573565?mt=8&ign-mpt=uo%3D4


VRIJDAG ALTERNATIEVE OS: PHOTOSYNTH VOOR IOS
iOS
Photosynth is een prachtig programma, dat van individuele foto's een panorama foto maakt. Je moet wel een driepikkel hebben en een goede programma. Nu is het progje ook verkrijgbaar voor iOS.
http://www.bing.com/community/site_blogs/b/search/archive/2012/03/12/share-your-whole-world-view-with-the-updated-photosynth-app.aspx
http://itunes.apple.com/us/app/photosynth/id430065256?mt=8


(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.
 

 
 

Het laatste woord....








 
NeTTies e-zine
p/a Hilde Van Gool
Bossestraat 32
2220 Heist op den Berg


Coordinator &
verantwoordelijke uitgever
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO)
Manu Drieghe 

Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004



Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste. 


 


AFSLUITER VAN DE WEEK
Zonder de kangoeroe zou de mens nooit geweten hebben dat hij geen buidelzak bezit.
-Alexandre Vialatte-